Alla inlägg den 5 mars 2010

Av Therese - 5 mars 2010 22:06

Strålande sol har det varit hela dagen lång, underbart! Man får sådana vårkänslor så man blir helt glad    


  

Inte bild från idag


Eftersom att hoppbana skulle plogas inför morgondagens ponnytävling´s parkering så var ju förhoppningen att underlaget kunde vara ganska bra, dock skrapade plog-Nisse bort allt. Men hey! Man kunde blotta det bruna gruset vilket gjorde att man såg ett ljus i tunneln så att säga. Så med lite försiktigthet gick det att skritt och trava där iallafall. Hade sällskap av Angie och Lunnis.


Pica började efter en stunds skrittning dumma sig idag med att börja spänna till ryggen och tendens till att börja ställa sig, så fick jag bli sträng och böja ner henne    Dumma häst! Men jag kände mig duktig som tog tag i problemet istället för att fega ur och låta henne hålla på, så en klapp på axeln till mig   Kunde därefter rida henne i lite skritt och trav försiktigt. Pica tycker inte om stumma underlag har jag märkt så hon blir väldigt stum i sin gång, men det är ju nyttigt att rida på lite hårdare underlag emellanåt också, bara man tar det lungt. Blev ingen galopp då jag ansåg det vara för hårt och även lite halt på sina ställen, så vi jobbar mer med det imorgon igen. Jobbade även några bakdelsvändningar och det gick som vanligt helt uselt, men ju mer man tränar desto bättre blir det väl I guess.


Imorgon så blir det en sväng upp till stallet på morgonen för att knoppa Figgisen åt Frida, blir till att göra klart mockning och mat när jag ändå är där då. Sen se några ekipage innan jag beger mig hem för att fortsätta plugga. På kvällen ska jag rida och då rida med dressyrstaket och domar-bord och övrig utsmyckning som lite träning. Har bestämt mig för att ha tålamod när hon blir spänd för att göra det hela till en så positiv upplevelse som möjligt och inte en stressful situation som det gärna kan bli när hon blir spänd och jag blir lite frustrerad. Helt enkelt en superbra träning inför kommande tävling nästa helg.


Nu blir det sängen.

På återseende!


// therre

Presentation

Omröstning

(Är en härm-apa på min kompis Andréa så jag snor hennes magnefika!) Vem är du som läser min blogg egentligen?
 Hästluktande kompis
 Hästluktande spion
 Kompis som inte luktar häst
 Spion som inte luktar häst
 En som bara ramlade in

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4 5
6
7
8 9 10 11 12 13
14
15
16
17 18 19
20
21
22
23
24
25
26 27 28
29 30 31
<<< Mars 2010 >>>

Från arkivet

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag läser

RSS

Besöksstatistik

Skriv gärna en rad eller två


Ovido - Quiz & Flashcards