Alla inlägg den 24 augusti 2009

Av Therese - 24 augusti 2009 21:05

...att jag älskar mitt jobb?

Underbart var det att få stå och instruera i mangegen igen. Mitt val att utbilda mig vidare till ridinstruktör känns bara mer och mer rätt.


Håret kan jag meddela blev helt perfekt! Rätt röd/bruna ton och rätt klippning. Det var nog en bra sak det här att få klippa sig hos någon helt ny. Nu är jag och mitt "nya" hår redo för en vild helg i Norrköping nästa vecka :)


Nu blir det till att träda in i CSI-världen.


Till Linda:

Jag vet känslan som nya ägaren kände och det gör nog att du känner att du gjort rätt val. Janne kommer verkligen få det super!

Och bilden går verkligen att fixa så du får :)


Och nu en bild till Sofie, bling-bling frälsta vännen:



// therre 

Av Therese - 24 augusti 2009 08:49

Igår infann sig den underbara känslan av ett fullt stall när jag kom till ridskolan. Nybyggethästarna hade anlänt och jag hälsade på allihopa. Så nu är ridskoledelen alltså återigen fylld av tappra hjältar. Det hade kommit två nya tillskott från nybygget. Albin och Malle, två stycken fina D-ponnyer som jag tror kommer passar bra. Det som är lite extra plus är att vi nu snart ha stallet fullt av alla diverse färger på hästarna. I och med Angies nyförvärv så fick vi ju ett levande exempel på en isabell och nu med Albin så fick vi en albino, inte alla ridskolor som har det.

Men skönt är det att nu är vardagen äntligen tillbaka och det börjar jag med redan ikväll med att jobba för Linda. Då PappaJ antagligen kommer att få ett nytt hem idag. Förstår att et känns jobbigt för henne men samtidigt verkar dom ev nya ägarna toppen, men det kommer bli tomt utan PappaJ som ändå funnits där längst utav alla privatisar.


Vi kommer verkligen sakna PappaJ i sina röda sportskydd :)


Annars idag ska jag ju besöka frisören. Känns lite nervöst med tanke på att det en helt ny frisör som ska sätta saxen i mitt hår. Men jag ska vara bestämd och verkligen säga att exakt så här ska jag ha.  Sen ska det bli en uppfräschning utav håret med lite färg också, så det blir en "ny Therre" efter det sen.

Efter klippningen ska jag på skvaller-lunch med icke-häst-nörd-kompisen Sofie, inte igår jag träffade henne men nu äntligen!

Sen i kväll är det ju äntligen jobb på ridskolan, som jag längtat. Kommer säkert att vara lite ringrostig men det blir nog bra ändå.


Pica har varit billig den senaste dagarna. Började när Angie och jag skulle skritta ut i torsdags. Visst mycket mygg var det, men hon var verkligen helt rabiat! Kunde inte ens gå så jag fick hoppa av och gå hem med en häst som var över hela vägen, skrapade mulen i backen, höll på och butta på mig så jag nästan flög i diken fler gånger. När vi kom tillbaka var jag inte så glad på min häst.

Fredag körde vi lugn ridning i ridhuset, hon kändes bra då. Sen lördag så skulle jag och FF rida på hoppbanan var det tänkt, men Pica sa "ICKE!!!". Började krångla, skaka på huvudet och greja som hon brukar göra i skogen, men ville inte gå fram. Bestämde mig för att gå in igen och rida. Men hon gör samma ska där! Blev tokig så Åsberg fick komma och hjälpa mig. Det är i sådana situationer som man är glad att man står på en anläggning där det finns folk som man kan få hjälp av, tack Åsberg!

Igår red jag återigen i ridhuset då Åsberg trodde att det bara var en fix-idé som hon fått nu och som behövs ridas igenom. Så det gjorde vi igår, men mot slutet började hon sådär igen. Skaka, rycka, fnysa så att hon låter som en drake, och jag vet verkligen inte vad det här beror på. En sak om hon håller på i skogen där det blir lite tätare och fler insekter men när jag rider i ridhuset eller på utebanan där hon aldrig grejat förut.

Så i morse ringde jag vetrinär som ska komma på torsdag och få kolla hennes tänder ifall det är något med dom. Nu ska jag gå till botten med det är mysteriet.


Nu ska jag börja fixa iordning mig, ska förbi Posten och hämta arbetsskadeanmälans-lapp för foten innan klippningen.


Ha det!


// therre 

Presentation

Omröstning

(Är en härm-apa på min kompis Andréa så jag snor hennes magnefika!) Vem är du som läser min blogg egentligen?
 Hästluktande kompis
 Hästluktande spion
 Kompis som inte luktar häst
 Spion som inte luktar häst
 En som bara ramlade in

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5
6
7
8 9
10
11
12
13
14 15 16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27 28 29 30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Från arkivet

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag läser

RSS

Besöksstatistik

Skriv gärna en rad eller två


Ovido - Quiz & Flashcards