Alla inlägg den 13 augusti 2010

Av Therese - 13 augusti 2010 19:57

Shit vilken äcklig värme det har dragit in igen. Klibbigt från morgon till kväll. Det hela blir ju inte bättre av att jag springer i ca 30 trapp-uppgångar med en trave post vägandes ca 4 kg på armen, men Beach 2011 here I come! Ska definitivt fortsätta denna löpträning fast på plan mark nu när jag jobbat klart. Efteråt känner jag mig både piggare och gladare och konditionen har nog förbättrats.


Igår fick Pica en vila, så med hjälp av massage-borsten gjorde jag istället en ordentligt päls-fällnings-borst på Pica. Gissa om hon tyckte var skönt? Ho stod helt still och bara njöt, pälsen rasade av som om hon fällde sin vinterpäls. Efteråt var hon åter igen mjuk och len som hon ska vara. För att inte behöva stå still hela eftermiddagen så gick vi en kort promenad också.


  

Det var farligt bakom...


  

...och farligt framför


Kan säga att det gick inte så fort utan vi stannade typ var tionde meter när vi kommit ca 500 meter från stallet. Kan någon förstå varför jag inte rider ut själv? Det går inte ens att gå ut själv med henne    Men hon är söt för det!


Idag red jag ett dressyrpass. Tog gelé-padden istället för fårskinnspadden under sadeln idag, för att prova. Men det var något Pica inte tyckte om och inte jag heller. Det kändes helt naket att inte har något ludd framför sadeln. Det kändes som att sadeln var typ 16" istället för 17,5", kändes helt mini-liten! Men självklart så var den precis lika stor som den är varje ridpass, bara en illusion. Men hur som, försökte hitta den där fina takten vi hade i tisdags men det var svårt. I galoppen blev hon snabb och ville inte riktigt sätta sig som hon brukar. Försökte rida diagonala skänkelvikningar med fokus på framåtbjudning och låg och avslappnad form men det ville inte riktigt fungera. Något som fungerar bättre är däremot bakdelsvändningar! Stort plus till mig! Börjar komma på nu hur det ska vara. Inte tänka för mycket för då stannar jag upp och blir helt tom i huvudet, utan det ska liksom bara var ren skritt, ett, två, tre, VÄND! Då funkar det kanon! De kan ju bli mycket bättre, såklart. Men bättre att göra en lite förstor bakdelsvändning som flyter på än att det stoppar upp och blir ojämnt.


I helgen händer det massor. Imorgon, lördag, ska jag först släppa ut de små kusarna i stallet för att därefter bege mig i sällskap av mamma och Andréa till Karlstad för att kolla på konst-utställning. Som jag längtat efter denna dag! Äntligen ska jag få se Liv´s underbart fina skulpturer på riktigt! Det ska även bli skoj att förhoppningsvis även få träffa konstnärinnan   

På kvällen sedan är det träning för Cia, känns både spännande och lite pirrigt. Vad ska hon tycka om oss, mig och Pica? Men det ska bli roligt att få höra en ny åsikt om vad vi behöver förbättra och få nya tips.

Söndag sedan får jag som sagt celebert besök till stallet, Picas förra matte Anna m fler kommer och hälsar på oss igen.


  


Nåväl, nu blir det lite fortsatt bloggläsning och därefter tv innan jag dejtar kudden.

På återseende!


// therre

Presentation

Omröstning

(Är en härm-apa på min kompis Andréa så jag snor hennes magnefika!) Vem är du som läser min blogg egentligen?
 Hästluktande kompis
 Hästluktande spion
 Kompis som inte luktar häst
 Spion som inte luktar häst
 En som bara ramlade in

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6 7 8
9
10 11
12
13 14
15
16 17
18
19 20 21 22
23 24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Augusti 2010 >>>

Från arkivet

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag läser

RSS

Besöksstatistik

Skriv gärna en rad eller två


Ovido - Quiz & Flashcards