Alla inlägg under maj 2010

Av Therese - 9 maj 2010 19:16

Dagen började kl 7.00 med snabb frukost. Sen mot stallet vid 8 för knoppning och packa alla saker i bilen. Kl 9.15 lastning och det gick strålande! Pica gick snabbt och fint in i transporten med Mimmi som ledare, great! Hon måste gilla antingen transporten eller Mimmi väldigt mycket, jag tror på både och   


Framme på tävlingplatsen helt enligt planering, framridning helt enligt planering. Brukar ju bara helt planlöst rida omkring på framridningen men idag hade jag en plan som funkade fint, för Pica kändes kanon!

Inne på banan sen var det istället väldigt läskigt, läskig "bäck" vid sidan av banan, domarkurer som var väldigt läskiga de med. Så jag fick kämpa och kämpa med att få henne runt till vi fick startsignal. Red vägar så gott det gick, Pica böjd superfint i både mellangalopp och mellantrav dock dök hon något i mellantraven.
Resultatet blev slutligen 66,67% med mesta dels 7:or, några 6:or, två 5:or pga slarv och två 8:or på skritt och en volt. Höll på att rida fel men räddade det hela i sista sekunden. Efter min ritt gick jag in på en andra plats och där slutade vi också efter första klassen. Härligt! Jag tänkte att jag håller min statstik med att antingen komma tvåa eller ingen placering alls   


Till nästa klass så värmde jag bara en kort stund eftersom hon redan var så fin, red dock henne med mer böjning och fokus på att få henne mer på bakbenen. Inne på banan var hon super! Kändes otroligt fint, skänkelvikningarna kändes sisådär men bättre än de varit förut, mellantraverna kanonfina. I mellangaloppen lyckades vi slänga in ett åtta-mässigt byte, Pica tyckte hon var lite överkvalificerad hihi! Fick till en super fin sista uppridning där det kändes som om vi red mot arbetspiruett, härlig känsla! Resultatet sedan slog mig med häpnad, jag trodde på kanske 62-64% efter som skänkelvikningarna och missen i galoppen skule dra ner trodde jag. Men icke 69,35%!! Jag blev chockad! Fick nästan bara 7:or, två 6:or, en 4:a (bytet) och två 8:or.
Eftersom jag var först i klassen så lade jag mig såklart på första plats och det höll i sig hela vägen! Så vi kom etta i den klassen, först gången någonsin för mig och verkligen procent-rekord dessutom. Man kan inte tro att vi red samma program på 54% för 10 månader sen.


  


Så sannerligen en fantastisk tävlingsdag! Och jag börjar mer och mer tro på de ord jag sa när jag hade ringt på Pica: " kan nog passa mig som handen i handsken tror jag" (Citat från mig själv i bloggen) Att man efter ett samtal kunde känna så rätt är ju helt otroligt, men jag börjar mer och mer tro på att det verkligen blev helt rätt. Och det mina vänner är jag glad för!


  

Ytterligare två plaketter att sätta upp vid boxen   

 

Nu ska Pica få gå på lite lågvarv en vecka, det har ju varit två hårda veckor med tävling. Nästa tävling är hemma den 30 maj, har inte bestämt vilka klasser jag vill rida än måste nog göra det snart tror jag.

Nu ska jag se på tv. Imorgon åker jag in lite tidigare till uni för att hämta senaste tentan som jag btw lyckades skriva VG på. Det innebär att jag kommer få VG på hela kursen bara jag klarar den sista, sweet! Ska även kopiera övningstentor inför kommande tenta, samt föreläsning ofc.

På återseende!


// therre

Av Therese - 8 maj 2010 21:38

Allt är nu packat och klart återigen inför tävling som sker imorgon. Då rider vi LB:3 och LA:3, hoppas på guldkänsla. Har en vision av den fina känsla som jag vill ha i programmet, hoppas bara att vi kan få till den.


 


Dagen till ära skulle Pica få skritta ut i sällskap med Angie och Luna. Vi skritta en sväng i dungen innan Fisksjötorp och det slog oss att den är rätt så stor. Vi kunde skritta runt där inne länge så de båda pollarna fick lyfta på fötterna lite grann, väldigt bra träning. Sen kom det ett ytte-pytte-dike som vi tänkte gå över men Pica totalvägrade trots lite pisk och att Luna var på "andra sidan" så vi fick gå till ett ställe där det inte var något dike. Vi snackar alltså dike med 1-2 decimeters djup!
Sen när vi kom ut på vägen igen gick Pica i fin "höger ostbåge" hela vägen bort till backen innan Holmberg. Efter den så vände vi hem och då gick vi i någon slags "tölt" som var väldigt behaglig att sitta i. Pica kan hon, när hon vill   

Så efter tölt och höger ostbåge så var vi hemma. Där fick hon bada, sen blev det smörjning, packning och kvällsfodring.
Imorgon har jag återigen ingen morgonstress utan kan både knoppa och mocka i lugn och ro innan lastning. Pica ska få inviga sina nya transportskydd som jag köpte av Malin idag, låga Bucas Max.


Nu ska jag själv snart hoppa i duschen och sedan sova för att vakna till en trevlig och förhoppningsvis framgångsrik tävlingsdag.

På återseende!


// therre

Av Therese - 7 maj 2010 21:49

I måndags på tävlingsmötet beslutade vi om nya vita tävlingsschabrak för klubben. Men igår pratade jag med Madde E som sa att alla de var slut hos Schockemöhleslager så det gick inte att beställa. Då bestämde vi att vi kör på Eskadron fortsättningsvis, som vi redan har. Därför bestämde jag mig snabbt då att jag skulle köpa det fina gråa schabraket som jag suktat efter så länge, för nu fick jag ju helt plötsligt 300 kr extra när jag inte ska köpa något nytt tävlingsschabrak   Dessutom så kommer de sluta tillverka just detta schabrak så det var verkligen sista chansen, för det var även sista i hela butiken(!)


  


När jag har råd ska jag köpa fina ridbyxor som matchar och benlindor ofc!  Pica kommer bli så fin, så fin   


Inför söndagens tävling känns Pica fin fin, hon har gått riktigt bra nu i två dagar vilket känns härligt efter våran lilla svacka vi haft de senaste veckorna. I torsdag kunde jag rida både fina öppnor och skänkelvikningar samt galoppvolter och "enkla byten med trav" som det är LB:3 med bibehållen form.
I morse trimmade vi för Ola (känns som en evighet sen träning sist). Och idag kunde vi till och med rida öppna på volt! Det var helt otroligt vad fint det gick, har inte lyckats få till det bra utan Pica har bara velat gå in på mindre volt och tappat bjudning. Men idag hade vi både bjudning och böjning i bålen vilket kändes härligt. Öppnorna på långsidorna kändes även de kanon och jag satt ordenligt i sadeln och med i rörelsen. Lovley feeling! Men vi letar fortfarande efter den där underbara känslan vi fick till det där extremt korta ridpasset med en miljon andra ekipage för 3-4 veckor sen. Det var ju då jag verkligen fick känna på hennes fulla kapacitet och att hon verkligen kan!

Så inför söndag känns det helt otroligt bra, dock känner jag större press inför den här tävlingen än för den förra veckan eftersom Ola kommer dömma, båda klasserna. Vet inte vad det beror på men förhoppningsvis gör det att jag kan prestera bättre än förra veckan. Att veta att Ola´s vakande öga finns med hela tiden trots att det inte är någon träning gör mycket för att jag ska rida ordentligt. Så vi hoppas på att både jag och Pica kan skärpa till oss.


Måste få bjuda på en hel gullig bild på lilla Isadora från häromdagen.


  


Sen en bild på professor-Pica


  


Nåväl that´s all for now. Imorgon blir det plugg till max innan jag far till stallet för insläpp, ut-skrittning och packning, smörjning och schampoonering inför söndagen. Återigen slipper jag alla morgonstress, då jag beräknat lastning först kl 9.30 Nu bloggläsning.

På återseende!


// therre

Av Therese - 5 maj 2010 20:18

Från gårdagens depression till dagens session   

 Man kan säga att jag hade en lite lätt dipp i humöret igår, inget kändes bra. Men efter en god nattssömn så vaknade jag kl 06.00 och steg upp. Tog bussen in till uni för en föreläsning om det biologiska perspektivet. Vet inte om det är för att jag är biologisktlagd i mitt intresse eller vad det var men dagens föreläsning var otroligt givande. Intressant att veta hur olika hjärnsubstanser påverkar personligheten och att det är väldigt viktigt med rätt balans för att man ska må bra, för mycket av något eller för lite av något ger allvarliga reaktioner i form av depressiva och/eller ångestsjukdomar. Väldigt intressant! Hjärnan är för mig bland det mest intressanta man kan läsa om, fanns det en kurs som handlade enbart om hjärnan och dess funktion så skulle jag läsa den. Biologi och psykologi ligger mig ,som ni kan ana, varmt om hjärtat var, därav känner jag ju att jag hamnat helt rätt i mitt val av studier.   


  

Ni må tycka jag är konstig, men that´s who I am   

 

Nåväl, nog om psykologi och hjärnan och till ännu en sak som ligger mig varmt om hjärtat. Nämligen den där bruna saken med huvudskak ni vet   


  


Eftersom att tävlingen är på söndag så var jag väldigt tudelad hurvida jag skulle lägga planering träningsmässigt. Hela dagen har jag funderat fram och tillbaka hur jag skulle göra. Longera idag eller imorgon? Rida idag eller imorgon? Eftersom att longeringen skulle få räknas som "vila" så valde jag att lägga den idag, det kändes som ett bra val. Så imorgon trimmar vi dressyr igen och samma på fredag.
Men tillbaka till longeringen. Valde att vara ute eftersom vädret var fint. Kom ner till hoppbanan och såg ut en bra plats för att jag inte skulle vara iväg för övriga som red. Då kom den smarta tanken, bommar(!) som hon kunde få springa lite över. Slå två flugor i en smäll så att säga. Så jag konkade och bar tre bommar, tur Pica är snäll för det var inte lätt att bära 3 meter långa bommar som är tunga som bly och därpå ha en häst i handen. Men jag löste det hela och fick till det rätt bra. Pica tyckte däremot att det var otäckt    med bommar och ville inte springa över dem, utan i början blev det både galopp, studs och springa bredvid innan hon accepterade dem. Sen att hon har koncentrationen på annat håll får hon skylle sig själv när hon snubblar, hon får lära sig helt enkelt. Longerade cirka 20 minuter sen fick det var, det var ju som sagt "vila".

Imorgon trimmar vi som sagt dressyr inne, samma på fredag. Eftersom hon är bättre inne än ute vill jag kunna rida igenom henne ordentligt och ha "riktiga" linjer att rida på för att träna diverse programdelar. Sen på söndag så kör vi igen, denna gång ska jag tamigfan rida hela tiden! Inget mesigt utan riktig ridning ska det vara så vi kan få någon fin rosett med hem.
Nu ska jag ta mig något att äta.
På återseende!


// therre

Av Therese - 4 maj 2010 22:33

Imorse när klockan ringde vid halv 7 så visste jag inte vilken dag det var, varför klockan ringde, fick panikstress att jag försovit mig och var allmänt virrig. What´s happen?! Hela dagen sedan har jag varit otroligt trött och seg. Föreläsningen gick som i en dimma, engelska, hinna skriva och föreläsare som bara mal på om vad då(?). Den här delkursen kommer bli svår tror jag, inte alls som jag trodde. Men jag hoppas det vänder snart och blir lite mer intressant.


  


Pica har fungerat super på hoppbanan i två dagar. Dock är jag helt usel på att rida, jag kan verkligen inte känna när det är bra eller när det är dåligt. Allt känns bara medelmåttigt och det är inte någon rolig känsla. Hoppas det bara är en svacka som vi snart är uppe ur, kanske hänger ihop med min trötthet? Är förutom trötthet och usel ryttare även lite halvkrasslig med hosta. Inget är bra just nu, så jag går och lägger mig och hoppas allt vänder snart. Och ikväll hade jag även stress/panik-känning i mage och bröst, sån där obehaglig kramp liksom. Nu går jag och sover!

På återseende!


// therre

Av Therese - 2 maj 2010 10:26

Igår var det ju tävling på Färjestad. Började med att åka till stallet vid 8 och knoppade på en gång, lyckades få till fina, runda och hårda knoppar för en gångsskull. Därefter fick Pica gå ut i sjukhagen för att hon inte skulle behöva stå inne ända till klockan 10 när vi skulle lasta.


  


Under tiden så packade Mimmi och jag in alla grejer i bilen, kopplade på transporten. Jag lyckades backa intill och koppla på den fint igen   


  


Sen mockade vi och gjorde klart mat osv så vi skulle slippa när vi kom hem. Sen blev det en stunds väntan på Andréa innan vi skulle lasta. När hon kom så fick Mimmi och jag sköta lastningen själva och det fungerade strålande, så det ska förhoppningsvis gå kanon nästa helg med. Sen begav vi oss iväg mot Färjestad.
När vi kom dit körde vi in fel väg och hamnade på fel sida om hela anläggningen, men eftersom vi var lite sena hoppade jag ur bilen sprang och anmälde och sedan fick vi tillåtelse att lasta ur där vi stod för att sedan flytta bil+transport till parkeringen. Så med snabbt och smidigt samarbete så satt jag till häst exakt enligt planering till första klassen.

Pica kändes fin som vanligt på framridningen, det är som att hon vet att det är tävling och lägger i en extra växel och vill visa upp sig.


      

Bilder från collectingring


När jag sedan skulle gå in på banan kom vi halvvägs, sen var det stopp. Bakom domaren så hade de nämligen "plastglasfönster" som Pica tyckte var otäcka, så jag fick verkligen kämpa med att få henne ned till domarkortsidan. Så hela programmet igenom sen var hon spänd och styv i sidorna så vi fick inte riktigt till de där vägarna som jag hade velat. Men vi kom ju runt och nedtill den "farliga" kortsidan iaf och det var huvudsaken. Poängen blev till slut 63,45% och jag tyckte verkligen inte att jag skulle ha så mycket, men domaren var väl snäll. Fick en 7 på sitsen igen, så det var ju skoj. Dock bara en 6 på vägarna men kan man inte forma och rida ut i hörnen ordentligt ska man inte ha mer. Gick in på en andra plats efter ritten och slutade på 7:a med 6 placerade, så det var lite surt. Men jag tycker ändå inte att jag skulle ha blivit placerad på den ritten vi gjorde, så det kändes helt okej ändå.


Mellan klasserna lastade vi in Pica i transporten för att se om det gick och det fungerade kanonbra! Hon var bättre när hon fick stå själv än om vi var i närheten för då sprakade hon bara med frambenet. Så det var roligt att se.


  


Till andra klassen sedan så hade det börjat smådugga och blåsa så då fick vi inviga det nya ridtäcket. Känns lite konstigt att ha ridtäcke 1:a maj, men vad ska man göra?


  

Pica och Andréa


Pica var lite trött kände jag men hon kämpade på fint både på framridning och inne på banan. Men fick en bättre känsla i det programmet även om hon inte orkade hålla galoppen så bra. Och sen när vi inte kan varken rygga eller göra bra skänkelvikningar så får man inte så höga poäng, men vi rider ju LA för att träna och bli bättre. Slutade på 58,16%.
Är väldigt nöjd med Pica för att hon skötte sig hela dagen, hon är väldigt snäll att ha med på tävling även om hon är lite bänglig och inte kan stå still. Det finns ju värre så att säga. Tack till Mimmi och Andréa som är så snälla och fixar och trixar med allt, ni är guld!


   


Nu ska vi ladda om till nästa vecka då det är tävling igen. Då är det LB:3 och LA:3 som ska ridas, skönt med 60-bana för det var rätt trångt på 40-bana.


   

Denna bild får avsluta inlägget  


De flesta bilderna från Mimmi´s blogg

På återseende!


// therre

Presentation

Omröstning

(Är en härm-apa på min kompis Andréa så jag snor hennes magnefika!) Vem är du som läser min blogg egentligen?
 Hästluktande kompis
 Hästluktande spion
 Kompis som inte luktar häst
 Spion som inte luktar häst
 En som bara ramlade in

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4 5
6
7 8 9
10
11
12 13 14
15
16
17
18
19 20 21
22
23
24
25 26 27 28 29 30
31
<<< Maj 2010 >>>

Från arkivet

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag läser

RSS

Besöksstatistik

Skriv gärna en rad eller två


Ovido - Quiz & Flashcards