Alla inlägg den 24 september 2010

Av Therese - 24 september 2010 20:18

I morse steg jag upp strax efter sju, åt en snabb frukost och åkte sedan mot stallet. Mockade lite snabbt och sen gjorde jag iordning Pica för dagens träningspass. Kl 8.30 satt jag till häst och skrittade fram. Kl 9 anlände Ola och träningen kunde börja. Fick rida på volt där tempo, stälning och böjning i bålen var fokus. Sedan övergick det till att rida öppna på volt, i höger går det fin fint lite dålig bjudning emellanåt men annars väldigt bra. I vänster börjar det släppa nu! Vi rider svag öppna utan motstånd, jippie! Fick rida galopp och tänka stora språng. Höger fattningen blir väldigt fin, hon sätter sig in i galoppen och det ger en härlig känsla. I vänster fortfarande lite mer "vanlig" fattning, sätter sig inte lika bra men hon är heller inte lika eftergiven här så det kommer med tiden. Fick sedan rida skänkelvikningar på förvänd halvt igenom som Ola kallade det, man kan även kalla det hörnlinje med ett mer modernt ord   Fick till några som faktiskt var jämna och bra med bibehållen form i båda varven! I vänster är det lite kämpigt fortfarande men det börjar släppa nu, jippie! Höger hamnar baken lite före, men det är ett lättare problem att rätta till än att hon inte flyttar alls. Avslutningsvis lite förvänd galopp på fyrkant, då red jag för dåligt med benen så det blev några avbrott. Och sist mellangalopp på volt och nu längde hon sprången utan att ens bli stark eller hög i formen. Så inför morgondagens tävling känns formen riktigt bra! Går hon så här och jag rider så här så kan vi nog klättar upp över det där 60% strecket, jippie!


  

Kanske kan det till och med gå så här bra?


Efter ridningen blev det snabbt av med grejer, Pica ut i hagen och jag hem för att duscha. Helt enligt tidsplanen åkte jag mot Örebro och uni. Där bjöds det på seminarie. Måste med ge att jag tar tillbaka det där om att det känns onödigt, för det var verkligen lärorikt och kul! Jag pratade hejvilt nästan hela tiden och gav respons på alla gruppers rapporter. Det är nästan lite synd att man inte kan få ett bättre betyg för att man är mer aktiv. Men riktigt kul var det! Jag fick hejda mig själv för att inte prata hela tiden och sa flera gånger: "Nu ska jag vara tyst!" Men två sekunder senare så babblade jag på lika mycket igen, men roligt är det! Ser redan fram emot nästa seminarie!


Nu på kvällen blev det till att duscha häst, fläta svans, smörja stövlar (på riktigt! (internt skämt)), packa, fixa transporten. Allt gick som på räls, börjar få in rutinen nu. Den här gången har jag dock inte med mig lika mycket grejer som jag brukar (tror jag!). De andra undrar lite hur jag kan ha med mig så mkt på en en-dags tävling, vad ska jag då ha med på meeting? Men jag tänker täcken för alla väder och rikligt med mat till ryttare, hästskötare och häst   
Imorgon blir det en liten sovmorgon, åker sedan till stallet och mockar osv och sen knoppning innan det bär av ca 12, har starttid kl 14.35 vilket känns jätte skönt! Pica hinner vara ute i liten hage och jag slipper stressa på morgonen. Så good luck till mig och Pica imorgon när vi ska debutera LA:4.

På återseende!


// therre

Presentation

Omröstning

(Är en härm-apa på min kompis Andréa så jag snor hennes magnefika!) Vem är du som läser min blogg egentligen?
 Hästluktande kompis
 Hästluktande spion
 Kompis som inte luktar häst
 Spion som inte luktar häst
 En som bara ramlade in

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3 4 5
6
7
8 9 10
11
12
13 14
15
16 17 18
19
20
21 22 23 24 25
26
27
28
29
30
<<< September 2010 >>>

Från arkivet

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag läser

RSS

Besöksstatistik

Skriv gärna en rad eller två


Ovido - Quiz & Flashcards