Alla inlägg under juni 2010

Av Therese - 4 juni 2010 19:07

Idag hade jag kursen sista tenta. De fem första frågorna gjorde att jag fick lite lätt hjärtattack och tänkte hur ska detta gå? Vart anmäler man sig till omtenta? Men övriga frågor var betydligt mer bekanta så jag tror och hoppas jag kan få ett litet G iaf. Men jag ropar inte hej än, vad som helst kan ju ha skett under min skrivtid. Men med denna tenta så innebär det att jag är fri och har så att säga "sommarlov". Det ska bli skönt att bara få vara ett par dagar eller veckor och göra det jag vill.

Firade min första sommarlovsdag med att hitta ett långt linne och en söt tunika på H&M som jag kan ha i sommar.


På eftermiddagen åkte jag sedan och handlade Hippo-foder i nya butiken. Farbrorn som har affären hjälpte mig bestämma vilken sort och det blev Hippo Champ, Pica åt de få pellets hon fick av mig så det ska nog gå fint att byta över. Kommer ju faktiskt spara 20 kr på varje säck! Krafft har blivit så otroligt dyrt senaste tiden, vilket är synd för de har bra produkter.

Var dagen till ära hästvakt åt både Angie och Ola eftersom de båda tyckte att Strömsholmstävlingarna lockade mer än stall (de åkte inte tillsammans). Självklart vill jag med åka, men för vilka pengar? Jag fick nöja mig med att mocka, göra mat, byta vatten, prommenera och beta med tre söta hästar istället. Luna, Putte och Pica.
Pica fick vilodag idag eftersom det passade bra när jag ändå hade så mycket annat att stå i. Imorgon kör vi på med ridning igen, söndag uteritt.


  


Nu känner jag hur det luktar god mat, så jag ska avsluta detta korta inlägg nu.

På återseende!


// therre

Av Therese - 3 juni 2010 20:43

...fri igen! Skriver sista tentan och det kommer kännas helt underbart att gå ut ifrån tentasalen och känna att man "avslutat" ett kapitel på det "nya" livet. Första terminen av min "eftergymnasiala" studier har gått, mer ska det bli. I like it! Efter morgondagens tenta ska jag gå och vänta med spänning på att få se vad det blir för kurser som jag kommer in på. Förhoppningsvis kommer jag in på programmet "Beteende och samhällsvetenskapliga programmet", med det då Vetenskaplig baskurs, och även Kriminologi A. Kommer alltså läsa en helfarts och en halvfarts kurs, om jag nu mäktar med men det tror jag nog och hoppas.


Dagens ridpass kan gå till raden av de sämre. Nu har vi återigen kommit in i en period med lite bråkeri och det blir till att kämpa och inte ge upp. För efter det här så vet jag ju vad som väntar, dvs hittills har hon gått bra och efter den här perioden kommer hon bli ännu bättre! Pica är ju sådan har jag märkt, "periodare". När jag börjar kräva mer av henne så går det bra en period sen kommer en tröskel som vi måste ta oss över och efter den sedan är det lungt och harmoniskt igen, sen börjar ytterligare nya krav och nya tröskel att klättra uppför. Men jag ska erkänna att varje period av de sämre ridpasset är klart värda all svett, ångest och "på vippen att ge upp" för nu vet jag ju att det blir alltid bättre! Hon är ju trots allt en riktig liten stjärna den där Pica   


  


Men så dagens ridpass hade jag som vanligt stövlarna på mig, nu jäklar får jag inte rida i något annat om jag inte rider ut eller hoppar. Red till en början serpentiner i skritt på halva ridbanan, dvs in till medellinjen, ska väl tillägga att jag var inne idag. Den övningen är superbra att börja med tycker jag, då får jag Pica ordentligt mellan hjälperna. I trav vanligt voltarbete och skänkelvikningar längs långsidorna. Sen blev det galopp och det är här som bråkeriet börjar, hon vill inte galoppera utan vi har någon sorts konstig takt och hon vill definitivt inte gå i någon som helst form utan drar upp huvudet och sänker sin rygg. Saktar man av till trav är hon rätt så fin, dock inte i vänster varv där hon vägrar gå ut i hörnen. Vill överhuvudtaget inte ens böja sig till vänster mer än i halsen. Men jag var bestämd och red öppnor med fokus på att hon hellre fick vara för rak än förböjd och att hon skulle gå framåt och till slut så kunde vi rida rätt så bra i vänster varv och trav, höger funkar alltid fint så där är det aldrig några konstigheter. Avslutade med lite galopp igen och red förvänd på fyrkanten, ville inte alls här heller. Men till slut kunde vi rida hyfsad galopp så då travada jag av henne och jäklar vad fin hon var då! Jag lade bara ned handen på halsen och lättade av framåt och hon sökte själv nedåt med hela halsen och hela ryggen kom upp och jag kunde känna hur hon riktigt sänkte baken och sköt in bakbenen undr kroppen. Fina fina Pica!


  


Sen fick hon en dusch och äta gräs innan jag smörjde grejerna och tog tag i mockning.


Det är kul att kunna visa lite nya fina bilder på oss och säkert kul för alla som läser med. Kul att få så många positiva kommentarer från er alla, super kul och tack så mycket! Fortsätt så   


Nu ska jag se på mitt framtida yrke i Criminal Minds.

På återseende!


// therre

Av Therese - 2 juni 2010 21:56

I dagarna två har jag ridit ute i solen på en stoooor utebana med ganska kasst underlag, men det duger helt okej att rida på ibland. Tänk när vi får nytt underlag där, då kommer det bli den bästa banan någonsin, men det är framtidsplaner.


Pica gick rätt hyfsat igår. Red böjda spår, skänkelvikningar och tänkte mycket på att få henne låg i formen och att jag inte stoppade upp henne. Men som vanligt tycker jag det är svårt att rida där när det inte finns några "riktiga" linjer att se. Det blir mest att rida runt på stora ytor och då är det så svårt att kunna rida ihop henne eftersom hon då lätt trillar isär. Piloten är inte alltid på hugget. Men jag är ju inne i min sista period av lite halvstress känner jag och den börjar ta ut sin rätt. Orken till att göra något med tempo infinner sig inte utan allt går i slomotion och jag känner mig trött. Oj, vad negativt det började låta nu. Det var inte meningen. Bjuder på några bilder från gårdagens ridpass innan det blir för mycket negativitet   


  

This is the real dressyrnörden Therre, matchat till tusen!

 (Ignorera sitsen på denna bilden, tack!)


  

Duktig häst som får klapp   


  

Lite trav på nerförsbacke-Pica


  

Oså lite galopp igen!


Pica är otroligt svår att få bra galoppbilder på men den här gången lyckades Angie riktigt bra! Thanks!
Det är bra att känna någon med systemkamera för då kan man då och då få sådana här fina ridbilder.

Dagens ridpass gick helt åt helvete rent utsagt! Pica var totalt psykfall idag och ville ingenting, så det passet gick mestadels ut på att få henne att inte vara så på tårna. Orsaken till det psykiska utbrottet var att Åsberg hade en ridskolegrupp på hoppbanan. Hmm tänker man då andra hästar? Ja, men de är tydligen väldigt farliga när de rider i grupp och utför samma moment. Jag säger ju det, psykfall!

Hon fick beta lite gräs efter att ha fått duscha och hovarna oljade. Upptäckte att ena framhoven, som redan är lite trasig, börjar få lösa sömmar. Så nu börjar sommaren igen med torra och trasiga hovar, vad ska man göra? Försöker olja dem varje dag nu i hopp om att det ska hjälpa, men jag vet inte. Något förslag?


Nu ska jag gå och duscha, sen lite hostmedicin och sen sova. Imorgon vaknar jag upp till min sista tentapluggsdag och det ska bli så jäkla skönt! Den här veckan har varit den mest långsamma hittills, vill ju bara göra tentan så att jag blir av med den.

Avslutar med en häftig bild från gårdagen.

På återseende!


  


// therre

Av Therese - 1 juni 2010 11:16

...jag är inte sjuk! Jag vägrar erkänna att jag kanske, kanske, kanske är yttepyttelite sjuk. Haft huvudvärk igår och nu även idag, har aldrig haft huvudvärk så länge! Sen har jag fortfarande hosta, började om med hostmedicinen igen. Gjorde ju uppehåll när jag åkte till Ullared och sen har jag liksom inte börjat igen. Men nu när luftrören började täppas igen med slem igen så kändes som det var dags. Kör en vecka till och är det inte bättre så ringer jag vårdcentralen. Ska väl tillägga att jag även sitter inne med fleecetröja trots att det ändå är ca 25 grader inne, men jag är inte sjuk!


Igår började jag mitt sista tentaplugg för den här terminen, motivationen är typ lika med noll. Känns som att jag redan har tagit semester men jag försöker plugga så gott jag kan. Behöver ju bara skriva G på den här tentan, men ett VG skulle ju även det sitta fint.


Igår fick både Pica och jag vila. Det gjorde vi genom att ha ordentlig mysstund med massgeborste och ordentlig rykt och sedan betade vi i ca 45 minuter. Hon blir som galen när man ska beta. Som Mimmi så klockrent skrev: "så tog jag ut Pica för att beta och borsta. Pica är så rolig för när hon får äta gräs är inget farligt, men när man ska byta plats för gräset håller på att ta slut på de stället är allt farligt ;p" Och det stämmer på pricken, det skulle nog till och med kunna komma en traktor och hon skulle inte bry sig. Gräset är hennes trygghet!



I eftermiddag ska jag rida, det blir ett försiktigt pass på hoppbanan då den nästan är stenhård nu efter att ha varit parkering i strålande sol. I lördags efter sladdning och regn var den helt perfekt, det var synd att man inte hade möjlighet att rida då. Nu ska jag fortsätta med mitt tentaplugg.

På återseende!


// therre

Presentation

Omröstning

(Är en härm-apa på min kompis Andréa så jag snor hennes magnefika!) Vem är du som läser min blogg egentligen?
 Hästluktande kompis
 Hästluktande spion
 Kompis som inte luktar häst
 Spion som inte luktar häst
 En som bara ramlade in

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5
6
7
8
9 10
11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21
22
23 24 25 26
27
28 29 30
<<< Juni 2010 >>>

Från arkivet

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag läser

RSS

Besöksstatistik

Skriv gärna en rad eller två


Ovido - Quiz & Flashcards