Alla inlägg den 21 mars 2010

Av Therese - 21 mars 2010 20:00

Gårdagen gick jag upp tidigt för att åka till stallet och släppa ut. Skulle tanka på vägen dit. Väl där så står det "Closed" på bensinautomaten, åker runt och kollar på alla automater, det stod samma på alla fyra. Fick åka vidare utan att tanka.
Släppte ut hästarna, mockade, gjorde mat, sen hem för frukost. Lite plugg någon timme, hade verkligen inge lust till att plugga! Får ta tag i det imorgon (måndag).

Vid 14 åkte jag upp till stallet igen, tog in hästarna. Insåg att mina stallskor sjunger på sista refrängen när det rann in vatten på båda sidorna likt Niagara-fallen. Byta om till ridskor för att slippa bli sjuk. Red på Pica, gick inte alls värst bra. Hamnade ur fokus när det var några konstiga människor där med sin nordsvenska-travare. De hade ridit i ridhuset och skulle lasta och åka hem, gick inte värst bra för dem. Hästen slet sig och sprang på vägen, Angie hade varit snabbast och sprungit ikapp och fångat. Sen var det kalabalik i stallet när de skulle lasta hästen ifrån stallet.
När jag ridit ca en timma så hade de fortfarande inte kommit därifrån. Hästen var totalt galen! Stod på bakbenen, sprang över folk, backade istället för att vända, slog bakut när man försökte mota med kvast, lyssnade inte på någonting! När jag kom från ridningen, lämnat Pica i boxen och kollat en stund så kom hästen springandes lös i stallet så jag fångade och bestämde mig för att prova. Kan tillägga här att Åsberg, Angie, ägarna osv redan provat att leda den. Jag fick den iaf att stå still och titta nästan framför transporten, men sen så kastade den sig fullkomligt ut mellan stalldörren och transporten. Stod på bakbenen, galopperade på stället , you name it!

Jag gav liksom övriga från "oss" upp, till slut kom Ewa och styrde upp det hela och de fick in hästen tydligen, jag hade hunnit åka hem då. Ewa är en klippa vad gäller hästhantering och ridning, verkligen ett öga för små-detaljer som gör stor skillnad!

Kan ärligt säga att det var den mest otäcka lastning jag någonsin varit med om. Sen på det att ägarna verkligen inte kunde något om hästar, verkade det som, gör ju inte saken bättre. Historian med denna häst var att den tidigare hade hängt sig över frambommen och igår var första gången de åkte iväg med den efter den händelsen. Kan tillägga, återigen som visar på okunskap, att de hemma hade lastat i 2,5 timmar! Varför åker man iväg med hästen då? Är det inte bättre att bara lasta, låta den stå och känna sig trygg och sen lasta ur. Steg för steg. Varför ska okunniga människor skaffa häst?

Nog om lastning. På kvällen blev det partaj! Madde var hemma på besök, så vi började med mat på Woody´s och sen hem till mig för att dricka gott och sedan gå till statt. En rolig kväll var det!
Dock var det inte lika roligt att vakan imorse. Ryggen sade "Sluta ha högklackat! Sluta dansa!", huvudet påminde mig återigen, som alla andra gånger, sluta drick efter tolv! Åt frukost och sen blev det en släng av magkatarr istället, yummie!

Stallet vid 14 för insläpp. Snälla Mimmi hade mockat idag vilket var helt perfekt för mig, då slapp jag anstränga mig nämnvärt. Sedan blev det hoppning. Gick inte alls bra, Pica böjd inte alls som hon brukar göra och stannade flertalet gånger. Vet inte om det beror på skakningarna börjar återkomma (red utan nät) eller om det har med "allmän trötthet" pga väderomslag att göra, hon är ganska så sur i boxen med. Ska köpa lite B-vitamin imorgon för att se om det kan hjälpa henne. Får sådan olustig känsla när allt inte är som det ska. Hoppas det löser sig snart!
Så med tanke på dagens hoppning så är det inte säkert att jag startar något på påskhoppningen, ska ju hoppa någon dag innan då och se hur hon är. Är hon som vanligt kör vi på, är hon inte det så avstår vi helt enkelt.


  


Nu ska jag bädda rent i min säng, älskar att sova renbäddad säng! Om jag kunde så skulle jag göra det varje dag, men det blir nog rätt jobbigt i längden.
Imorgon blir det plugg för fulla muggar, har ju legat ordentligt på latsidan i två dagar vilket inte är bra med tanke på att det endast är tre dagar kvar till tentan. När den är gjord ska jag njuta av "ledigheten" och ägna mig åt Pica ordentligt.

Bädda sängen var det.

På återseende!


// therre

Presentation

Omröstning

(Är en härm-apa på min kompis Andréa så jag snor hennes magnefika!) Vem är du som läser min blogg egentligen?
 Hästluktande kompis
 Hästluktande spion
 Kompis som inte luktar häst
 Spion som inte luktar häst
 En som bara ramlade in

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4 5
6
7
8 9 10 11 12 13
14
15
16
17 18 19
20
21
22
23
24
25
26 27 28
29 30 31
<<< Mars 2010 >>>

Från arkivet

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag läser

RSS

Besöksstatistik

Skriv gärna en rad eller två


Ovido - Quiz & Flashcards