Alla inlägg under juni 2009

Av Therese - 21 juni 2009 11:41

Imorgon går jag in på sista semesterveckan innan jag börjar jobba på Posten. Den kommer antagligen gå väldigt väldigt fort.


Igår skrittade jag ut med Madde och Pärlan, kan man inte rida kan man iaf skritta ut. Så vi skrittade till galoppbacken och tillbaka. Bra träning för Pican trots tappsko. Hon var skallerorm som vanligt nu när vi rider ut. Får väl helt enkelt acceptera att hon har en sån fixidé för sig när man ska ut i skogen och rida. Men det var en mysig tur iaf.


På kvällen hade jag filmkväll för mig själv. Kollade på "Benjamin Buttons otroliga liv", tror den heter så, på engelska "The curious case of Benjamin Button". Iaf en bra film som skilldrar en mans liv där han föds som en bäbis i en gammal mans kropp och sedan blir allt yngre med åren. Lite av en kärleks historia samtidigt som det var en film som visar att man kan göra det man vill trots sitt utseende och handikapp. Filmen berättas ur en bok som läses av en flicka för sin mamma som ligger på dödsbädden.

Mycket bra skådespelare och skickligt manus, satt som klistrad hela filmen. Sen att Brad Pitt spelar huvudrollen gör inte saken sämra. Så jävla snygg!!! Man blir liksom helt lyrisk när man ser honom gå från gammal till ung, dvs bli snyggare och snyggare ju längre in i filmen man kommer. OMG! Han har ju alltid varit snygg men i den här filmen så är det i klass med när han spelar i "Troja". Bra skådespeleri blandat med ögongodis, precis vad jag gillar. Min fundering nu är, vart kan man hitta sin egen Brad Pitt?


Dagen idag bjuder på lugn. Har inget inplanerat mer än stallet i em där jag ska smörja sadel, stövlar och städa lite allmänt i stallet. Kan man inte rida får man göra annat istället. Hoppas på att mamma och pappa hinner hem innan jag åker. De har handlat grejer på Hööks som jag tänkte beställa men då var allt tvärslut, så de har köpt stallbandage, massageborste, sporremmar och trimkniv. Stallbandagen var på 50 % rea så jag har nu fått 4 till priset av två. Kan det bli bättre?


Nu får ni ha en fortsatt trevlig dag!


// therre 

Av Therese - 20 juni 2009 13:50

Gårdagen var riktigt rolig. Trevligt sällskap, god mat och god dryck, kan det bli bättre? Kom hem vid halv fyra inatt, sen blev det sova. Och som alltid med lite alkohol i kroppen så sover man ju skitdåligt men det hinns ta igen.

Mamma ringde förut och sa att de stannade hos Lotta och Björn på kusten en natt till. Så är själv ikväll med, ska kolla film och umgås med kissen, hon är sötast!


Ska snart fixa lite mat innan jag åker ut till stallet. Blir självklart cykel, bilen får stå dagen efter. Kanske att jag kan våga mig på att köra ikväll. Eftersom cykelnn ska tas till stallet hoppas jag nu på uppehåll iaf på väg till stallet. Tror jag har alla regnkläder i stallet, inte det smartaste kanske.

Pican ska iaf få prommenera idag igen då skon hänger i sadelkammaren i väntan på hovslagare. Så det blir väl antagligen till veckan någon dag hoppas jag. Får se hur hoven ser ut idag, är den för upptrampad så får hon nog stanna kvar nere på ridskolan i en hage tills skon sitter på igen. Det är ju lite typiskt att hon ska tappa en sko nu när vi börjat komma igång ordentligt med ridningen. Men men vila skadar väl inte varken henne eller mig så.


She is sweet! 


Nu blir det mat, tacopaj och fetaost står på matsedeln.

Ha en fortsatt trevlig midsommar!


// therre 

Av Therese - 19 juni 2009 15:46

...gör jag idag.
Bilder har jag tagit på anläggningen som tidigare utlovat.

Men dagen började med att Pican skulle få släppas ihop med nya kompisar och i en grön hage dvs med gräs. Det gick jättebra, inga som helst problem. Hade ändå utrustat henne med skydd runt om och boots fram. Tur var väl det eftersom ett skydd hade pajat lite grann, men nya skydd finns att köpa inte nya hästben. Dock så blev det en tappsko istället, hoppas på att hovslagaren kan komma till veckan och slå på. Hoven är något trasig i kanten, så ingen ridning tills ny sko sitter på.

Sen så släppte vi ut ridskolehästarna på sitt sommarbete, vilken lycka! Dom var så glada av att få komma ut. De visste redan när vi tränsade att det var dags att få komma ut på sommarbetet. Men det här är dom värda, våra tappra kämpar!

Så nu är det sommar på riktigt!


Men nu får det bli bildvisning. Enjoy!


Stallet från stallplanen sett.


Bortskämda som vi är så finns det två ridhus på anläggningen, ett till vänster och ett till höger i bild. Dock så är det vänstra privatägt. Finns även2 stycken utebanor, hoppbana 120 x 80 m (tror jag) samt dressyrbana 20 x 60 m.


Ridskolans ridhus, mått 78 x 21 m, varmridhus.


Ridskoledelen utav stallet och spolspiltan.


Privatdelen med plats för sju hästar. (Min box är den andra på högra sidan.)


Sadelkammaren för privatryttarna, något smockfull skulle jag säga.


Sådär hoppas mina kära läsare är nöjda, kommentera gärna!


Själv ska jag ta mig en powernap innan jag ska göra mig iordning för kvällens bravader.

På återseende och trevlig midsommar!


// therre




Av Therese - 18 juni 2009 21:49

En kortis blir det idag.


Träning för Ola imorse. Fokuserade mycket på att få henne lösgjord i båda sidorna. Fick rida på volt och ha mycket rörelse i bettet så hon inte skulle bita sig fast. Det märks att jag tappat mycket i ridningen efter 6 månader. Men iaf fick börja detta arbete i trav och sedan över gå i galopp. I galoppen var hon mer med baken i luften än på marken, hon tyckte det var väldigt jobbigt att ha bakbenen under kroppen. Efter ett tag så blev hon bättre och Ola tyckte hon fick en bättre galopp nu än hon haft tidigare. Så det är ju bra.

Sen red vi några öppnor längs långsidorna i trav och galopp. Sen var både jag och hon helt döda.


Efteråt i stallet undrade Ola om jag var helt slut eftersom jag tydligen var så tyst, brukar iofs inte vara den tystaste i mitt stall om vi säger så, haha.

Men träningen gav ju iaf bra tips på hur jag ska lägga upp ridningen. Måste vara nog med att inte ge efter i tygeln bara för att hon inte går framåt. Framåtbjudningen kommer med lösgjordheten.


Imorgon är det midsommarafton och Pican ska få gå ut på gräs. Så då får det bli promenad för oss imorgon. Vill inte anstränga henne nu när hon precis börjat gå där. Sen så behöver både hon och jag vila, mest jag. För ryggen och andra div muskler börjar säga nej nu, vilket inte känns bra. Måste ut och gå igen nästa vecka.


Ska iaf försöka ta bilder på anläggningen imorgon, har ju faktiskt läsare utifrån som inte vet hur Pican bor.


Nu blir det mitt favorit program Law and Order Special Victims Unit.

 Imorgon kväll är det fest.


// therre 



Av Therese - 17 juni 2009 22:07

Har väl aldrig längtat efter ett sort glas kallt kranvatten som nu. Men det är väl så att man längtar efter det man inte kan få.

Karlskoga's vatten har drabbats av kolie-bakterier som kan ge magsjuka vid förtäring. Jahopp vad gör man? Inte dricker vatten, för jag säger så här jag drabbas aldrig annars av någon "epidemi-sjukdom" såsom influensa, vinterkräksjukan eller dyl, så då är det ju klart att jag skulle drabbas av detta om jag skulle dricka vattnet.

Här hemma har vi iallafall kokat 2 kastuller med vatten som står på kylning nu, underbart med kallt vatten imorgon :)

Och en annan fundering varför kommer solen och värmen när man inte får dricka vanligt vatten? Stor fråga, men förhoppningsvis så är det över imorgon för då skulle de nya labbsvaren komma.


Karlskogas vatten är inkräktat av dessa små varelser. 


Från vatten till hästar, ett återkommande kapitel i varje inlägg.

Pican och jag red på hoppbanan i solen, det var underbart! Underbart väder och underbar häst! Super fin kändes hon, men allt kan alltid bli bättre. Dock kände jag av ryggen och vad jag tror är överansträngda muskler på baksidan låren, måste börja strecha. Ryttare är ju inte alltför bra på detta.

Imorgon ska jag rida för Ola på morgonen och Angie ska förhoppningsvis fota lite så jag har några ridbilder att lägga upp.


Nu ska jag fortsätta kolla på So you think you can dance. Nyss var det en tjej som hade en outvecklad ryggrad med men dansade ändå fint. Hon såg lite creapy ut med pytteliten överkropp med modellben och modelarmar, sånna som man själv gärna vill ha. Men ändå att ställa upp i ett sådant program trots sin sjukdom som ger många blickar och fördomar, otroligt stark tjej!


På återseende!


// therre 

Av Therese - 16 juni 2009 21:56

Tre inlägg på en dag! Nu du Malin, nu är jag on fire.


Endast ett kort inlägg då jag måste berätta om dagens uteritt i det fin fina vädret, me like!

Red ut med FF och Lina på Marren. Det gick strålande! Tills vi kom till lite tätare skog då Pican tydligen andades in varenda fluga som fanns in i näsan. Hon frustad och fnös och skakade och slog med huvudet, ja säg något hon inte gjorde. Men jag höll i mig så gott det gick. Men då började hon skaka bettet i hela munnen och detta gjorde hon resten utav vägen hem. Dvs halva masten, hela galopp sträckan och sedan hela vägen hem, ni som ridit vet ju att det är en bit hem så att säga.

Men duktig var hon, super taggad och pigg, kunde knappt hålla henne emellanåt. Jobbade på super med bakbenen och jobbade med hela kroppen. Underbar känsla, dock något okontrollerad ibland, men ändå. Jag tycker mer och mer om henne.


Men efter denna ridtur går hon nu under smeknamnet "skallerormen".


Ha det gott, nu dyker jag in i desperate igen!


// therre 

Av Therese - 16 juni 2009 12:50

Bilder tagna från solstolen på Fia som njöt i solen genom att rulla runt :)





Nu håller vi tummarna för att sommarvädret håller i sig!


// therre 

Av Therese - 16 juni 2009 11:19

Redan tisdag, förra veckan var den segaste någonsin och nu rinner tiden iväg, igen!

Snart kommer det vara helg och då är det fest för det är midsommar, sen  en ny vecka vilket också innebär sista "semesterveckan" innan jag på börjar mitt sommarjobb. Inte konstigt att man känner sig lite stressad.


Iaf så har det varit en helg full av tårta känns det som, är trött på tårta nu! Men en lyckad födelsedagshelg ändå tycker jag. Igår blev det premiär på det man får göra när man fyller 20 år, tror alla vet vad jag menar. Kändes inget konstigt utan mest som en frihet att kunna köpa det man vill.


Ridmässigt har det gått strålande får jag väl säga. Söndag blev det ridning ute på hoppbanan och Pican var super duktig! Lite fjantig emellanåt, men träning på detta så är problemet snart löst. Hon fick mycket bättre framåtbjudning än inne, så jag tror nog hon tyckte det var skönt att få komma ut i friska luften, kan ju tillägga att det var lite halvstorm ute med. Så ännu ett stort plus till min nya pålle. Igår var jag inne och framåtbjudningen var något bättre där, lite tjurigt ibland när det blev jobbigt men annars en bra ritt. På torsdag ska jag rida för Ola för att få mer hjälp, ska ha sporrar för det är ett måste! Man kan ju inte vara dressyrryttare utan sporrar, mjuka fin hjälper ska man väl ha eller?

Idag ska jag rida ut med FF i skogen, masten skall det bli med skritt, trav och galopp. Ett kravlöst ridpass med andra ord, kan behövas ibland.


På fredag ska Pican få gå ut på gräs. Vänjer henne för fullt med gräs nu i veckan. Hagen har ju iofs redan betats av det mesta utav ridskolehästarna så det ska nog inte vara någon större fara. Men man kan aldrig vara säker. 

Men hon kommer nog tycka det ska bli skönt att få komma ut och i en riktig hage istället för lerhagarna som hon ska gå i resten utav året sedan. Får hoppas att det inte blir något större bråk bland hästarna, för skador har jag haft nog utav nu för en lång tid framöver!


Inga bilder idag, jag är ju inte den bästa på att ta bilder men jag ska bättra mig.

På återseende!


// therre 

Presentation

Omröstning

(Är en härm-apa på min kompis Andréa så jag snor hennes magnefika!) Vem är du som läser min blogg egentligen?
 Hästluktande kompis
 Hästluktande spion
 Kompis som inte luktar häst
 Spion som inte luktar häst
 En som bara ramlade in

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4 5
6
7
8 9 10
11
12
13 14
15
16 17 18 19 20 21
22
23
24 25 26 27 28
29 30
<<< Juni 2009 >>>

Från arkivet

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag läser

RSS

Besöksstatistik

Skriv gärna en rad eller två


Ovido - Quiz & Flashcards