Alla inlägg den 1 augusti 2010

Av Therese - 1 augusti 2010 10:36

Hade bytt till morgonfodring och utsläpp idag. Mysigt är det tycker jag allt. Att få öppna dörren och tända lampan in till stallet och mötas utav hästarnas välkomnande gnäggningar. Lovley!

Dock så blev ju utsläppet mer spännande än vanligt. Började med att gå ner med Sessan och Figge till hoppbanan, helt problemfritt. Det är rätt gött att kunna gå med båda samtidigt, både smidigt och tidssparande.

Sen började jag släppa ut Pica, Elske, Luna som springer iväg bortåt. Det är ju en 200 m upptill hagen nu på sommaren. Men de springer i en fålla så det är väldigt smidigt. Men inte idag. När jag släpper ut Putte springer han iväg och jag går efter. När jag kommer runt hörnet på ridhuset så ser jag Putte stå och titta runt andra hörnet av ridhuset och ingen av de andra hästarna syns till. Putte ser mig och springer iväg, BAKOM RIDHUSET!

Shit, hinner jag tänka innan jag vänder och springer så fort det bara går i 3 storlekar förstora gummistövlar, in hämtar lite kraft och sen ut för att fösa dem tillbaka igen. Behövde bara visa mig och smacka till en gång och alla fyra vände om och sprang fint tillbaka in i fållan och upp till hagen.


Men vad var då problemet? Hur kunde de komma lösa? Jo, någon IDIOT igår har öppnat den tråd som spärrar av mot baksidan av ridhuset. Fint lagt ihop den i en hög på marken. Hur i helvete tänker man då?! Man är på en ny anläggning som ens förening har hyrt, det finns avspärrningar i anslutning till hagarna, antagligen har just det snöret som personen KNUTIT upp som sitter runt en stuprör en viss funktion i samband med hagarna. Det är liksom över mitt förstånd hur man kan knyta upp ett snöre och sen inte knyta tillbaka det. JÄVLA IDIOT! Jag var så arg när jag väl fått upp hästarna till hagen att det var tur jag fick avreagera mig lite med mockning.
Men personen tyckte väl tydligen att det var för jobbigt att gå tillbaka runt hela ridhuset in i stallet så den valde att gå bakvägen och lämna öppet.


Härlig morgon, NOT! Fick mig ju en kort springtur iaf. Känns skönt att det fanns så mycket spännande högar och lera för hästarna att titta på bakom ridhuset att de faktiskt inte hann längre än så, annars hade jag ngo fått jaga hästar på hela anläggningen.

I eftermiddag när jag åker upp igen så ska jag ha lite träning med ponny-tjejerna som ska rida i div två laget. Tycker att det kan vara bra med lite träningar som har fokus på programdelar och även bra för lagsammanhållningen och lite peppning från mig som lagledare. Efter det så blir det nog en uteritt om inte vädret skulle vända och bli väldigt dåligt. Fast först ska jag fixa lite med de nya tävlingsjackorna, lägga i lapp i varje påse så det blir rätt brodyr på rätt jacka.

På återseende!


// therre

Presentation

Omröstning

(Är en härm-apa på min kompis Andréa så jag snor hennes magnefika!) Vem är du som läser min blogg egentligen?
 Hästluktande kompis
 Hästluktande spion
 Kompis som inte luktar häst
 Spion som inte luktar häst
 En som bara ramlade in

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6 7 8
9
10 11
12
13 14
15
16 17
18
19 20 21 22
23 24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Augusti 2010 >>>

Från arkivet

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag läser

RSS

Besöksstatistik

Skriv gärna en rad eller två


Ovido - Quiz & Flashcards