Direktlänk till inlägg 21 februari 2010

Snöstormen...

Av Therese - 21 februari 2010 21:46

...som blev strålande solsken! Från gårdagens snöstorm och vi snackar storm och snö(!) till dagens underbart fina väder med minus 10 grader och strålande solsken! Vilken tur att jag hade planerat ridning utomhus.


Ridning på hoppbanan i strålande sol är underbart! Sen hade det ju blivit plogat till tävlingen så den jätte djupa snön var borta och endast 2-3 dm pudersnö låg kvar. När jag kom till hoppbanan såg den helt sagolik ut, inte ett spår. Då blir man glad, att få vara först och "förstöra" den fina ytan är härligt tycker jag.
Pica var dock spänd som en fryst fiskpinne och var fjantig, för det var ju stora snövallar runt omkring nu så det var som att rida i en bunker. Men rida skulle vi ju, spänd eller inte så fick hon snällt trava och galoppa lite. Efter ett tag så slappnade hon av lite grann. Kändes hyfsat bra i galoppen, dock lite stark som alltid ute, så stark att jag fick svänga in i snödrivan men tror ni hon stannar eller? Nej, hon fortsätter upp på den som "herren på täppan" ungefär, tok-häst! 


  

Bild från idag (bakom kan snövallen skådas)

Längtar till sommaren när man slipper allt vad 3 tröjor, dunväst, jacka, öronmuffar och tjocka vantar heter!


Sen fick hon lite silage i boxen. Snälla Mimmi hade mockat så jag kunde kolla på Malin när hon tränade istället. Det är konstigt med oss hästmänniskor att när man har planerat något men sen är den saken redan fixad då lägger man gärna den tiden på något annat oftast "onödigt", som idag mocktid blev titt-tid. Samma ska gäller när man ska handla grejer, finns inte grejen man skulle handla ja men då så fick man vips en massa pengar att lägga på annat och återigen oftast "onödigt" (eller nej nu ljög jag man kan aldrig ha för mycket hästgrejer). Vart logiken att spara pengar eller komma hem en stund tidigare finns vet jag ej. Någon som känner igen sig?


När Malin tränat klart tog jag mitt viktmåttband och "vägde" Pica och Luna för att beräkna ny foderstat.  Har inte gjort det sedan den nya analysen på silaget kommit, så det var hög tid att göra det nu.

Pica ska nu äta 8 kg silage + 1-2 kg silage (em-tuss, "när jag kommer tuss/mock-tuss och "efter ridning tuss" ) 2 kg krafft och 0,5 kg krafft sport + mineraler och betfor. Vad gäller silaget bestämde jag mig att bli lite "hårdare" eller rättare sagt räkna med extra silaget i foderstaten. Pica har ju lätt att lägga på sig och hon får ju inte bli för tjock, men foderstaten kanske inte funkar till punkt och pricka heller så det gäller att hålla ett öga vad gäller hull och energi vid ridning.


Igår valde jag longering, var länge sedan sist och jag ville se om det blivit någon förändring hos henne. Det är ju mitt sätt att se om hon blivit starkare och ändrat sig något vad gäller muskeler osv. Och till min stora lycka var hon både starkare och finare i kroppen än sist! Halsmuskeln markerades bättre och hon rörde sig mer som ett stycke istället för 3 som det varit förut (framdel, mittdel, bakdel) Sen var hon betydligt starkare i sin galopp och sökte sig till och med lite nedåt efter en stund. Så det var ett roligt tecken på att hon/vi gjort framsteg. Efter det fick hon springa lite lös i ridhuset.


Imorgon är det måndag och min sista dag på "ledigheten", det firas med lunch på stan med Malin, "lektion" med Angie och dressyrpass på Pica.

Om endast 5 dagar åker vi även mot Sveriges framsida, Göteborg för att se hästtävlingar och fynda grejer. Vill åka nu!

Avslutar med en fin bild på Pica från idag.


  


På återseende!


// therre

 
 
Ingen bild

Malin

21 februari 2010 23:16

ehh nu känner jag mig stött "onödigt?! att se på smillabus är ett privilegium;D

 
Ida

Ida

22 februari 2010 08:27

Åh, vilka fina bilder! Lugnet efter stormen!! Ha det så kul i Götet! K!

http://zinmyheart.bloggagratis.se

 
Therre

Therre

22 februari 2010 09:38

Malin: Du vet vad jag menar, man kan ju alltid göra lite mer nödvändiga grejer än att stå och glo :P Smilla såg fin fin ut btw!

Ida: Tack! Verkligen lugnet efter stormen :)

http://therre.bloggagratis.se

 
Andréa

Andréa

22 februari 2010 13:01

Men jag hinner inte med långa inlägg nu när jag är hästvakt!! =)
Men fina bilder, jag red minsann i bara ridbyxor, överdragsbyxor, ett par strumpor och en tröja och en jacka!! Plus fleecevantar!! Men jag vet inte om det betyder att jag är en hårding eller korkad!!

http://andreavill.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Therese - 12 januari 2013 23:11

Ett livstecken från mig till ni 10-15 tappra som klickat er in här varje dag, jag ska ge er ett nytt hopp om min återkomst i bloggvärlden!   Byter bloggportal och lämnar bloggplatsen, men Therre-bloggen får finnas kvar som ett fint minne      ...

Av Therese - 29 november 2012 17:40

Mina dagar den senaste veckan har tillbringats i liggande ställning. I fredags när jag hoppade upp på Pican orsakade jag det värsta ryggskott jag varit med om!! Så nu med starkare smärtlindring, hjälp från massör och sjukgymnast är jag åter på benen,...

Av Therese - 21 november 2012 12:43


Ibland får jag sådan djupa tankar om livet och allt runt omkring,  just nu fick jag en sådan tanke...   Jag skulle vilja ha en massa, massa, massa pengar, kunna klä mig moderiktigt, kanske till och med vara en modeikon? Ha tiden och pengarna till...

Av Therese - 20 november 2012 08:44


Nu har jag överlevt ett ryggskott till! Skrev i lördags att jag hade ont i ryggen, tro fan det när jag på kvällen knappt kunde gå än mindre bära något överhuvudtaget. Dum som jag är (eller envis?) klättrade jag upp på Picas rygg för ett ridpass, inså...

Av Therese - 17 november 2012 10:40


Min rygg håller på att säga upp sig! Har haft känningar ett par dagar men kört på som vanligt ändå, det som inte dödar det härdar är ju mitt motto. Men när jag inte vågade sitta ner i sadeln i trav i torsdags och halvsatt i sadeln i fredags så bör ja...

Presentation

Omröstning

(Är en härm-apa på min kompis Andréa så jag snor hennes magnefika!) Vem är du som läser min blogg egentligen?
 Hästluktande kompis
 Hästluktande spion
 Kompis som inte luktar häst
 Spion som inte luktar häst
 En som bara ramlade in

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4 5
6
7
8
9
10 11
12
13 14
15 16 17 18 19 20 21
22
23 24
25
26
27
28
<<< Februari 2010 >>>

Från arkivet

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag läser

RSS

Besöksstatistik

Skriv gärna en rad eller två


Ovido - Quiz & Flashcards