Alla inlägg den 10 mars 2010

Av Therese - 10 mars 2010 20:46

Den som säger att ridning inte är någon sport utan bara gulligullgull med hästar kan slänga sig i väggen!!


Red för Ola idag och jisses vad svettigt det var! Svetten fullkomligt rann nerför ryggen. Höften och ichias sa sluta nu, nu, nu(!) Men det var det värt för Pica var helt kollosalt bra idag! Finns inte ord för hur glad jag är att jag köpte denna underbara häst, love her!   


  

  


Mitt önskemål med dagens träning var att få hjälp med längningarna, såå svårt att få till bra sådana. Men fick börja på mitt volten med att få henne att ta i mer bakifrån, dvs vinkla de lååånga bakbenen in under kroppen så hon blir lättare i framdelen. När det började bli bra fick jag order om att sätta mig ned. Sagt och gjort så satt jag sedan i sadeln resten utan passet.
Fick rida volt i volten och få henne ännu djupare. Sedan blev det galopparbete, hon var bra redan från början. Men som alltid det jag tycker är bra är inte tillräckligt bra utan det ska till lite mer för att få till det bästa. Red även här volter i volten och sedan vända igenom och bibehålla förvänd galopp, fortfarande bra. I höger förvänd så blir hon lite stark och vill gärna springa iväg, så det gäller att vara snabb.

Sedan blev det lite öppnor och här kändes hon till slut helt härlig i traven stundtals. Svikt genom kroppen som gjorde att jag kunde komma ned i sadeln och låt hennes rörelser gå upp genom bäckenet och fångas upp av magmusklerna, precis som det ska vara! Helt otroligt hur bra det kändes. Fick till och med beröm för min sits då, självförtroende-boost    

Sen fick jag prova på mellantrav. Fick först göra själv för att Ola skulle kunna se vad jag gjorde för fel. Red en mellantrav och han sa att den var helt okej, och det är väl klart den var okej nu när hon går så bra svarade jag. Fick rida några till och även pusha för att se hur mycket som gick. Men jag ska hursom rida safe istället för att "brassa på" det är värt mer poäng än om hon faller isär pga att hon inte orkar.

Avslutade med att rida några galopp-uppridningar på medellinjen, även det väldigt svårt och samma här hon är inte tillräckligt stark för att kunna göra en bra halt från galopp.

Ola avslutade det hela med att säga: Vi köpte rätt häst!

(Med vi menar han då självklart att han var med på ett hörn och beslutade om köp, inte att han är delägare   )


Men helheten av detta pass var helt underbart. Att få känna den där känslan av att vara ett med hästen är helt obeskrivlig!

Så efter idag känns det inte helt fel med tävling på lördag, fick en liten energikick nu och kan börja ladda ordentligt nu.


Imorgon beger jag mig till frissan för att fixa råttboet. Lååångt, utväxt och slitet inte jätte roligt att fixa till det om man ska någonstans. SÅ imorgon alltså klippning och färgning, så nu är det bye bye brun-röd och hello mörkt igen.

På återseende!


// therre

Av Therese - 10 mars 2010 09:11

  Gårdagens inlägg trodde jag skulle få lite kommentarer, lyckades få 4 iaf   Man behöver kunna säga sin åsikt, kommer kanske fler efterhand. Annars tar jag det som att endel inte vågar kommentera eller att man känner sig träffad helt enkelt och därav ingen åsikt i frågan, var ju ändå 87 stycken som var inne på bloggen igår.


Nog om det. I måndags red jag i stövlarna igen och jag ska erkänna att de faktiskt var hyfsat sköna när de blev uppvärmda. Ska nog försöka rida i dem lite oftare nu när "värmen" börjar komma, då är det ju ganska okej att vara utan långinsar.

 Fick till ett pass enligt planen med att rida lösgörande övningar. Pica kändes med på noterna i alla tre gångarter och galoppen börjar vi nog få kläm på. Kunde rida henne i rättvänd galopp över till förvänd och tillbaka till rättvänd utan några större tempoökningar från hennes sida, ett tecken på att hon faktiskt börjar bli starkare och accepterar att det kan vara lite jobbigt ibland. Hon blir så härlig när hon verkligen accepterar sin uppgift och efter ridpasset ser hon alltid så himla nöjd och glad ut.


  


Igår var en liten vila inplanerad. Gick en promenad till hoppbanan, Pica lekte giraff och kändes vääääldigt mycket större än sina 168 cm som hon är annars. Men hon blir väldigt fin när hon "blåser" upp sig och då blir jag glad över att ha en sån fin häst. (Många glädje ämnen just nu)

Red även lite på Luna igår, skulle haft lektion för Angie men hon orkade inte rida pga förkylning så då fick jag göra det. Riktigt roligt att få rida henne igen efter så lång tid, det var skillnad till det bättre. Dock är det fortfarande endel jobb kvar, men Angie är duktig och jobbar på varje dag med Luna som inte är den lättaste alltid.

Höll på att göra en "framridning i Gyttorp" igen, dvs ramla av pga sadel som glider på sidan. Lyckades hålla mig kvar denna gång men det var inte jätte kul att hänga på sidan och försöka stanna häst som ville springa fooooort! Men som sagt Luna är rolig att rida även om det ibland är lite tungt   


Tanken var att jag skulle hunnit med lite hårvård på Pica igår, men det råkade bytas ut mot lite skitsnack med Andréa, oooops(!) Så jag får ta hårvård idag istället efter ridningen. Måste klippa hovskägg , hon måste ju vara fin till tävlingen som är om endast 3 dagar, börjar känna av lite nerver nu. Men det ska bli så härligt att få tävla igen och faktiskt få kunna planera in lite tävlingar, har ju inte gått så bra med det de tre senaste åren, tyvärr.


  


Men nu ska jag plugga.

På återseende!


// therre

Presentation

Omröstning

(Är en härm-apa på min kompis Andréa så jag snor hennes magnefika!) Vem är du som läser min blogg egentligen?
 Hästluktande kompis
 Hästluktande spion
 Kompis som inte luktar häst
 Spion som inte luktar häst
 En som bara ramlade in

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4 5
6
7
8 9 10 11 12 13
14
15
16
17 18 19
20
21
22
23
24
25
26 27 28
29 30 31
<<< Mars 2010 >>>

Från arkivet

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag läser

RSS

Besöksstatistik

Skriv gärna en rad eller två


Ovido - Quiz & Flashcards