Alla inlägg under maj 2009

Av Therese - 10 maj 2009 10:20

Igår var det omg 2 i div 3 ponnydressyr och dagen blev fulländad!

Tjejerna var så otroligt duktiga, trots att det var lite tjurigt och nervöst på framridningen. Men de red så otroligt bra alla tre. Tror nog att deras tjurighet berodde på att de kände sån press inför lagtävlingen eftersom det gick så bra förra gången, men jag tror det är bra för dom presterade ju bättre.


Först ut var Frida och Figge. Kort framridning med mindre glad ryttare, tror det gjorde att hon red så bra, gav bra resultat 65,71 % gav dem en första plats i klassen, ryttarinnan var iaf mycket nöjd med sin ponny efter programmet. Blev sedan petad till andra av en annan tjej som slog dem med 2 ynka poäng. Lite synd men kul ändå.

Sedan var det Elin och In-gelas tur. In-gela var lite laddad och kunde inte riktigt koncentrera sig på Elins signaler. Men väl inne på banan så var de hur duktiga som helst. Resultatet blev 65,36 % och gav dem en andra plats i klassen.

Sist för dagen var det Jonna och Wislanas tur. Wislana såg jättefin ut, men Jonna kände nog av pressen och nervositeten lite grann tror jag. Wislana och Jonna var inte riktigt överens. Men inne på banan gick det strålande, Wislana något seg men gick ändå framåt tillräckligt, men vägarna denna gång var slående bra! Resultatet 63,93 % gav dem en fin fin fjärde plats i klassen. Så duktiga tjejer, kan inte sägas för många gånger!


Därefter var det dags för väntan av hur det skulle gå med laget. Jag räknade snabbt ut att det bara var ett lag som skulle kunna slå oss och det var de som vann förra omgången. Så väntan var nervös. Till slut kom det resultatet och jag kunde glatt meddela de nervösa lagdeltagarna att vi hade vunnit! Så himla kul så det går inte att beskriva. Så inför sista omgången ligger vi just nu lika med Wittvång i serien med 18 poäng. Så sista omg är absolut avgörande nu, kan inte bli mer spännande. Ska peppa tjejerna så mycket det bara går, lägga in extra programridning för dem. Men det är ju tre veckor kvar nu så det finns tid att smälta denna succétävling och ladda om inför nästa. 


Foto: Synnöve Kivelö


På bilden fr v: Frida och Figge, Stolt lagledare (jag), Jonna och Wislana, Elin och In-gela


En fin fin dag och jag tror nog alla är glada och nöjda med sina prestationer. Nu laddar vi om för nästa tävling!


Gårdagens i-lands problem yttrade sig vid lagprisutdelningen. Vem skulle ropa hälsning? Ena ryttare hävdade att hon hade för svag röst och en annan ansåg att den med högst procent skulle ropa. Så Frida blev den som ropade. Vid hälsning var det svaga hälsningar och en glömde totalt bort i all glädje att hälsa. Sen drog ponnysarna på ett glatt ärevarv. Med Figgen först och han drog järnet, efter en fin sansad Wislana i kort dressyrgalopp och på mitten stod In-gela med lite väl lätt framdel. Men vad gjorde det vi vann ju!



Idag följer jag återigen med till Gyttorp för att kolla hur det går för div 3 häst där jag också är lagledare. Man måste ju visa sitt stöd. Åker med Hanna och Medusa dit i em. Hoppas på en fin placering för dem idag.


Snart är det torsdag :)


// therre


Av Therese - 8 maj 2009 16:16

Läste precis Emelie Brolins blogg och det gjorde mig ju absolut inte mindre sugen på att träna dressyr. Läste om hennes två första träningspass hos Anky, inge avundsjuk nej då.
Vill ha häst nu! Tittade på videon från senaste provridningen och tycker mer och mer om hästen för varje gång faktiskt. Känns som att den här tiden emellan har gjort att jag hunnit smälta de första intrycken utav hästen och de har ju klart blivit till positiva intryck i min inte allför positiva hjärna vad gäller provridning nuförtiden, så det är bra. Är ju så kritisk, men jag behöver väl vara det nu.

Kollade lite annonser i brist på annat och hittade en häst jag provred nyss, den som skrittade märkligt. Den var nu nere från 85000 kr till 65000 kr eller bud, jag kanske ska slå till nu istället. Nej det ska jag inte, eftersom hon vägrade röntga så får hon skylla sig själv. Sen är det ju som Ola sa att då måste man hela tiden jobba varje tävling för att dölja rörelsestörningen för att inte riskera poängavdrag. Man behöver ju inte köpa sig problem direkt. Annars kan den nog bli en riktigt fin hopphäst för den hoppade riktigt fint och mjukt eller varför inte avelsto, den hade ju en fin stam och har redan fått en avkomma. Men ska inte gräva ner mig för mkt i det.


Är annars väldigt trött på regnet nu, visst har det varit bra men någon måtta får det faktiskt vara. Imorgon hoppas jag iaf på sol eller åtminstone uppehållsväder då Gyttorp inte har alltför bra möjligheter till att vara inomhus. Men det är väl bara att ta med sig regnkläder imorgon antar jag.
Känns ärligt talat som rena hösten inte som snart mitten utav maj direkt. Nu vill jag ha sol igen!

Har iaf varit duktig idag och gjort en egen poängställningslapp över lagen imorgon, med fin fina färger och allt! Kontroll-Therre är återigen framme för att ha full koll över allas lag. Har även räknat ut starttider för flickorna imorgon:

Frida 13.11

Elin 15.00

Jonna 16.48

Kan ev bli senare, har ju erfarenheter av Gyttorp sen tidigare och det kan bli långdraget. Men hoppas på att de håller sig till mina beräkningar. Annars kan dan bli ännu längre! Så håll tummarna för flickorna imorgon!


Nog talat om det, nu ska jag nog spela lite spel på datorn för att fördriva tiden, hästlöshet är nog det värsta jag varit med om!


// therre


Av Therese - 7 maj 2009 20:17

Idag var det segt att gå upp. Inte så konstig då det regnade väldigt mycket. Men som sagt bra för höet och hoppbanan iaf.
Åt frukost till Ugly Betty och Grey's som alla andra dagar, sedan blev det fika med Malin på stan. Blev på Melker's idag då vi kände att vi inte kunde skvallra ut ordentligt på Som Hemma.
Efter det begav jag mig till Nöjes för att betala en faktura åt ridskolan. Sen hem för lunch. Sen kom min underbara eftermiddag i stallet. Har haft hand om Ola's häst Putte idag.



Han är en väldigt stor häst för dom som inte vet. 180+ cm i manken medn verkligen världens snällaste och en av de mer härliga individerna i stallet. Idag kände jag att jag verkligen skulle ha en häst dag så det blev en ordentlig rykt på Putte, Ola är ju inte allt för generös med ryktborsten om jag får säga så. Putte han nöjt, han tycker det är så himla skönt och mysigt att bli ompysslad, så jag tog en manryckning med. Jag är ju trots allt privatsidans frisör då jag förbjuder alla att använda saxen! Sax är för hoppryttare brukar jag säga.


Detta är resultatet, Putte ser något skrämd ut men jag lovar att han tyckte det var skönt, men mindre skönt att vara uppbunden. Kan iofs bero på att Janne försökte knyta upp knuten från andra sidan gallret hela tiden.

Hade iaf en mysig stund i stallet idag, vill ha en egen häst nu att pyssla med. Men snart kanske jag har en, om inte annat så hoppas jag iaf att jag hittar min nya snart.


Nu får ni ha det bra!


(Hoppas jag är duktig nu med bilder och allt :))


// therre 



Av Therese - 6 maj 2009 22:00

...skulle han ha blivit tolv år. Jag såg fram emot att få ha en häst som man kunde fira riktig födelsedag för, men han fick bara bli 11 år och 9 månader...


Älskade Famor <3


 Min bästa bild som visar hans otroligt underbara personlighet.


// therre 

Av Therese - 5 maj 2009 14:40

Igår kväll följde jag med en sväng ut till Andréas stall med Ida och Cassie. Vi kollade på stallet. Det är så himla fint! Sånt vill jag med ha, det är när jag ser det som jag saknar privatstall så himla mkt!

Andy mockade till Cajprutti och Mojje medans jag, Ida och Cassie beundrade byggnade. Cassie hade rundtur med mig och Ida. Sedna tog vi in hästarna från hagen, gud vad skönt för hästarna att vara ute så länge!

Sedan borstade Andy på Cajprutti för hon skulle rida. Vi tittade på henne när hon longerade först och Cajprutti tyckte att hon skulle visa sitt rätta jag när det nu var publik, så hon körde ordentlig rodeo på banan, ska tillägga att hon aldrig haft sadeltvång innan. Sen red Andy en kortis och hon var så duktig hästen! Hon fattade superfin galopp hela tiden och Andy sa att det var tredje gång med ryttare bara (hon är bara 3 år). Kom fram till att Cajprutti skulle vara en superbra häst till mig om hon typ varit 5 eller 6, så det är ju så synd att hon bara är 3 år.

Sen blev klockan sent och vi åkte hem. Fick skjuts hem utav Ida.

Typ 1 timme senare får jag sms från Andy att Ida krockade med en älg på vägen hem! Då fick jag hjärtat i halsgropen. Men det gick jätte bra med Ida som tur var, men mindre bra för den fina XC70. Men Ida är ju välbehållen och det är viktigast!


Idag har det ju varit regn typ hela dagen, bra för hoppbanan och bra för höet! Men mindre bra för oss andra. Så idag tog jag sovmorgon, sen frukost vid tvn (som vanligt). Sen ringde Cassie och undrade om jag ville hitta på något, så vi tog en fika på stan. Vi arbetslösa, haha!
Köpte sedan ett par till ljuslyktor på Duka. Har redan ett par men har ju funderat ett tag på att köpa den andra sorten så idag gjorde jag det. Dom är så himla fina!


Den till vänster köpte jag först och den till höger idag.


Köpte även lite Kaffe på JamJam med smak av choklad, ska bli spännande att prova det.



Efter det blev det hem igen och nu sitter jag här. Ska snart laga lite mat, vet inte riktigt vad bara. Men något gott iaf.

Sen ska jag iväg till ridskolan och ha lektion. Ska ha Lina's idag, även mina dressyrtjejer som Lina brukar ha. De ska rida program, så Andy tar min lektion istället. Kan vara bra för dem att få prova en ny ridlärare.


Kom på nu att jag glömde lägga in en bild från i fredags på en superful bil mamma och jag såg när vi stannade i Katrineholm. Ingen superbild men kollar man noga så ser man hur ful bilen är.



Man ser mycket roligt när man är ute och åker bil.

Nu ska jag laga mat.

Ha det!


// therre


Saknar att pussa på den här mulen!


Ingen blir så bra som han <3



Av Therese - 4 maj 2009 15:00

Idag är det måndag vilket innebär en ny vecka och ännu en vecka närmare sommaren och närmare eventuella hästköp, närmar tills madde och pärlan kommer och närmare till PIP, just det måste ju köpa biljett!


Dagen till ära så var jag ju ute på promenad i morse, sedan frukost med Ugly Betty som sällskap. Därefter fick jag sms utav Andréa som tyckte jag kunde äta lunch med henne och Cassie på stan. Så eftersom jag inget annat gör om dagarna kunde jag ju lika gärna joina dom. Det blev en rolig lunch med skratt och minnen från årselevstiden. Hur kunde vi vara så vilda och galna då?

Efter det så handlade jag lite till hemmet och sen skulle jag betala en räkning för tävlingssektionen, men det funkade inte på Nöjes så mamma får fixa det imorgon.


Nu när jag kom hem så ringde jag till dom som äger stoet jag provred. Så jag ska dit igen den 14 maj och provrida henne igen, får hoppas att hon är lite mer sammarbetsvillig denna gång. Ägaren sa att några andra varit där och tittat på henne efter mig och då hade hon varit jättesnäll. Dom ville med komma tillbaka och titta men då sa ägaren att jag faktiskt har först tjing på hästen. Då blev jag lite varm i hjärtat och glad för att någon verkligen tycker det. Dom verkar vara jätte måna om vart hästen hamnar och det tycker jag är skönt. Så nu är det bara att vänta i en och en halv vecka till innan jag får åka dit igen, men det känns ju skönt att jag får säga ja eller nej till hästen först av alla :)

Så nu med lite glada och positiva besked ska jag nu ta mig lite glass och sedan kolla på tv. Känns riktigt bra i magen nu och det här med hästens "dummerier" har sjunkit in och liksom blivit okej, efter som ägaren sa att den var så snäll när den andra red på den, så det börjar känns bättre liksom. Men jag ska inte ropa hej än, ska ju fortfarande dit igen och rida henne och då även hoppa lite grann.


Ha det!


// therre

Av Therese - 3 maj 2009 16:59

Örebro idag (vad jag tjatar!) för stövelprovning. Och som väntat inga stövlar som passar min köttklossar till vader. Fick prova ett par fula stövlar som var storlek 40 i foten, hejhå min tå höll ju på att drukna i all överflödig luft! Kanske kan vara bra iofs med lite stor storlek i foten med tanke på mina missbildade tår (vill någon byta?). Men stövlarna passade iaf i omkrets på vaden men blev som säckar kring vristen, så de såg ut som en säck potatis på mina köttkloss-vader. Men jag fick väl iaf prova ett par "riktiga" stövlar. Till häst-tanten var för en gångsskull riktigt trevlig, men lät lite bekymrad över att jag hade mina köttiga vader och mini-fötter. Hon försökte få oss att beställa stövlar på stört eftersom dom i Italien faktiskt har semester ändå till september. Och? Tänkte jag, jag vill väl inte beställa första bästa stövel direkt, måste kanske spara pengar och framförallt köpa ny häst.


Väntar just nu med spänning på att Olabandola ska meddela datum han kan följa med och kolla på hästen. Vill ju ringa redan nu ju! Men jag får väl vänta snällt tills han har tid att kolla upp detta. Fram tills dess vet jag ej vad jag ska göra.

Såg resultat från tävlingarna i Alkvettern, stort grattis till lyckade framgångar för Malin, Ebba och Svensson, fin fina placeringar för alla tre! Känns stabilt inför höstens div 2. Såg även ponnyresultaten och jag säger som jag sa förut, är det I. T. som dömmer så behöver man som KgRK-medlem inte ens åka på tävling, dock gick det ju iofs strålande för Hanna och Eldor. Men Frida, ta det med nypa salt och ladda om inför nästa helg, då ska det bli rosett som pryder Figge's träns!


Funderar och funderar över vad jag vill ha för ny mobil. Eller om jag ens vill byta? Tycker ju faktiskt om min mobil, den har en speciellplats i mitt liv. Den är ju lite personlig trots att den lever sitt eget liv, ibland lite allt för eget. Men jag får fundera vidare, någon som har något förslag på bra mobil?


Känns som att jag är en duktig bloggare nu som uppdaterar dagligen med långa inlägg, dock fick jag lite "skäll" för att jag hade dåligt ed bilder, ska försöka bli bättre på det, I promise!


Men nu ska jag nog ta mig lite glass, chokladmint är min nya favorit!

Ha det fint, med hopp om lite regn under natten så hoppbanan kan få lite vatten, den känns lite för torr just nu.


// therre



Av Therese - 2 maj 2009 16:15

Det fick iaf stoet som jag provred igår utav både Lina och Ola. Glad blir jag då för hon var ju som sagt trevlig. Så nu ska det planeras provridning nr 2 utav henne och nr 6 totalt :)

Tyckte även det var kul att hennes ägare hittat min blogg och läst lite grann. 


Idag var det ju som sagt jobb. Började med att jaga duvor i ridhuset innan jag kunde stänga dörrarna och börja lektion. Sedan fick jag jaga duvor igen under första lektion för att det var en kvar i ridhuset. Sen tyckte jag att det var tomt på fåglar. Men icke! När andra lektionen precis skulle ge långa tyglar så var det väl "flaxflax" hos duvan och alla ponnyer flög iväg och tre ungar trilla av. Jättekul! Ponnyer och barn överallt. Fick tömma ridhuset på hästar och återigen jaga duva i ridhuset. Sedan var de ute och barnen fick komma in och skritta av sin hästar. Efter denna händelserika dag så har jag kommit fram till att: Jag hatar duvor!


Kvällen erbjuder grillning i Linnebäck hos Andréa. Det blir nog riktigt trevligt!

Imorgon är det stövelprovning i Örebro, ska bli roligt!


Fick erbjudande om att sätta igång Conrad efter konvalecens. Men visst rida vill jag, men inte med livet som insatts, har ju sett honom in action och det är riktig rodeo då. Känns som att jag haft rodeo så det räcker ett tag i mitt liv, efter alla turer på Nalle.

 Nu får ni ha det i vårvärmen! 




// therre 


Nedan en djävulsk duva
 

Presentation

Omröstning

(Är en härm-apa på min kompis Andréa så jag snor hennes magnefika!) Vem är du som läser min blogg egentligen?
 Hästluktande kompis
 Hästluktande spion
 Kompis som inte luktar häst
 Spion som inte luktar häst
 En som bara ramlade in

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8
9
10
11
12 13 14 15
16
17
18
19
20 21 22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Maj 2009 >>>

Från arkivet

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag läser

RSS

Besöksstatistik

Skriv gärna en rad eller två


Ovido - Quiz & Flashcards