Alla inlägg under maj 2010

Av Therese - 20 maj 2010 20:27

Nu på kvällen så fick vi besök av grannkatten Alfons och jag tror nog att Fia innerst inne tycker om honom även om hon gärna skriker lite och fräser när han kommer för nära    See for yourself!


  

Fia har fått span på Alfons

 

  

Alfons visar sig rätt så underlägsen kan man säga!

 

  

Wuuuups! Bästa att pysa!   

 

  

Fia takes the first step...

 

  

...åhh snygg brud!

 

  

Eller inte!   

 

  

Jag väntar här så länge...

 

  

Finally some LOVE!    

 

Nog om kattkärlek och till lite ridning. Har bestämt mig nu att jag inte kommer ha stövlarna på tävlingen då jag inte är helt "bekväm" i dem än och ska jag tävla vill jag kunna prestera och det kan jag inte göra om jag känner mig "obekväm". Men självklart ska jag inte sluta rida i stövlarna för det utan jag rider i dem så ofta jag kan nuförtiden.
Pica kändes relativt bra idag, hon söker sig gärna neråt i formen redan från början av varje pass nu vilket är positivt eftersom hon då själv börjar arbeta med bakbenen. Självklart krävs det ju lite från min sida också, men vi är ett team i vått och torrt! Kan ju knappt tro att det snart redan gått ett år, känns som att jag hämtade henne i Norrköping igår. Men det är väl som man säger "Tiden går fort när man har roligt". För roligt har vi definitivt haft och vi har utvecklats enormt tillsammans under det här året och mer ska det bli.


Imorgon ska jag göra ett besök hos ortopeden med diskbråcket, se vad som händer, vad jag ska göra och om jag får slippa de där jäkla tabletterna någon gång. Ska bli skönt att få ett "slut" på det hela och få veta vad man får och inte får göra helt enkelt. Sen i helgen bär det av mot Ullared med Mamma, Lindha och Lotta. Shopping på hög nivå trots nästan noll kronor på kontot, tur man har lite sparpengar att ta av. Men det ska bli skönt att bara få komma bort ett tag och bara vara liksom.
Nu ska jag sätta mig framför tvn och invänta mitt framtida yrke på tv, Criminal Minds.
På återseende!


// therre

Av Therese - 19 maj 2010 21:33

Japp, som rubriken säger är det ridning gånger två samt nya bilder som detta inlägg bjuder på. Börjar med gårdagens fantastiska känsla som Pica gav mig i slutet av passet. Uppförbacke, knälyft och jag kunde riktigt känna hur hon vinklade in de där lååånga bakbenen under kroppen, lyfte upp ryggen och bara smällde på med kanonfint stöd och underbra känsla! Det går nästan inte att beskriva i ord hur härlig hon är när hon går så där riktigt riktigt bra. Det går att lägga i en extra växel med det lilla extra trycket. Man kan inte annat än le när hon går så himla fint!


Idag red jag mesta dels travarbete ute på hoppbanan, som var riktigt bra underlagsmässigt idag. Pica var lite seg till en början, men efter ett par snabba övergångar skritt-trav gjorde susen och sen var hon rätt bra resten av passet. Ända fram till Åsberg kom ut med en ridskolegrupp då blev hon flipprig och skulle sticka i snabb-galopp men då sa matte strängt nej och hon fick trava av sig tills hon var lugn igen.
Nu blir det bilder från dagens pass, jag ber om ursäkt för dålig matchning då jag trodde det var lerigt och blött ute, trots sol. Enjoy!


 

Jag kan tydligen sitta ganska fint, dock vet jag inte vad som är så intressant i manen     Eller var det inte jag som skulle gå i form?


 


   

Stövlarna in action


   

Min nya favoritbild!    


Hoppas bilderna var till stor glädje, kommer fler snart. Det var dessa jag fick av Angie så länge, får mer en annan dag. Tusen tack!

Nu dusch, sen sova. Är otroligt trött då jag inte kunde sova inatt, varmt, dålig luft och för mycket tankar och stress. Vaknade vid 3 och vred mig en halv timme, sen läste jag i psykologiboken till 4 innan jag försökte somna om och lyckades. Hoppas på bättre sovlycka i natt då jag öppnat fönster och släppt in luft nu, ska sova med dom öppna i natt.
Har även fått hostmedicin mot min hosta som jag haft i tre veckor utan förändring till varken det sämre eller det bättre. Hostmedicin är inte min starka sida, jag önskar att jag vore lite bättre på att shota. Nu är det mer håll för näsan, häll i, håll kvar i munnen, ladda för sväljning, svälj(!), kväljning och snabbt med ett glas vatten. Denna procedur tre gånger dagligen, hoppas på att hostan är borta snart (tog första dosen igårkväll).
Dusch och sova var det.

På återseende!


// therre

Av Therese - 16 maj 2010 20:39

...satt stövlarna nästa perfekt! Bestämde mig idag för att nu jäklar skulle jag kunna sitta ned i sadeln med nedtrampad häl och utan att skänkeln åker upp. Och vips! Med lite envishet så gick det, Mimmi stod på läktaren och sa efter avslutat pass att min skänkel var mycket mer stilla. Så nu är det bestämt, nu ska det ridas i stövlar om det så ska blöda i knävecken! Målet är att kunna ha dem på tävlingen om två veckor, men det är under förutsättning att jag kan sitta ned och rida utan några större problem.

Så i två dagar har jag nu varit duktig och ridit med mina stövlar, väntar på att det ska torka upp lite ute så jag kan ha dem även där snart. För de gav ändå en lovley feeling när de satt som de skulle!


  


  

Vecken kommer sakta men säkert

 

Pica hon fortsätter att gå fint. På ett sätt bra och på ett sätt dåligt. Det som är bra är att man kan få en fin känsla varje gång och nu börja rida lite mer samlat utan att för den skullen tappa allt, det som är sämre är att jag vet att om jag kräver för mycket hamnar vi i en dålig period och det vill jag inte ha på till tävlingen. Men jag fortsätter rida med mer krav för det är ju det som behövs.


Igår när jag kom till stallet så möttes jag av en fin fin halv-lerinpackad häst.


  


Pica hade firat att hon blev avtagen täcket i hagen när solen tittade fram.


  


Jag uppskattade inte det lika mycket som hon, men det tyder ju på en välmående häst.
Efter en hel del borstning så såg hon ut som en dressyrhäst igen. Ville dagen till ära inviga mitt nya schabrak med tillhörande lindor och se så fin fin hon blev.


  


Kan säga att jag definitiv kommer köpa fler schockemöhle-lindor (och schabrak) för de var underbara att linda med. Kunde till och med få märket på utsidan av skenan plättlätt. Asbolut mina favorit lindor!
Även idag fick hon springa fint iklädd denna färg. Hon var riktigt fin idag, kunde rida henne kort kort i galoppen och böja henne. Igår var hon lite hängig i yttertygeln i vänster galoppen, men det var som bortblåst idag. Så det var ett sånt där guldläge nästan. Fick ju inte till min egen sits förrän slutet av passet, men då gick det som smort. Provade några mellantraver på slutet och det gick katastrofalt under nedsittning, men då red jag lätt i stället och då kändes hon kanonfin! Taktmässig med härligt stöd i handen hela vägen utan en endaste känsla av att hon skulle slå sig fri och bli springig. Då avslutade jag henne och klappade om henne mycket när hon var så himla duktig och fin!


Imorgon rider vi på hoppbanan med lite lägre krav, men ändå krav på att hon ska vara i ett stycke absolut inte var lång. Men inte samma krav på samling utan mer låg form. Nu tv!

På återseende!


// therre

Av Therese - 14 maj 2010 19:51

Precis hemkommen efter en snabbtitt på Anna Björkman träning. Andréa frågade om jag vill hänga med och kolla eftersom hon tycker Anna är riktigt bra, så jag gjorde det. Kollade på Joppe som är en sån där häst som ser så jäkla härlig ut att rida, skulle någon fråga skulle jag lätt säga ja till att prova. Dock säger Andréa att han är redigt svår, men det vet ju inte jag    Ska följa med när Andréa ska träna med Joppa för Anna den 14 juni igen.


Pica fick sig en promenad idag, sällskapade med Angie och Luna. Innan det for vi till Degerfors och hämtade provjackor som alla tävlingsryttare ska prova och beställa sen. Svarta med orange-text ska vi ha, kommer nog bli super snyggt! Kollade även på de lindor som matchar mitt Schockemöhle-schabrak jag köpte förra veckan, var lite tudelad om jag skulle köpa nu eller sen. Men jag bestämde mig för nu eftersom jag kommer ju ändå köpa de senare och jag vill ju använda schabraket någon gång med. Fick 50 kr rabatt på dem också, det tackade jag hjärtligt för!
Tillbaka till promenaden med Pica, tanken var ju att jag skulle ha stövlarna på mig och promenera i. Så jag stoppade i foten och vänster gick fint, höger däremot kan jag säga var lite kämpigare. De gick precis igen men det var taaaaaajt!   Men på gick de ju så jag tänkte att det släpper nog efter en stund. Men tji fick jag! Fick stanna två gånger och öppna för att släppa ned lite blod i kramp vaden, shit vad tajt! Tror nog att det lite varmare vädret och mina vader eventuellt kan ha blivit lite tjockar (hur nu det är möjligt när de redan är i tjockaste laget!) i kombination med att stövlarna nu har stått (Florine-Anna sa att lädret kunde dra ihop sig om de fick stå för länge) och att jag hade ett par av min tjockare ridbyxor. Så imorgon tar jag tunnare ridbyxor och rider i dem helt enkelt, nu får det vara slut på ursäkter nu ska de ridas i så de blir inridna någon gång. Jag har ju trots allt inte köpt dem för att titta på.


  


Nu ska jag se på tv, imorgon åker jag upp och släpper ut alla hästarna, mockar och fixar till Putte och Pica, sen hem för att plugga hela dagen och på kvällen åka upp igen för ridning och kvällsfodring.
På återseende!


// therre

Av Therese - 14 maj 2010 12:40

Med inspiration från Ida så tänkte jag presentera Picas mamma Hertina   


  


Hertina (F2) 18565 är född 1986 på Örsholms gård. Hon är efter Hertigen-Chagall-Cosmos. Hon har fått 17 föl. 2006 blev hon elitpremierad och hennes mormor Sandra vann kungakannan 1978. Hertina betäcktes inte under 2007 och är numera pensionerad.

Hertinas föllista

ÅrNamnHingst/StoNummerEfter
90
Sto04-90-2171Walör
91HelonaSto22429Walör
92HervinaSto04-93-1252Saxon
93HerliSto23011Walör
94HertzoHingst04-94-1106Zorn
95HertzonaSto04-95-1334Zorn
 Riksfinal dressyr -99
96ZortinaSto04-96-1269Zorn
97-99MatisseHingst04-97-1092Zorn
99CettiaSto27770D-Day
 3-årstest: diplom dressyr, klass 1 hoppning
00PicaSto04-00-3195Epson
 Kvalitetsbedömning: prestationsdiplom dressyr
01AtheneSto04-01-2914Solos Carex
 Kvalitetsbedömning: klass 1 dressyr
02-06BuboHingst04-02-3138D´avenir
03TytoHingst04-03-2297Rubinrot
 3-årstest: diplom dressyr
Breeders trophy: 5:a i dressyr som femåring (2008).
04LimosaSto04-04-1967Bocelli
 3-årstest: diplom hoppning, klass 1 dressyr
05StrixHingst04-05-2542Saigon
 3-årstest: diplom hoppning
06NettaSto04-06-2067Figaro R
07PuffinusHingst04-07-1729

First Wish


Text och bild från: www.mahlen.se


PS. Tack för tipset Anna! DS.

Av Therese - 13 maj 2010 20:19

Nu har Pica fått lyfta benen från marken. Idag stod ju hoppning på schemat, jag ska väl inte kalla det hoppning med två hinder ala sockerbits-räcke och fyra travbommar på marken. Men hey, vi lyfte från backen med alla fyra benen så då är det hoppning i min värld   


Var lite i valet och kvalet om jag skulle plocka fram och hoppa en övning som kallas "Klockan" eller om jag skulle hoppa serpentiner, valde till slut serpentiner och fyra travbommar. Det fick liksom räcka, jag skulle ju plocka undan allt också. Började rida travbommarna, som låg strax innanför fyrkantspåret på ena långsidan. Vände in strax före A respektive C, red skänkelvikning ner läng hörnlinjen och sedan över bommarna, mycket effektiv övning som jag "kommit på" själv (finns säkert någon anna som redan har uppfunnit den). Men den är riktigt bra för ryttare och häst, lösgörande för hästen och koncentrationsövning och ridvägsplanering för ryttaren.
Sedan blev det galopp, först var hon lite slapp och ville inte riktigt galoppera men till slut fick vi igång galoppen. Red sedan mot ena hindret och fortsatte galopparbetet i andra varvet, tog sedan ett skutt igen och sen igen. Började med att bara vända in och rida första bågen från båda hållen innan jag fortsatte och red hela sepentinen. Emellanåt fick jag lägga in en volt när hon ga sig iväg för mycket efter hindret eller om vi landade i fel galopp.
Mot slutet blev hon trött och då blir hon lite tjurig och ska vara i fel galopp hela tiden, men när vi kunde rida en sista gång en bra serpentin så avslutade jag henne. Kan säga att det blir rätt mycket tryck i de där långa bakbenen när man ridit mycket kort galopp och haft henne mer på bakbenen.

Men det var riktigt roligt att hoppa igen, ska nog göra det oftare iaf sådana här små hinder som är alldeles lagom egentligen. Sen kan man ju vara med på någon riktig hoppträning också emellanåt. Men efter dagens pass så var både häst och ryttare nöjd och glada. Pica fick gå lös utan sadel och träns medan jag plockade in hindrena. Då slog jag två flugor i en smäll, undanplockning och avskrittning i ett   


  


Så efter dagens lite hårdare träningspass så får hon komma ut på en promenad i förhoppningsvis vårsol, idag har det ju i princip spöregnat hela dagen lång.
På återseende!


// therre

Av Therese - 12 maj 2010 21:57

Igår begav jag mig, i sällskap på Angie och Luna, bort till dressyrbanan för att checka underlaget. Det var inte så mycket bättre än hoppbanan, dock mindre stenar. Men ändå härligt att kunna rida på en 60 metersbana utomhus, så jag ska försöka gå dit bort fler gånger. Perfekt att träna program på, dock får man försöka se bokstäverna själv eftersom det inte finns några. Kanske vore en invsetering för ridskolan?
Red en kortare stund och Pica kändes fin, något spänd men vem är inte det på ett nytt ställe och med vilda djur. Var ett fint rådjur där när vi kom dit och även en hare i ASG-hagen (som ligger bredvid). Låg även ett kadaver från vad vi (jag och Angie) tror var ett rådjur, behövs nog plockas bort innan det hinner växa allt för mycket gräs i ASG.

Idag var tanken att jag skulle rida på hoppbanan, men väderguden valde regn så vi fick vara i ridhuset idag. Pica kändes som en ponny idag, kort och kompakt i kroppen i låg form. Härlig känsla! Hon kändes kanonfin i galopparbetet, red på volt där jag först sänkte henne i formen så hon kom upp mer med ryggen och red henne sedan växelvis utåtställd och inåtställd, red lite minskning på volt utan att för den skullen minska på galoppkvalitén som Pica gärna vill, utan kortade den och kunde sedan mjukt öka volten. Mycket effektiv övning som jag verkligen ska rida fler gånger.
Ja, man kan säga att idag var en av våra bättre riddagar. Dock var hon något seg och långsam i tempot, men hade en fin takt så jag får jobba på i den takten och sedan öka på lite i tempo när hon orkar bära sig bättre. Nu hoppas jag hon bjuder på fler sådana här dagar och definitivt på en sådan dag nästa tävling. Det känns som att poletten ramlat ner ännu ett snäpp liksom, måste ju betyda att vi jobbar på rätt sätt   


  


Imorgon tänkte jag ställa fram sockerbits-hinder för att gymnastisera henne på annat sätt än dressyr, markarbete är även det en viktig bit för att stärka dressyrhästen. Så imorgon kör vi på det, fredag tänkte jag nog ta med Pica ut på en promenad och samtidigt gå i stövlarna så de kan bli mjuka någon gång(!). Måste försöka börja använda dem på riktigt nu om vi ska kunna ha dem som tävlingsstövlar.

Nu blir det dusch, sova, upp tidigt imorgon för jag hade visst utsläpp. Glömde bort att det var röd dag vilket innebär ingen personal    
På återseende!


// therre

Av Therese - 10 maj 2010 22:06

Och nej inte av det manliga könet utan den manliga sidan utav Therre!


Vill börja med att tacka för alla gratulationer efter min och Picas fantastiska framgång igår, det värmer oerhört!
Snicksnackade med Olabandlilola och frågade vad han tyckte jag skulle rida för klasser den 30 maj på hemmatävlingen. Jag var sugen på LA:6 men vill absolut inte rida om vi inte kan klara av ens 60 %. Men han sa att vi inte var redo och jag kan faktiskt hålla med. Utan vi ska befästa de här procenten i de "lägre" klasserna några gånger till, kanske det bara var en tillfällighet igår(?) och senare gå upp när allt känns hundra, dvs när vi är redo. Det är bara dumt att kasta sig uppåt i klasserna innan man är färdig även om de programmen är väldigt roliga att rida. Så det får bli LB:2 och LA:3 återigen den 30:e.


Idag har jag besökt universitetet dels för att hämta tenta. Hade fått 36 poäng och 36 poäng var just VG, snacka om att ligga på rätt sida gränsen    Sen skulle det kopieras övningstentor till denna delkurs men det var ju lättare sagt än gjort till en början. För det första öppnade akademin kl 13, vi var där kl 11. Så då satte vi oss utanför och var lite tjuriga en stund. Sen kom det en kille som ryckte i dörren (precis som vi gjort 5 minuter tidigare) han funderade en stund gick sen runt ett hörn och kom ut genom den dörren vi ryckt i!! Vi tänkte: What?! Men klurade ut att man kunde komma in bakvägen, så vi fick tentor att kopiera. Alla uppdrag slutförda. Sedan lunch och föreläsning innan hemfärd.


Hemma blev det en snabb-stund vid datorn innan jag åkte till stallet för att idag bejaka min manliga sida. Det började med att jag kom till stallet och brädan som ska sitta längst ned på Picas boxdörr ligger i boxen. På dörren sticker skruvar som gått av ut!   Som tur är har inget allvarligt hänt utan Pica åt snällt på en tuss hö. Så jag släppte ut henne i sjukhagen till jag kom på hur jag skulle fixa det hela. Behövde ju lyfta av dörren och skruva fast brädan igen. Beslutade mig för att vänta på lite manlig kraft i form av Ola.

Så istället fixade jag lite mat och väntade sedan på att Angie skulle städa ur transporten (som hon lånat) för den skulle jag nämligen backa intill uppe vid gamla. Så när det var gjort så kopplade vi på och jag körde upp. Angie hjälpte mig att vifta med armar för att få mig åt rätt håll. Så efter lite trix och knix så står den nu fint (läs något snett) uppe vid gamla, känner mig duktig att klara av sådant själv det var ju trots allt andra gången bara.

Sedan gick vi ned till ridskolan där det väntades lagning av boxdörr. Eftersom Ola inte dykt upp så tog jag och Angie tag i det hela. Vi lyfte av dörren och bar ut den utomhus. Hämtade skruvar och skruvdragare, började med att dra ur några skruvar för att få hål till de nya skruvarna. Sedan fick vi hjälp utav Emma P för att hålla brädan på plats. Fick visa mina färdigheter i snickeri för tjejerna (hade ju trots allt MVG i slöjd i nian), de tyckte dock inte jag var någon hejare på det hela. Men till slut så satt brädan på plats och vi kunde med häst-tjejsstyrka lyfta in dörren och hänga tillbaka den på sin plats. Vem säger att tjejer är svaga och inte kan hantera verktyg?


Sedan fick Pica en borst och därefter beta lite gräs tillsammans med Luna. Det tyckte hon var skojigt och gott.
Imorgon så tänkte jag försöka ta mig till dressyrbanan för att checka underlaget där, hoppas på att det är kanon.
Nu blir det dusch och sen sova, upp vid 6 imorgon för att åka till uni.

På återseende!


// therre

Presentation

Omröstning

(Är en härm-apa på min kompis Andréa så jag snor hennes magnefika!) Vem är du som läser min blogg egentligen?
 Hästluktande kompis
 Hästluktande spion
 Kompis som inte luktar häst
 Spion som inte luktar häst
 En som bara ramlade in

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4 5
6
7 8 9
10
11
12 13 14
15
16
17
18
19 20 21
22
23
24
25 26 27 28 29 30
31
<<< Maj 2010 >>>

Från arkivet

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag läser

RSS

Besöksstatistik

Skriv gärna en rad eller två


Ovido - Quiz & Flashcards