Alla inlägg den 22 mars 2010

Av Therese - 22 mars 2010 20:47

Idag när jag kom till stallet gjorde jag betfor, bytte vatten och skulle sedan fixa ordning Pica för ridning. Tycke först hon ser lite svullen ut på ena fram, men ingen värmeökning så det var säkert bara en synvilla eftersom hon är vit på den hoven. Sedan börjar jag borsta, drar ett drag under magen och Pica blir jätte tjurig och sparkar, som hon aldrig gör annars. Känner med handen vid sadelgjordstaden och hon ömmar rejält, ser då att hon är rejält svullen mellan frambenen. Rusar ut i ridhuset med Pica för att få råda lite med Ulrika som rider, hon har aldrig sett något liknande så hon hoppar av och följer med in i stallet igen för att undersöka.
Svullnaden är hård runt om och sedan mjuk i mitten och vi kan inte komma fram till någon orsak. Lina aka "botorps vetrinär" dyker upp och hjälper till att råda, men inte heller hon kommer på någon orsak.

Jag tar tempen på henne, men ingen feber och hon äter lika glatt som vanligt. Så jag ringer Strömsholm men de hade inget svar utan sa att jag skulle ringa distriktvetrinären istället. Ringde Christina som sa att hon antaligen fått en spark och sen har "blodet" runnit till lägsta punkt, dvs mellan frambenen. Lät konstigt med tanke på att Pica är högst i rang och dessutom den enda av de tre damerna som är "lätt i baken", men accepterade orsaken och fick råd om snökylning, alsolsprit och Zon-gel. Frågade om karens på Zon-gelen och den var 14 dagar för tävling, ville därför avvakta med den till imorgon för att se om det är någon bättring.


  

Pica´s "silikonbröst"

 

  

"Silikonbröstet" ur en annan vinkel

 

Efter snökylning i 20-30 minuter så åkte jag till apoteket och köpte alsolsprit. Sen blev mockning, bortsning, manryckning och mys eftersom det var lite synd om Pica när hon nu är "sjuk", hon tackade genom att hugga mig i axeln.

När jag sedan skulle lägga på natte-täcket hittade jag den riktiga orsaken till "silikonbröstet". Täcket var trasigt och därav kom jag fram till att hon måste ha fastnat i gjorden (endast en bukgjord) som sedan tryckt på något sätt. Så ingen sparkskada vilket är otroligt skönt!
Eftersom täcket var trasigt behövde jag ju ett nytt, dock hade jag precis stoppat mitt andra fleece med gjordar i tvättmaskinen så det var liksom lite kört. Ville inte ha ett fleece utan gjordar och sen sätta på en resår med tanke på att resår kan trycka lite. Men snälla Angie (eller egentligen Luna) lånade ut ett täcke till Pica, med kryssgjordar.


  

Uhuhuh, rosa militäär!

 

Hoppas på bättrning imorgon annars får vi stryka oss till på söndag, vilket känns väldigt tråkigt i så fall. Så jag håller tummarna!


Avslutar med en bild på mina nya tävlingsgrejer som jag hoppas få inviga på söndag, hoppet är dock ganska litet. Håll tummen lite extra i natt!


  


På återseende!


// therre

Presentation

Omröstning

(Är en härm-apa på min kompis Andréa så jag snor hennes magnefika!) Vem är du som läser min blogg egentligen?
 Hästluktande kompis
 Hästluktande spion
 Kompis som inte luktar häst
 Spion som inte luktar häst
 En som bara ramlade in

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4 5
6
7
8 9 10 11 12 13
14
15
16
17 18 19
20
21
22
23
24
25
26 27 28
29 30 31
<<< Mars 2010 >>>

Från arkivet

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag läser

RSS

Besöksstatistik

Skriv gärna en rad eller två


Ovido - Quiz & Flashcards