Alla inlägg den 11 augusti 2010

Av Therese - 11 augusti 2010 21:10

Från gårdagens guld-pass, ja det hamnar i kategorin guld-pass, till dagens knappt brons-pass. Pica får alltid guld förutom när hon är fjantig och inte vill gå förbi "läskiga" saker    Jag red som skit idag! Igår var jag ju så jäkla duktig (enligt mig själv alltså   ) och idag så bara mes-rider jag och är allmänt slö. Jag kan liksom inte ens skylla på något. I höstas,vintras och halva våren kunde jag skylla på diskbråck med tillhörande ischias, nu då? Nu är det liksom bara att erkänna, det är jag som rider för dåligt. Hur sjutton ska Pica kunna få till en härlig takt och schwung om den där som kallas för ryttaren bara befinner sig på ryggen och håller i ett par remmar som leder fram till metallbiten i henne mun. Nej, nu får det bli skärpning!

Jag ska bli bättre på att:

  • Planera mina ridpass
  • Rida effektivare och kortare ridpass
  • Variera ridningen
  • Rida aktivt
  • Spänna bågen
  • Hitta rätt känsla och takt från början och inte bara i slutet
  • Smörja mina grejer oftare

Min nya lista helt enkelt. Det där med att smörja är ju en lite speciell grej egentligen som inte hör till själva ridningen kan man tycka. Men Malin och jag hade en diskussion för lääääänge sedan när vi hade Donia och Chammo. Och då sa Malin att självaste Jan Brink hade sagt (förstå ironin och att vi var 15 resp 16 år!): Är man noga med allt runt omkring ridningen så blir man mer nogrann vid ridningen. Och det kan jag hålla med om! Om jag ryktar, väljer schabrak och lindor som matchar mina kläder så rider jag helt enkelt lite bättre. Att jag sedan smörjer mina grejer efteråt, borstar av lindor/skydd och lindar upp lindorna gör ju att jag är mer nogrann i min ridning med. Blir liksom lite mer nogrann med detaljerna och ser inte bara det "stora hela" hela tiden. När jag hade Donia var jag extremt noga med allt det här, speciellt med att linda benen. Då hade jag en orsak till att vara nog med att linda benen vid varje ridpass linimenta och även ha nattbandage. Allt det här ska jag försöka komma tillbaka till. Det har blivit för mycket slarv nu när jag har en häst som det är okej att rida med skydd på. Jag är inte lika nogrann med att smörja tränset efter ridningen och smörja sadeln kontinuerligt.

Så nu jäklar ska det bli skärpning på den fronten!


  


På lördag har jag fått en tid att rida för Cia. Det ska bli spännande att få prova en ny tränare och av det jag sett och hört så verkar hon riktigt bra.

Sen på söndag kommer Picas förra ägare och hälsar på igen, det ska bli riktigt skoj! Får se om Pica känner igen Anna och om de känner igen Pica, förhoppningsvis kan de säga att hon fått mer muskler framförallt på halsen. Men skoj, skoj att få så celebert besök   


  

Anna, Pica och Jag

 

Nu ska det läsas bloggar.

På återseende!


// therre

Presentation

Omröstning

(Är en härm-apa på min kompis Andréa så jag snor hennes magnefika!) Vem är du som läser min blogg egentligen?
 Hästluktande kompis
 Hästluktande spion
 Kompis som inte luktar häst
 Spion som inte luktar häst
 En som bara ramlade in

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6 7 8
9
10 11
12
13 14
15
16 17
18
19 20 21 22
23 24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Augusti 2010 >>>

Från arkivet

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag läser

RSS

Besöksstatistik

Skriv gärna en rad eller två


Ovido - Quiz & Flashcards