Alla inlägg den 14 augusti 2010

Av Therese - 14 augusti 2010 20:04

Dagen till ära har jag hunnit med mycket. Började med att stiga upp för att åka till stallet och fodra samt släppa ut hästarna i hagen. Hann då med att mocka, fixa maten och ta in lite nytt silage och allmänt sopa i hela stallet. Därefter for jag hem för frukost och för att fixa mig. Sedan bar det av mot Karlstad ,tillsammans med mamma och Andréa, med destination Ikea, Biltema och Konst i Karlstad

På Ikea shoppade mamma och Andréa lös till både sig själva och lite bra grejer till ridskolan, jag själv investerade i en plastpåse med kattsvans att ha kattleksaker i. Super-cool!

När Ikea och Biltema var gjorda så var det dags för dagens höjdpunkt, att träffa Liv och titta på hennes underbara skulpturer!

Skulpturerna var helt underbara som sagt, de är så häftiga och varenda en ser så levande ut på något sett tycker jag. Ingen är den andra lik men det finns ju ett tema, välmusklade hästar! Det är helt fantastiskt hur duktig hon är! See for yourself på den här sidan eller på hennes blogg.

Att få träffa Liv, som jag lärt känna genom hennes blogg, var väldigt roligt. Det var som att återigen få träffa en gammal god vän som man behövde prata med länge för att ta ikapp alla förlorad tid. Det är ju märkligt att jag fick den känslan eftersom vi aldrig träffats tidigare men ändå kunde prata om så mycket med varandra, hade gärna stannat en längre stund. Men tyvärr hade ju framförallt jag inte så mycket tid att prata men det var väldans trevligt den lilla stund som blev!


Nu på kvällen blev det premiär träning för Cia. Det gick kanonbra! Det som kändes bäst var att hon och Ola har samma tänk vid ridning och det gör ju allt så mycket mer värt. Man ska ha fler tränare men de ska inte säga olika saker och ha olika vägar till en lösgjord häst. Så det var nog det bästa!

Cia var väldigt noga med sitsen och handställningen, det blev mycket tjat om att räta upp handen och sträcka upp mig mellan skulderbladen. Tjat är det bästa om man ska kunna rätta till sina små egenheter!
Fick rida mycket med tänket att hon hela tiden ska gå framåt och att båda sidorna ska vara lika korta, dvs vänstersidan lika kort som högersidan och tvärtom. Det ska inte vara någon skillnad på ytter- och innersida. Fick jobba mycket med att få Pica att bli mer följsam i högersidan och i vänstervarvet ha yttersidan kort, alltså även där högersidan. Allt som hon sa var precis det som vi har problem med och det är så det ska vara när man tränar, man ska veta och känna det som tränaren vill rätta till/förbättra. Mot slutet blev Pica riktigt fin och riktigt svett! Hon har nog aldrig varit så svettig någon gång tror jag, men hon såg nöjd ut som alltid. Lilla hjärtat!


  


Cia tyckte Pica var en fin häst men som behöver spänna av lite mer i ryggen och på så sätt komma i en bättre och rundare form. Hörde sedan när hon pratade med några på läktaren att hon tyckte Pica var fin, som sagt, och väldigt samarbetsvillig och det var väldigt roligt att höra! Alltid kul att höra fina ord om sin häst.

Nu väntar jag på mat, grillat it is, är dödshungrig nu! Imorgon väntar besök från Anna, Annette och Annas mormor.

På återseende!


// therre



Presentation

Omröstning

(Är en härm-apa på min kompis Andréa så jag snor hennes magnefika!) Vem är du som läser min blogg egentligen?
 Hästluktande kompis
 Hästluktande spion
 Kompis som inte luktar häst
 Spion som inte luktar häst
 En som bara ramlade in

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6 7 8
9
10 11
12
13 14
15
16 17
18
19 20 21 22
23 24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Augusti 2010 >>>

Från arkivet

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag läser

RSS

Besöksstatistik

Skriv gärna en rad eller två


Ovido - Quiz & Flashcards