Alla inlägg den 8 mars 2010

Av Therese - 8 mars 2010 11:19

...sen när har påsar i plast utgångsdatum?!



Klipptid bokad, träning bokad och pannbandet lämnat på "lagning", jag känner ett visst flyt!

På återseende!


// therre  

Av Therese - 8 mars 2010 08:37

Ja, jag vet att jag varit dålig på uppdaterin i helgen. Men jag skyller på inspirationsbrist och ork. Därav en uppdatering idag.


I lördags var det ponnytävling på ridskolan. Jag skulle egentligen inte ha hjälpt till, utan bara skjutsat upp mamma, knoppat Figge och sen åkt hem. Dock blev det inte riktigt så. Började min dag med att i kylan stå och gräva fram sladden från nya ridhuset till gamla för att få igång ljudet. Sladden är nämligen av och behöver "kopplas ihop" igen med lite tejp emellanåt. Dags att byta/laga ordentligt? Så efter ca 30 minuters arbete så fungerade det hela, resultatet av det var en otrolig träningsvärk i rumpan. Kunde knappt gå igår   

Sen blev det en hundpromenad med Andréa och Lina´s hundar Hockey och Lilla Leo. Därefter knoppning utav ponny med riktig ponnyman(!), vi snackar tjocka strån och många strån. Men han såg till slut prydlig och fin ut, Frida verkade även hon nöjd.

Kollade sedan några ekipage innan jag tänkt åka hem, klockan hade hunnit bli 12. Till slut blev det så att jag åkte hem, bytte om till ridbyxor, tog skolboken med mig och var speaker en klass. Att jag inte kan låta bli?

På kvällen så tränade Pica och jag med att rida med musik och staket. Trodde hon skulle vara spänd som en fiolsträng men icke. Gick förbi staketet två gånger först och varje gång fick hon några morotspellets (bästa godiset ever!), sen hoppade upp och skrittade förbi och stannade och gav morotspellets igen.

Vart var spändheten och den omöjliga hästen att rida på? Den fanns inte, Pica var riktigt behaglig att rida. Reagerade ingenting på musiken och kollade bara lite grann på staken, trots att Mimmi även satt vid domarbordet och tog kort med blixt. Duktiga häst! Så det finns ju hopp inför nästa vecka att hon kanske kan vara hyfsat avspänd.   


Igår var det hoppträning för Ulrika. Träningen hade syfte att vi skulle få kontroll på hästarna med många övergångar. Pica var mycket bättre än sist, dock så drar hon ju fortfarande iväg lite grann och jag fegar ur och släpper henne för tidigt framför hindrena. Jag blir tokig på mig själv i de lägena, ser ju att det finns plats för ett galoppsprång till, ser avståndet långt ifrån och kan planera, men får panik i sista stund och släpper hellre iväg Pica än tar ett till galoppsprång för då tror jag vi kommer krascha, vilket vi inte kommer göra. Men det är ju så mycket lättare att släppa henne ett före då jag vet att hon inte stannar. Får skärpa mig nu!

Hoppade hursom 2 enkel hinder på 80 cm och den höjden var helt okej, kändes jätte lågt. De andra höjd till sin sista omgång på banan, men jag valde att ha kvar 80 cm då jag kände mig säker där. Hade säkert kunnat hoppa 90 iaf, men valde det säkra för det osäkra.


Idag blir det dressyrtrim. Ska rida mycket lösgörande arbete i trav och träna på volter. Imorgon blir det vila med promenad, onsdag och torsdag dressyrtrim och fredag blir det en liten lugn uteritt tillsammans med Angie och Luna. Har kommit på att Pica blir så bra varje gång efter en uteritt eller vila, hon kommer liksom på andra tankar på något sätt och kan "smälta sina nya intryck" i dressyrarbetet.


Nu ska jag äta frukost, sen en snabbis till stan för att boka klipptid och kolla på Bokia efter "diamanter" till pannbandet.

Igår pratade jag även med Madde i telefon, jätteroligt! Blev helt förvånad när det stod hennes namn på displayen, var väldigt länge sen vi pratade med varandra. Samtalet kändes som 10 minuter, men när vi la på hade vi pratat i 1 timme och 10n minuter. Tur att hon snart kommer hem och hälsar på, för hon fattas oss!

Bjuder på några härliga ridbilder som jag fått av Angie.

På återseende!


  


  

        

      



// therre  

Presentation

Omröstning

(Är en härm-apa på min kompis Andréa så jag snor hennes magnefika!) Vem är du som läser min blogg egentligen?
 Hästluktande kompis
 Hästluktande spion
 Kompis som inte luktar häst
 Spion som inte luktar häst
 En som bara ramlade in

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4 5
6
7
8 9 10 11 12 13
14
15
16
17 18 19
20
21
22
23
24
25
26 27 28
29 30 31
<<< Mars 2010 >>>

Från arkivet

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag läser

RSS

Besöksstatistik

Skriv gärna en rad eller två


Ovido - Quiz & Flashcards