Alla inlägg den 17 augusti 2009

Av Therese - 17 augusti 2009 20:52

Japp, idag när jag borstade upptäckte jag att hon var svullen på utsidan av ena kotan fram. Vet ej vad det beror på. Kan vara att hon blivit överansträngd efter att hon viftat en del med ena frambenet i transporten igår. Eller så är det alla konstiga blippar hon har på kroppen som gjort detta. Jag och vetrinär-Lina klämde och kände och hon hittade en liten blipp. Sprang för Lina ute för att kolla om hon såg halt ut eller något, men icke vad hon kunde se.

    Ridplanen idag var ju redan att skrittarbeta och sedan lite trav och galopp. Hon kändes inget konstigt så det är nog inget farligt. Kylde iaf svullnade efter ridning i några minuter med kallt vatten. Får kolla hur det ser ut imorgon igen.


Provade att rida i den nya sadeln som jag köpte med Pica idag för det är ju en överansträngning jag har i mina muskler på baksida lår och rumpa så inte sadelns fel. Men det går inte att sitta i den! Helt omöjligt verkligen, får inget bra stöd för skänkeln och studsar som en studsboll om Pica är spänd i ryggen. Blir tokig. Men ska iaf ha den på onsdag för Cissi och se om hon kan hjälpa mig att sitta i den, annars så får jag rida i den gamla på söndag iaf på tävlingen. Ska ringa till sadelprovaren på måndag och kolla med henne hur man kan göra om man kan byta in sadlar mot nya eller om man behöver handla med pengar. Hoppas på inbyte för det vore det enklaste sättet. Annars står jag där med fyra sadlar helt plötsligt. Sadeldjungeln är så svår.


Denna vecka är iaf min sista på Posten för den här omgången. Så snart får mina muskler vila lite mer! Var ju hos sjukgymnasten i fredags och hon sa att jag antagligen har en överansträngning i musklerna som jag själv har trott. Hon sa även att jag är väldigt överrörlig i de flesta leder som kräver att man har en stark muskulatur som orkar hålla ihop. Så jag fick några övningar för ryggens skull som jag ska göra, sen fick jag strech och tänjnings övningar för att bli lite mjukare i musklerna. Så nu  är det bara att kämpa på med dem och se vart det leder. Förhoppningsvis till det bättre.


Inför helgens tävling är jag väldigt laddad. Nu har jag ju fått ett resultat som ska bli bättre och bättre. Så nu är det träning inför tävlingen som gäller, planera upplägget inför framridningen osv. Vill åka nu! Hade glömt att det var så kul att tävla även om vårt resultat inte var det bästa denna gång.


Nu ska jag kolla på CSI-NY.

Ha det!


// therre 

Presentation

Omröstning

(Är en härm-apa på min kompis Andréa så jag snor hennes magnefika!) Vem är du som läser min blogg egentligen?
 Hästluktande kompis
 Hästluktande spion
 Kompis som inte luktar häst
 Spion som inte luktar häst
 En som bara ramlade in

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5
6
7
8 9
10
11
12
13
14 15 16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27 28 29 30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Från arkivet

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag läser

RSS

Besöksstatistik

Skriv gärna en rad eller två


Ovido - Quiz & Flashcards