Alla inlägg den 5 augusti 2009

Av Therese - 5 augusti 2009 15:09

Ja, det måste jag säga att Wittvång har. Eftersom SvRF inte registrerat att min licens är förnyad och betald så ringde jag och frågade hur jag skulle göra. Fick då skicka mina uppgifter via mail. Sånt här uppskattas mycket och man ser fram mer emot att åka på en sådan tävling där arrangörerna är trevliga :)


Fast nervositet blev ju inte mindre nu direkt för nu är det ju liksom på riktigt. Vi, Pica och jag, är anmälda till en LA:3. Våran första tävling tillsammans och Picas första LA. Varför utsätter man sig för sånt här? Men jag får hoppas på det bästa. Är redan förberedd på att skänkelvikningarna inte kommer att lyckas, så jag frågade Lina (som är utb. LA-domare) vad man fick för poäng om man inte gjorde skänkelvikning utan red mer raktfram. Man kunde få 3 eller 4 om det inte såg ut som att man bara red rakt fram utan att ens försöka, men bättre att försöka lite och sen "ge upp" än att inget göra eller göra för mycket så det blir bråkigt. Välsagda ord från Lina! Hon skulle hjälpa mig någon dag om vi lyckades rida samtidigt eller om hon såg när jag red. Känns bra att ha så mycket kunnigt folk i stallet som kan hjälpa en när man sitter fast, för det är just det vi gör nu med skänkelvikningarna. Jag gör antagligen totalt fel, men Pica är ju inte alltid den mest uppmärksamma när vi är ute. Skänkelvikningarna går bättre inne då man har bättre linjer att rida efter och mindre annat att koncentrera sig på.


Idag ska det hoppas igen, med hjälp utav Andréa. Pica blir så bra efter att man hoppar, mjuk och fin i kroppen och knoppen. Ska prova Andréas hoppsadel idag för att se hur den ligger när vi rider. Den är så gudomligt skööööööön!

   Gårdagens ridpass var riktigt bra iaf om man bortser från skänkelvikningarna som vanligt. Men känslan blev bra och vi höll oss till ridplanen jag hade lagt upp innan passet. Började med att rida kvartsframdelsvändningar på en liten fyrkant, framdelsvändning runt hörnen. Blev riktigt bra till slut och jag behövde bara lägga intill skänkeln mot slutet och hon flyttade fint, upprepade detta fler gånger senare för att stämma av. Det när man gör grundläggande ridning som man märker hur viktigt det egentligen är, så jag ska verkligen fortsätta med denna övning fler gånger. Red även övergångar där formen skall bibehållas, märker här att hon blivit  något starkare och mer lösgjord sen jag köpte henne vilket är positivt.  


 


Precis när jag var klar och skulle skritta av henne så blev en häst i en hage alldeles rabiat och Pica var inte sen med att trigga upp sig, trip trip trip på tå och hög nacke i vädret, jag bara skrattade.


Nu ska jag bege mig mot stallet för att som sagt ha lite hoppträning.

Btw så funkade moppen på jobbet idag igen så det blev ingen cykel idag.


Ha det!


// therre 

Presentation

Omröstning

(Är en härm-apa på min kompis Andréa så jag snor hennes magnefika!) Vem är du som läser min blogg egentligen?
 Hästluktande kompis
 Hästluktande spion
 Kompis som inte luktar häst
 Spion som inte luktar häst
 En som bara ramlade in

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5
6
7
8 9
10
11
12
13
14 15 16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27 28 29 30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Från arkivet

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag läser

RSS

Besöksstatistik

Skriv gärna en rad eller två


Ovido - Quiz & Flashcards