Alla inlägg under juni 2009

Av Therese - 14 juni 2009 15:55

Idag är det födelsedag, jag fyller hela 20 år och har äntligen nått åldern när man får nästan fullständigfrihet. När man är 21 år får man hel frihet, eftersom att nu får jag ju inte ta motorcykel körkort eller festa i USA.


Igår var det ju grillfest ute i Linnebäck hos Andréa. Det var en trevlig tillställning som avslutades på Statt. Det var otroligt mycket folk! Stod i kö i 30 min för att ens få komma in, har aldrig tidigare ens stått i kö till Statt. Men till slut inne och då blev det dans och allt som hör Statt-besök till. Så det var väl helt ok, men otroligt varmt!

Kvällen slutade vid 3 då jag kröp ned i sängen och somnade direkt. Tack för en trevlig kväll tjejer!


I morse vid 7 var jag i stallet för morgonfodring och utsläpp. Mockade till Pica och Putte samt fixade maten. Sen hem sova en stund. Vid lunch gjorde jag tårtor, en till kalaset hemma och en till kalaset i stallet som är vid 17 idag.


Denna tårta bjuds det på i stallet, mums!


Har självklart fått lite paket idag. Av mamma och pappa fick jag salt och peppar set, nattlinne och ett sy-kit. Av moster 500 kr till mina stövlar, 500 kr av farfar och PIP-biljett av mormor och morfar. Sen har jag ju redan fått den största och bästa presenten, Pica.

Så jag får väl se om det blir fler presenter senare idag.


Nu ska jag iaf snart åka till stallet och förbereda för fikat. Ikväll blir det ridning hoppas på samma känsla som igår, dock ska jag återigen prova sporrar. Igår var det tjur märren som slog till och sparkade mot skänkeln för varje gång sporren ens nuddade hennes sida. Så idag ska jag väl prova ett par kortare.


På återseende!


// therre 

Av Therese - 13 juni 2009 10:25

...20-års dan.


Jaha, då hade det gått en tid igen. Men denna vecka har nog varit den längsta hittills, herre gud! Den har verkligen släpat sig fram. Men nu är det äntligen helg och det ska firas med fest ikväll, lite halv firande av min födelsedag imorgon. Så det är grillkväll hos Andréa trots vädret, maten får väl antagligen förtäras inomhus men vad gör det när man har trevligt sällskap, god mat och god dryck?


I hästväg så var det ju uteridning med FF i torsdags samt Angie som följde med på den tappraste och mest pålitliga hästar av de alla, stål-hästen även kallad cykeln.
Pica var hur snäll som helst inga problem här inte, mötte bilar framifrån och bakifrån, fyrhjulingen, motorcykel, brukshundsklubben som många brukar reagera på men inte Pican. Så på hemvägen kunde jag ha lite halvlång tygel på henne. Så rida ut ska det bli mer.

Igår blev det ridning i ridhuset eftersom det var spöregn från morgon till kväll. Men röda dörren var ju öppen och det var ju farligt tydligen. Så ilskan kokade när jag red igår för att hon var så töntig. Jag har nog aldrig varit så arg när jag ridit förut, usch! Men fick iaf fram henne ordentligt så jag hade en riktig uppförsbacke känsla i höger galoppen, så det var väl det ända bra igår. Får väl se hur det går idag att rida.

Har iaf löst problemet med betforen, hon vill inte ha helt enkelt. Provade med kli istället och det mumsade hon i sig fortast möjligt. Konstiga häst, får väl försöka smussla med lite betfor i kliet så kanske hon kan börja äta. 


Sen har även Madde och Pärlan kommit hem igen. Pärlan firade detta med att sparka in lite plankor mellan henne och Clabbe. Men det var snabbt åtgärdat och ingen häst kom till skada som tur var.


Nog om hästeriet nu. Har börjat på en ny bok och snart läst ut den, 2 dagar har jag läst. Hade nog läst ut om jag haft mer tid att läsa. Men den är så himla välskriven och man blir verkligen tagen när man läser det. Man kan inte fatta att det har hänt på riktigt. "14 år till salu" heter den, rekommenderas till alla som gillar att läsa verklighetsbaserade böcker.

Den är skriven på ett sätt som gör att känns som att jag känner den här personen, sen att vi har gemensamma intressen osv gör ju liksom att man mer och mer får den känslan. Så ja, läs den!


Nu ska jag återgå till att kolla på Star Wars med mamma, första lördagen på länge som jag är ledig. Eller hade ju morgonfodring och utsläpp i morse men det gjorde inget för hästarnas lycka av att få komma ut i hagen gör att man gärna är där på morgonen. Det var riktigt härligt att få se hästarna sträcka ut sina galopper för att nå gräset fortast möjligt. Kan ju säga att Lua vann med hästlängder, shit vad hon kan galoppera!


Ha det bra!


// therre

Av Therese - 10 juni 2009 20:06

Idag när jag red fick jag nästan en magisk känsla, herregud!

Ola tittade när jag red och jag fick stränga order på hur jag måste rida nu, red lite för snällt så nu ska det bli ändring kan jag lova. Så Ola hjälpte mig en liten stund och shit vilken härlig häst när hon kom till riktigt arbete! Hon kan röra sig och det bra med, kunde inte annat än le när jag red. Så till veckan blir det lektion för Ola.

Nu ska jag träna på att hitta känslan själv tills dess.

Angie tog lite kort när jag red så jag lägger nog upp det när jag fått.


Annars idag har jag inte gjort mycket. När jag vaknade imorse var jag tvungen att läsa kommentarerna i min student mössa, det var ju studentfirande i denna stad idag. Kan säga att jag blev varm i hjärtat, nästan så det blev en liten tår i ögonvrån. Mina klasskamrater var verkligen de bästa!

Sen städade jag skrivbordet lite grann, det såg ut som jag vet inte vad. Slängde massa papper och fixa en pärm till Picans papper, passet fick sin plats i tävlingsmappen. Har mailat till förra ägarna och frågade om kopia på hennes diplom och det skulle hon skicka det till mig.

I övrigt så åt Pican inte sin betfor idag heller,  Lina sa att Sessan inte åt om det var linfrö i hennes, så jag ska prova detta imorgon och se hur det blir. Annars vet jag ej vad jag ska göra. Hoppas på att detta är problemet nu annars kommer jag bli tokig!


Nu ska jag ägna mig åt tv och invänta Grey's, som är sista för säsongen. Imorgon kommer Madde och Pärlan hem, i helgen blir det lite grillfest och födelsedag. På återseende!


// therre 



Av Therese - 9 juni 2009 20:27

Idag började jag dagen med ett besök hos Patricia. Väl behövligt men väldigt smärtsamt men jag antar att det knyts lite muskelknutar under ett år. Men iaf så var det väldigt bra. Hon knäckte rätt lite i höft/bäckenet, låsningar i ryggen och sedan vanlig mörbultar massage. Sen blev det lite sugkoppar som sög på ryggen så nu har jag flera stycken blå/lila ufon på halva ryggen så det är heltäckande rygg som gäller i klädväg ett par dagar, tur det är Sverige vi bor i. 

Men Patricia är verkligen att rekommendera för alla med ryggproblem eller andra muskelproblem. Vill ni ha nummer till henne så är det bara att höra av sig :)


Resten utav dagen har jag vilat lite grann man bör inte anstränga sig för mycket efter massage. Men på em så åkte jag till stallet och idag blev det longering, passade på att vara ute på hoppbanan för att se hur hon skulle bete sig. Inga problem här inte, super duktig och avslappnad var hon. Väldigt väl lärd när det gäller longering, lyssnade super bra på röstkommandon så det var kul att longera och det är alltid bra att se sin häst från backen. Så longering blir det fler gånger.


Pica (<-- riktigt namn, Madde) iklädd longerings utrustning. 


Efter longeringen betade vi lite längs kanten...


Pican tyckte det var mycket gott :) 


...medan vi kollade lite på Frida och Figgen som hoppade hinder.


Jag är ingen mästerfotograf så denna bild får duga. 


Imorgon blir det ridning inne, Angelica ska ta med kameran för att fota Frida och Figge (aka FF) men hon ska få ta lite bilder på mig och Pican med :)

Torsdag blir det uteritt med FF och fredag blir det premiär ridning på hoppbanan. Så håll i hatten nu får jag väl säga, jag är ju en mästare på att ramla av både vid uteritt och på hoppbanan, haha!


Nu återgår jag till Ugly Betty...


// therre 

Av Therese - 8 juni 2009 19:19

Nu är jag hemkommen från stallet.

Sporr-premiär blev det idag och det blev genast mycket bättre! Bättre framåtbjudning vilket underlättade arbetet väldigt mycket. Så vi körde lite skänkelvikningar, förvända galopp och voltarbete. Dock ej trav-nedsittning pga ryggen, tur är ju att Pican (<--- nytt smeknamn, Frida kallar henne paprikan, men själv tkr jag Pican låter bättre) har en mjuk galopp iaf.

Efter åt skulle hon ju få betfor, men hon vägrade äta. Provade allt och kom fram till att hon vill äta ur en hink på backen med så lite överflödigt vatten som möjligt, jäkla kräsna häst! Men men problem solved! Så det är väl bara att fortsätta med detta och sedan försöka övergå till mer vatten och ätande i krubban.


Fick tyvärr ingen tid hos Patricia idag men imorgon bitti kl 09.00 ligger jag på sängen för massage. Underbart är det, men förbaskat ont kommer det att göra vill jag lova. Men med förhoppning om att det blir bättre efteråt. Så idag fick jag ta lite alvedon och diklofenak för att orka rida och mocka, stod ju dubbelvikt vid mockningen igår. Men som alltid har min hals blivit helt fucked up efter att ha tagit alvedon. Jag måste ju vara allergisk mot något i det. Torra och irriterad slemhinnor i halsen, everytime! Kan man göra allergi-test mån tro?


De bra men förrädiska pillren.


Nu ska jag kolla på tv och invänta Mimmi, Lollo och Angie som skulle komma förbi med tidig födelsedags present, fyller ju inte förrän på söndag egentligen. Men presenter är alltid roligt att få och jag ska tydligen tycka om den sa Mimmi så det hoppas jag på. Brukar iofs aldrig bli missnöjd när jag får paket. 

Have a nice kväll och på återseende!


// therre 

Av Therese - 8 juni 2009 11:36

Denna helg har varit otroligt lång.


Lördag började med jobb. Sista inför sommaren så från och med idag har jag "semester" fram till vecka 27.

Räknade även foderstat denna dag och kom nog fram till en som verkar bra, ska försöka med denna och se om det blir något resultat. Så idag ska jag iväg occh köpa lusern. Får se om hästen äter detta hon verkar ju ha en väldigt tendens till att ignorera mat i krubban och hellre äta silage, konstiga häst! Tur att hon är söt iaf :)

Ska höra med förra ägarna om hon haft samma beteende hos dem får väl hoppas på det annars så måste jag börja planera en lösning på problemet. Måste väl göra det i vilket fall, men det är ju bra att veta om det funnits förut.


Igår söndag var det ju valarbete som gällde. Det gick väldigt smärtfritt tills ryggskottet dök upp när jag kom till stallet på lunchen. Men rida skulle jag ju och lite bättre blev det iaf. Men ringde iaf till Patricia sen och ville få en tid så snart som möjligt. Hon kanske hade en idag så jag håller tummarna!

Valarbete slutade sedan vid kvart över 10 på kvällen. Allt gick bra inga fel i rösträkningen allt stämde. Synd på vissa irriterande personer bara, men alla kan inte passa ihop med alla så är det ju.


Idag blir det förhoppningsvis ett Patricia-besök för ryggen och då får Pican springa på lina. Om det inte blir något besök blir det ridning som vanligt istället. Ska isf prova sporrar, annars får jag spara det till imorgon.  Uteridning stod på schemat egentligen men det får vänta tills jag känner mig bättre i ryggen.

Nu ska jag ringa Agria och kolla lite med försäkringen. Ha det!


// therre 

Av Therese - 5 juni 2009 09:35

...ett år sedan tog jag studenten. Det känns jätte kontsigt att det redan gått ett helt år sen den där dagen då man blev fri från natur. Men visst har jag saknat den.

Men idag när jag tittar ut genom fönstret tänker jag att vi hade ju tur med vädret, 25 grader varmt och strålande sol. Idag 12 grader varmt (eller kallt?) mulet och blåsigt. Tänk vad mycket som hinner ändra sig. Hoppas iaf att årets studenter får lika fint väder som vi hade, vädret gör trots allt att glädjen blir större.


Men hur mycket har jag hunnit med på ett år då?

Jo, jag har sålt en häst, köpt en ny, tagit bort en häst och återigen köpt en ny.

Jag fick möta en av de värsta tragedierna någonsin, när en vän och barndomskamrat dog i en bilolycka, Vila i frid Zäta <3 .

Jag hann börjar på lite nya jobb Posten och som vikarie i skolan.

Fest blev det också, största och roligaste var absolut Falsterbo.  

Mer än så har det liksom inte blivit, ett år går otroligt fort. För fort ibland.

 Men nu blev det väldigt deppigt. Så när jag tänker tillbaka har jag ju trots allt bara fina minnen från den tiden. 


Jag iklädd bal klänning.

Balen var en tillställning där man verkligen fick känna sig fin och även få fina komplimanger :) 


Per och jag vid champangefrukosten. 


Champangefrukosten var en annorlunda men otroligt rolig upplevelse. Den goda maten, trevliga sällskapet och det underbara vädret var ju bara ett stort plus. Vill göra om!


Aja, man fick en rolig dag en gång i tiden man sent kommer att glömma. 

Idag har jag mycket att göra. Jag ska städa, fixa protokoll till imorgon, rätt teoriprov, rida, planera övriga lektioner imorgon, läsa lite val-material inför  söndagen. Hur ska jag hinna?


Man jag ska iaf börja med en trevlig frukost framför Smallville.


Nu är jag duktig att uppdatera!

Tack för alla kommentarer, det är så himla roligt så fortsätt! 


// therre 

Av Therese - 4 juni 2009 20:27

Ja då var det dags att uppdatera för ett antal dagar.


Börjar med Ullareds resan som började i måndags och slutade i tisdags kväll. Resan ner var mycket varm. Med ca 28 grader ute och strålande sol så blev det varmt i bilen, men vi överlevde.  Sedan var det dags för shopping!

Tisdag var det återigen shopping och sedan hemfärd. Vi besökte även en ny hästaffär som låg i Ullared, men inget att hänga i gran direkt. Säger bara dyrt och exklusivt som nog inte kommer att överleva länge i billiga outlet Ullared. På hemvägen blev det ett stopp i Borås för att besöka My one, min nya favorit affär. Det fanns både dyra och billiga saker, me like! Vi kom hem vid halv nio på kvällen och då blev det tyvärr inget stall, ville åka dit då Pica hade fått ett sår. Men Lina (som gillar att pilla, smörja och känna) fixade det, tack!


Nu till lite bilder på vad jag köpte :)


Krafft E-vitamin pellets som jag velat prova sen det kom samt B-vitamin, fanns i Ullared till typ halva priset! 


Köpte dessa grejer till Loni's hund Yes som tack för lån utav bil, lägg märke till halsbandets text. 


Detta super coola på lakan. 

Handlade även ett fleecetäcke, 2 grimmor med rosa i, en grimma till Putte, fler pikétröjor och en tävlingsskjorta med plastrong och lite annat små tjafs som man alltid hittar. 


Nya rosa bandet-vantar och en luddgrej att ha bakom nosgrimman inhandlades på My one, där även ett täcke i blå färg som satt som gjutet på Pica. 


Det var nog allt jag handlade dessa två dagar. Idag jobbade jag på Posten, tackade ja då jag inte kom på något jag skulle göra. Men imorse då kom det lika snabbt som ett blixtnedslag, FIKA MED MALIN! Förlåt Malin att jag glömde bort, lovar att komma ihåg nästa gång.

Men iaf jobbade som sagt idag, pengar är alltid bra att ha. Men en rolig sak hände idag. När jag kom in i en trapp uppgång och är påväg upp så möts jag av ett "Mijau!" och där sitter en katt. Snacka om att jag blev chockad.

Katten sprang sedan ned och jag släppte ut den för den ville ju trots allt ut.


Katten har jag nu döpt till Postis-kissen. 


På em och kväll har jag nu varit i stallet. Red självklart börjar hitta lite knappar så idag var hon riktigt fin stundtals. Sen att bling bling tränset passar henne perfekt gör inte saken sämre. Travade även lite bommar när de ändå låg framme, aldrig fel med lite markarbete. Sen har jag pysslat och grejat med henne. Hon är mysig! Vi hade en jätte mysig mockning idag som tog ca 30 min.


Pica iklädd bling bling :) 


Nu ska jag kolla på Criminal Minds och därefter Special Victims Unit, mina två favorit program. Ha en fortsatt trevlig kväll! 


// therre 



Presentation

Omröstning

(Är en härm-apa på min kompis Andréa så jag snor hennes magnefika!) Vem är du som läser min blogg egentligen?
 Hästluktande kompis
 Hästluktande spion
 Kompis som inte luktar häst
 Spion som inte luktar häst
 En som bara ramlade in

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4 5
6
7
8 9 10
11
12
13 14
15
16 17 18 19 20 21
22
23
24 25 26 27 28
29 30
<<< Juni 2009 >>>

Från arkivet

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag läser

RSS

Besöksstatistik

Skriv gärna en rad eller två


Ovido - Quiz & Flashcards