Alla inlägg den 13 maj 2010

Av Therese - 13 maj 2010 20:19

Nu har Pica fått lyfta benen från marken. Idag stod ju hoppning på schemat, jag ska väl inte kalla det hoppning med två hinder ala sockerbits-räcke och fyra travbommar på marken. Men hey, vi lyfte från backen med alla fyra benen så då är det hoppning i min värld   


Var lite i valet och kvalet om jag skulle plocka fram och hoppa en övning som kallas "Klockan" eller om jag skulle hoppa serpentiner, valde till slut serpentiner och fyra travbommar. Det fick liksom räcka, jag skulle ju plocka undan allt också. Började rida travbommarna, som låg strax innanför fyrkantspåret på ena långsidan. Vände in strax före A respektive C, red skänkelvikning ner läng hörnlinjen och sedan över bommarna, mycket effektiv övning som jag "kommit på" själv (finns säkert någon anna som redan har uppfunnit den). Men den är riktigt bra för ryttare och häst, lösgörande för hästen och koncentrationsövning och ridvägsplanering för ryttaren.
Sedan blev det galopp, först var hon lite slapp och ville inte riktigt galoppera men till slut fick vi igång galoppen. Red sedan mot ena hindret och fortsatte galopparbetet i andra varvet, tog sedan ett skutt igen och sen igen. Började med att bara vända in och rida första bågen från båda hållen innan jag fortsatte och red hela sepentinen. Emellanåt fick jag lägga in en volt när hon ga sig iväg för mycket efter hindret eller om vi landade i fel galopp.
Mot slutet blev hon trött och då blir hon lite tjurig och ska vara i fel galopp hela tiden, men när vi kunde rida en sista gång en bra serpentin så avslutade jag henne. Kan säga att det blir rätt mycket tryck i de där långa bakbenen när man ridit mycket kort galopp och haft henne mer på bakbenen.

Men det var riktigt roligt att hoppa igen, ska nog göra det oftare iaf sådana här små hinder som är alldeles lagom egentligen. Sen kan man ju vara med på någon riktig hoppträning också emellanåt. Men efter dagens pass så var både häst och ryttare nöjd och glada. Pica fick gå lös utan sadel och träns medan jag plockade in hindrena. Då slog jag två flugor i en smäll, undanplockning och avskrittning i ett   


  


Så efter dagens lite hårdare träningspass så får hon komma ut på en promenad i förhoppningsvis vårsol, idag har det ju i princip spöregnat hela dagen lång.
På återseende!


// therre

Presentation

Omröstning

(Är en härm-apa på min kompis Andréa så jag snor hennes magnefika!) Vem är du som läser min blogg egentligen?
 Hästluktande kompis
 Hästluktande spion
 Kompis som inte luktar häst
 Spion som inte luktar häst
 En som bara ramlade in

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4 5
6
7 8 9
10
11
12 13 14
15
16
17
18
19 20 21
22
23
24
25 26 27 28 29 30
31
<<< Maj 2010 >>>

Från arkivet

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag läser

RSS

Besöksstatistik

Skriv gärna en rad eller två


Ovido - Quiz & Flashcards