Alla inlägg den 18 mars 2010

Av Therese - 18 mars 2010 14:40

Började dagen med att åka till Pica. Möttes av en glad Pica för en gångs skull (<-språkpolisen, hur ska man det skriva för att inte särskriva?) , dock vet jag inte om hon var glad för att se mig eller om det var för att hon åt frukost. Jag väljer att tro det första   Mockade, bytte vatten och fixade mat, innan jag skulle rida så hon kunde få äta upp i lugn och ro.

Sen blev det borstning, benskyddspåsättning, sadling och tränsning, därefter ut i ridhuset. Skrittade fram en stund och tyckte lädrena kändes konstiga, längde, kortade men kunde inte komma på vilket som var rätt så till slut räknade jag hålen och då kunde jag få till det. Mimmi och jag har inte samma längd på lädrena när vi rider kom jag fram till.

Tog sedan tyglarna och jobbade henne i lite skritt, därefter i trav. Red öppnor och skänkelvikningar på fyrkanten, sen jobbade vi på volt. Jag har lärt mig att känna när hon är bra i formen och när hon är spänd och för hög, det är inte mycket som krävs för att hon ska sänka ryggen och spänna sig. Övergick till galopp och hon har blivit mycket bättre där, ger sig inte alls iväg längre utan är kvar där jag vill ha henne. Red lite tempoväxlingar i galoppen på volten och därefter öppnor längs långsidorna för att få henne lite mer samlad. Hon har börjat ryck lite med huvudet nu emellanåt och jag vet inte om det är skakningarna som är på väg tillbaka eller om det är för att hon tycker det är jobbigt, får prova med nätet någon dag för att som om det är skillnad.


Efter passet fick hon ha på sig Bucas-täcket för att torka fort, under tiden smörjde jag och hängde in alla grejer och hann med en snabb fika med personalen. Efter det sen var Pica torr och kunde gå ut till sina kamrater i hagen. Mockade ur det sista, la in lunch, gjorde betfor och sopade innan jag åkte hem.


  

Bild från tävlingen, råkade få robotöga men i övrigt en ganska bra bild   


Bestämde mig för att köpa en kaffe på donken på vägen hem. Nästan framme kollar jag i backspegeln och ser en volvo med en registreringsskylt jag känner igen, kommer fram till att det är Andréa. Vinkar glatt till varandra när hon kör om mig sen, hon skulle till skolan och jag skulle till donken.


Hemma blev det kaffe och sen mat innan jag skulle iväg på magnetröntgen. Hade en tid kl 13, idag skulle det ju ges lugnande.
Väl där väntade jag och väntade trodde aldrig jag skulle få komma in, kände hur hjärtat började slå fortare och fortare ju längre jag fick vänta. Sen fick jag äntligen komma in och klä om till den fina blå rocken, in i rummet och lägga mig på "sängen". Denna gång fanns det en kudde   så jag slapp den hemska huvudställningen. Sen kom sköterskan och skulle sätta nål i armen, super bra sköterska som pratade med mig om hästar istället för själva undersökningen, sen så vips så var det klart att åka in i apparaten. Denna gång kändes det helt okej att åka in i ett trångt utrymme. Låg där och blundade, lyssnade på radio, höll på att slumra till några gånger. Varmt blev det med när de tog själva bilderna, nästintill svettigt emellanåt, men en over all rättså trevlig undersökning. Hade kunnat ligga där en timme till    Lugnande is the shit, helt enkelt! Blev bara rädd en gång när de helt plötsligt flyttade på sängen utan att jag var beredd   , men sen var det lungt.
Om jag jämför denna gång med den förra så var kändes utrymmet mycket större, vilket det självklart inte var, det var inte läskigt trots att mina armar låg mot kanterna av apparaten hela tiden och att taket var ca 1 dm från mitt ansikte. Tänk vad lite kemisk stubstans kan göra för en obehaglig situation.

Nu ska jag få vänta ca en vecka på svar vad det kan vara.


I eftermiddag ska jag hämta paket med grejer från Horze som jag beställd i måndags, snacka om snabb leverans! Om jag jämför med mitt skrittäcke från Horsewear som jag beställd för tre veckor sen, som fortfarande inte kommit, så är det otroligt snabb leverans. Måste nog ringa till Strömberga och fråga vart täcket är! Vill gärna ha det innan säsongen är slut.

Imorgon åker jag med Andréa in till uni, hon ska på lektion och jag ska hämta tentor och plugga lite under tiden. På vägen hem åker vi omväg till Degerfors för att kolla på hästgrejer i den affären, sen blir det plugg hela långa dan och vid 17 åka för att jobba en timme på ridskolan.

Nu ska jag fortsätta mitt pluggande som inte gick strålande igår, men tror jag börjar få grepp om det hela.

På återseende!


// therre


Presentation

Omröstning

(Är en härm-apa på min kompis Andréa så jag snor hennes magnefika!) Vem är du som läser min blogg egentligen?
 Hästluktande kompis
 Hästluktande spion
 Kompis som inte luktar häst
 Spion som inte luktar häst
 En som bara ramlade in

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4 5
6
7
8 9 10 11 12 13
14
15
16
17 18 19
20
21
22
23
24
25
26 27 28
29 30 31
<<< Mars 2010 >>>

Från arkivet

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag läser

RSS

Besöksstatistik

Skriv gärna en rad eller två


Ovido - Quiz & Flashcards