Alla inlägg den 20 augusti 2010

Av Therese - 20 augusti 2010 22:08

Idag var ingen bra dag. Fick verkligen en hjärtat i halsgropen upplevelse idag, jag hoppas det blir den enda!


Åkte till stallet vid 16-tiden för att möta Malin som skulle hämta tävlingsjacka. Efter lite allehanda snack om allt möjligt, bland annat Malins omöjliga TDB-profil som krånglar mer än mest. Drar pengar antingen för tidigt eller för sent eller inte alls. Den här gången när pengarna drog i rätt tid då följer inte ens hennes ena start med nedladdningsfilen från TDB som arrangören använder. Och jag kan verkligen intyg att hon anmält sig till den klassen för jag har ju sett henne flera gånger och de har ju dragit pengar för den på henne konto. Men nu är hon med i båda sina klasser.

Efter att Malin åkt ser jag min lortgris till häst stå och vänta på sin eftermiddagstuss. Hon får låna Casinos box och äta den där medan jag mockar, sedan gör jag maten. Flyttar tillbaka henne till sin egen box igen där hon får en liten tuss igen. Mat är bra för magen! Själv åker jag upp (alltså upp ca 100 m på stallplan) för att hämta transporten. Backar intill alldeles perfekt, börjar lära mig nu! Har ett superbra riktmärke i form av en gammal solblekt klisterlapp på bakrutan, den sitter liksom mitt i (i nederkanten) och den använder jag för att se till att jag backar in rakt mot transporten. Fungerar alldeles utmärkt! Kör ner transporten och packar den med dess grejer för tävling, varför inte börja redan idag?

Sen blir det borst utav smustgrisen Pica, tur hon ska bada imorgon säger jag bara! Hon har förtillfället bytt färg till grå. Sen gjorde jag henne iordning för longering.


  


Provade att spänna in henne liten mer än jag gjort tidigare. För Ola undrade nämligen vem det var som hade en smalare häst men använda samma inspänning som han hade på Putte. Jag var ju såklart den skyldiga, så idag provade jag att spänna in två hål till. Jisses, vad mycket bättre hon travade! Inte alls med benen utanför kroppen, utan nu befann de sig under kroppen istället. Hon fick en finare form och efter ett par varv så började avslappningsfrusten komma och hon sänkte sig ytterligare i formen. Precis som jag ville att hon skulle. Kan säga att jag är väldigt glad över att hon är jobbad mycket på töm/lina sedan liten, det gör allt så himla mycket enklare.

Hon jobbade superfint i skritt, trav och galopp. Kunde till och med få henne att galoppera större språng med bibehållen låg form, hon har blivit starkare!

När jag longerat klart och bara ska låta henne "trava av" två-tre varv så snubblar hon lätt och blir helt plötsligt tvärhalt på fram. Mitt hjärta hoppade bokstavligen ur kroppen och vände tillbaka igen. "INTE NU!!!" Hann jag tänka, sedan stoppade jag henne. Tog av boots och skydd och kände. Lisa som hade tittat på hämtade en hovkrats. Jag kratsade hoven men fanns ingen sten eller något, hon var heller inte varm i hoven. Klämde och kände allt vad jag kunde. Sen fick hon springa på linan igen, men fortfarande halt. Kratsar andra fram hoven och klämma/känna där med. Men inget som ömmar och ingen värme. Hon får springa lite utan inspänning och hon ser helt bra ut igen. Spänner in henne och kollar. Även då rör hon sig helt obehindrat. Hon har till och med bättre tryck i traven och rör sig lufigare och mer schwungfullt än innan. Klappar om och skrittar av henne för hand.


Väl i stallet ringer jag Ola för att få rådgivning. Han tror på att hon kan ha slagit på sig själv och fått en nervsmäll, klart det gör ont då! Undrar vad jag göra och han föreslår att jag kan ta lite kyllera av honom och smörja på, det är ju inte till någon skada iaf. Och jag kan nog hålla med om att det kan vara en nervsmäll hon fått eftersom hon snubblade till för en kort sekund och därefter blev akut halt och efter att ha fått stå still några minuter och då bli bra. Så det är väl bara att vänta till imorgon då jag provar att rida för att känna efter. Så det är bara att hålla tummen för att det var en nervsmäll. Är det något annat så är det akut att hitta en ny häst jag eventuellt kan låna till lagklassen iaf, annars är det ju bye bye div 2. Men hoppas, hoppas! Kommer sova med knutna händer för att hålla tummarna för att det inte är något annat. Sånt här är ju så typiskt mig också. Donia lyckades få sin senskada på fredagen innan div 3 för fem år sedan. Då var det bara att hoppa upp på snällaste Bellmondo och rida honom två dagar för att sen tävla. Veckan efter blev det ju Hot Shot och de flesta vet ju hur det slutade, tugga grus på framridningen haha!


Nu ska jag läsa lite bloggar och njuta av underbara Johnossi, klart mitt nya bästa!

På återseende!


// therre

Presentation

Omröstning

(Är en härm-apa på min kompis Andréa så jag snor hennes magnefika!) Vem är du som läser min blogg egentligen?
 Hästluktande kompis
 Hästluktande spion
 Kompis som inte luktar häst
 Spion som inte luktar häst
 En som bara ramlade in

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6 7 8
9
10 11
12
13 14
15
16 17
18
19 20 21 22
23 24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Augusti 2010 >>>

Från arkivet

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag läser

RSS

Besöksstatistik

Skriv gärna en rad eller två


Ovido - Quiz & Flashcards