Alla inlägg under maj 2009

Av Therese - 21 maj 2009 21:34

...och 4 dagar fyller jag 20 år :)


Idag har det varit jobb på ridskolan. Mockning med Cassie, kändes som den gamla goda tiden. Vi var snabba, effektiva och noggranna.


Nu på eftermiddagen hade jag hoppning med Angie och Mimmi. Figge var super duktig, hoppade banan på 95 cm. Sen blev han trött men ändå så kämpade han. Vilken kämpe han är även fast han var trött och inte riktigt orkade utan ville stanna, så hoppade han ändå. Två hopp blev lite otäcka med bommar som flög lite illa. Men ändå så blev han inte avskräckt, bara att sänka och sen komma på igen. Som sagt en riktig kämpe!
Elske var mindre duktig. Mimmi ville inte hoppa så jag hoppade upp och tog  några skutt, men kom fram till  att Mimmi gjorde rätt i att inte hoppa. För hon var inte rolig. Synd att hon blir så här ibland, för hon skulle kunna vara en jätte fin hoppehäst. 

Sen kom Andréa och vi gjorde startlistor till helgen och fixade resultat från MHC som vi hade på påsken.


Imorgon så åker vi till Linköping för att hälsa på Madde och Pärlan samt kolla på intagningsproven. Måste ju förbereda mig inför nästa år, om jag nu får komma på det.


Nu ska jag ägna mig åt tv:n.

Ha det!


Stort grattis till fina framgångar för de som var på tävling idag :) 


// therre 

Av Therese - 20 maj 2009 14:05

...me like, for now!


Uppdateringen har varit dålig, men jag ska bättra mig. Jag lovar!

Har haft så mkt att göra ett par dagar nu så jag har helt enkelt inte hunnit.


I måndags så jobbade jag på Skrantaskolan, hade engelska och idrott. Engelskan gick bra men idrott med 23 killar som går i nian är inte riktigt min grej. Det blev lite för många för mig måste jag säga, sen när dom allihop är ett huvud längre än mig gör ju inte saken lättare direkt. Men det gick väl hyfsat tycker jag, men som sagt inte min grej.


Igår tisdag blev det jobb på ridskolan både dag och em/kväll. Stalljobb är trevligt när man har så trevliga kamrater :). (Lina, Linda, Loni, Ulrika och Andréa, ta åt er!)

Sen var Loni's hundvalp med på jobbet, andra dagen. Den var så himla gullig och helt vild, haha! Den heter lite roligt med så Loni ropade Yes stup i kvarten. Håkan var duktig och agerade storebror med stenkoll på lillkillen. Inte många som tror det om Håkan, han ser ju lite skräckinjagande ut för de som inte känner honom. Men ett hjärta utav guld är vad han har.


Håkan vill bli kliad på magen :)

Idag har det blev det sovmorgon, skönt! Så det blev som vanligt frukost framför Grey's. Och idag var det ett spännande avsnitt, ser fram emot morgondagens och självklart kvällens. Ikväll ska jag även få rida lite grann, ska vara med i mammas grupp och rida. Hoppas jag får någon rolig. Innan det ska jag hjälpa Mimmi när hon rider Elske. Och imorgon ska jag har lite hoppträning med Angie och Figge samt Mimmi och Elske.

Har även idag betalat en räkning för tävlingssektionen, alla lag avgifter. Sedan köpte jag även min PIP-biljett, så nu är jag redo inför sommarens festival.



Längtar nästan lite grann dit, för det är det enda som jag ska göra i sommar förutom att jobba då förstås.


Fick lite påbackning om att lägga ut bild på hästen. Har funderat lite grann att inte göra det förrän allt är klart. Men för att göra flera personer glada så släpper jag på reglerna och lägger ut en bild på henne som jag fått av hennes ägare Anna.


Så här är hon min kanske framtida häst:

Pica

2000

Epson-Hertigen


Sådär då var det gjort. Nu är hon presenterad med namn och bild. Förhoppningsvis så kan jag ju snart lägga ut en egen bild på henne när hon står i min box på ridskolan :)


Men nu får det vara nog med skrivandet.

Ha det fint och glöm inte kommentera!


TACK för alla kommentarer och lyckönskningar!

Det värmer att se att så många bryr sig om hur det går :)


// therre


Av Therese - 17 maj 2009 10:20

Japp nu börjar den långa väntan till vetrinärbesiktningen. Men jag antar att tiden hinner gå lika fort emellan som det gjorde mellan provridningarna, så jag hoppas tiden för en gångs skull rinner iväg fort.


Igår var det jobb som gällde, hade teori med grupperna. Sedan kom Karin och hälsade på i stallet. Alltid kul att återse gamla stalltjejer, brukar ju annars bara hända på julafton. I stallet bjöds det även på tårta som var mycket god! Efter det så följde jag med Malin när hon skulle träna för Hanchen.

Träningen hölls ute hos Cissi. Och jäklar vilken fin anläggning! Så skulle jag med kunna bo, även om det ligger en bit utanför stan. Cissi's hästar var ute i hagen och den stora heter lite roligt nämligen Therese, haha! Sen har den som sällskap världens minsta och sötaste shettis, Tummetott.


 Han är verkligen pytteliten :)


När vi kom dit så skulle Svensson precis rida. Så då hann jag titta på henne med. Foppa såg super fin ut, riktigt snygg och hans nya kandar gjorde inte saken sämre.

Sen var det Malins tur och Smilla var verkligen super fin idag! Jätte kul att se sån stor skillnad. Själv blev jag ju inte mindre träningssugen direkt och Hanchen verkade super bra att rida för.


Idag ska jag till stallet och kolla på hoppträningen som är för Ulrika. Måste ju fördriva tiden med något roligt. 

Imorgon ska jag jobba på skranta, idrott och engelska.


Har mycket att se fram emot nu, vetrinärbesiktningen och sen efter det Ullared!


Ha det!


// therre 

Av Therese - 15 maj 2009 14:38

Imorse fick jag ett sms från säljaren utav stoet. Hon skrev att hon sovit på saken och att jag skulle ringa.


Så nyss så ringde jag henne. Då berättade hon att jag fick välja om jag ville ta deras bud inkl dressyrsadel eller mitt bud och endast häst. Efter lite snack med Ola och Lina och Mamma så blev det beslutat att jag ska nu köpa häst och sadel om allt går som det ska vill säga. Besiktning ska ju ske och pengar skall överlämnas, kontrakt skrivas på och hästen ska ju stå i min box. Så med förhoppning att vinden nu blåser åt mitt håll så kanske jag snart är hästägare igen.


Idag blev det Karlstad för stövelprovning. Provade Cavallo stövlar och dom är ju så fina. Tog mått och sånt. Kunde ju inte prova ett par som passade men kunde iaf prova fot och höjd. Så nu ska jag fundera på om jag ska beställa eller inte. Sen blev det Ikea och jag inhandlade nya kuddar till min soffa, bild kommer. Sen blev det mat och sedan hemfärd.

Ska alldeles strax cykla upp till ridskolan för att ha Lina's lektioner.


Nu håller vi tummarna gott folk så vinden blåser i rätt riktning!


// therre 

Av Therese - 14 maj 2009 21:15

Var iväg på hästen idag igen och det gick jätte bra idag. Ola var med och hjälpte till med hur jag skulle rida, så idag var det lite mer ridning. Efter det blev det några sockerbits skutt och det gick med bra, kändes super säkert och tryggt.

Sen efter ridningen så blev det en liten skritt ut på en väg typ 200 - 300 m för att se hur hon betedde sig och hon var ju spänd och tittig men inget större problem, Svensson var med till fots.

Kollade sedan på papper och så där. Sen blev det hemfärd för att fundera på saken.


Bestämde mig för att vilja gå vidare med hästen till köp. Så ringde nu när jag kom hem och sa mitt bud. Men det godtogs inte, så inget köp nu heller.


Så nu är det bara att börja om på  nytt igen. Börjar kännas helt meningslöst det här. Finns ju inte en endaste häst att ens kolla på längre. Så det känns som att jag aldrig kommer att få köpa någon häst. Känns som att man lika gärna kan ge upp allt och skita i det. Orkar inte ens titta på hästar längre, för det finns verkligen inga bra i min prisklass eller så finns dom i Skåne eller högt upp i Norrland. Det känns liksom lite väl långt att åka. Och när man inte har någon höjdar bil heller så blir det så dyrt att åka iväg.  Och nu efter så många dåliga hästaffärer vågar man ju inte lita på någon heller. Är misstänksam mot varenda en, letar fel på varenda häst. Och nu när man hittar en bra så finns det inga pengar. Så snart ger jag upp det här!!


Varför är man inte miljonär!? 


// therre 

Av Therese - 13 maj 2009 22:40

Valutbildning:  115 kr / timmen = Katsching!!

Valarbete deltid: 1700 kr = Katsching!!


Kommer bli rik på det här nu iaf, sen att jag fattar något är en annan sak. Men nu ska jag kolla på filmer om valet för att bli ordentligt insatt i detta, det betyder även att jag inte är helt sysslolös framöver :)


Var i stallet och kollade Cissi-träningar och pratade lite med henne ang häst och hon tyckte stoet imorgon lät bra på den beskrivning jag kunde ge, så det är bara att vänta och se.


Nu blir det sängen. Upp tidigt imorgon för powerwalk, kan bara vara sjuk i två dagar mer hinns inte med. God natt gott folk!


// therre 

Av Therese - 13 maj 2009 12:19

Som alltid när jag är förkyld är det en dag med en therre som mår lite halv bra. Efter den dagen är det bara att tuta och köra. Så idag är jag lite bättre men det blev ingen promenad idag iaf städad istället eftersom jag inte kommer hinna det imorgon eller på fredag.


Vid 15 ska jag ta min trogna vän cykeln och cykla ut till stallet för att kolla på Cissi-träning och sen vid 18 ska jag infinna mig vid Lasarettet för val-utbildning. Ska ju jobba den 7 juni när det är EU-val i Sverige. Ska väl bli spännande kanske, vet inte riktigt om det blir det. Kommer med säkerhet att bli en riktigt lång dag då jag ska infinna mig i val lokalen kl 07.30 och sedan är den öppen från 8 - 21, därefter är det sedan rösträkning. Men jag får ju lite cash och det är aldrig fel.



Imorgon är det dags att åka iväg och provrida stoet igen, ska bli super kul. Med följer denna gång Ola för att bedömma och Svensson för att filma, mamma är även med såklart. Vill ju ha torsdag nu!

På fredag skulle jag ju ha gått en instruktörskurs i Lindesberg, men den blev inställd för det var ju tydligen bara jag och en till som anmält sig, synd tycker jag. Hoppas dom anordnar den senare. Så på fredag ska vi i stället åka till Karlstad och Färjestadshopen för att kolla på stövlar, roligt säger jag. Sen blir det även Ikea.


Nästa vecka är den stora höjdpunkten fredag då jag, Andrea, Angelica, Becca och Cassie styr bilen mot Linköping för att hälsa på Madde och Pärlan samt kolla på intagningsproven för dom som sökt till KY-utbildningen iår. Själv ska jag ju dit och checka in hur det går till så jag vet det till nästa år.


Nu ska jag ta och fundera lite på någon mat jag ska äta idag.

Ha det!


Imorgon är det torsdag!


// therre



Av Therese - 12 maj 2009 11:15

Japp då var det dags att få tycka lite synd om sig själv. Förkylningen har slagit till efter en hel helg ute i blåst. Så denna dag tillbringas i ro, dock är det självklart jobb i em på ridskolan.


Igår var jag i stallet och tunnade ur Figges man sen skulle Angie hoppa. Eftersom jag hade tid över följde jag med ner för att titta och agera hinderpersonal tsm med Frida. Dock slog hopp-Therre in och gav Angie lite tips när hon hoppade, de var uppskattade verkade det som. Att jag aldrig kan vara tyst bara, haha! Jag börjar bli lite ridlärarskadad tror jag.


Nu orkar jag inte skriva något mer, ska ta mig ut till brevlådan och hämta posten och sen stoppa i mig Ipren så kanske jag kan vara lite bättre till em. Ingen promenad idag iaf, känner att vila är nog bättre. Brukar ju bara må halv dåligt första dagen på mina förkylningar så det blir nya tag i morgon, vill ju även orka med lång bilresa på torsdag och ridning, Ola kan ju vara lite hård märkte jag sist han var med vid provridning så det gäller att ladda batterierna.


Vill tacka för alla kommentarer som jag fått nu på senaste tiden, så himla kul! Fortsätt så, alltid kul att få lite respons på det man skriver :)


Snart är det torsdag!


// therre

Presentation

Omröstning

(Är en härm-apa på min kompis Andréa så jag snor hennes magnefika!) Vem är du som läser min blogg egentligen?
 Hästluktande kompis
 Hästluktande spion
 Kompis som inte luktar häst
 Spion som inte luktar häst
 En som bara ramlade in

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8
9
10
11
12 13 14 15
16
17
18
19
20 21 22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Maj 2009 >>>

Från arkivet

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag läser

RSS

Besöksstatistik

Skriv gärna en rad eller två


Ovido - Quiz & Flashcards