Direktlänk till inlägg 26 mars 2010

Förbättring? Försämring?

Av Therese - 26 mars 2010 11:18

Picas svullnad börjar mjukna mer och mer. I och med det så blir påsen fram större och större samt att svullnaden som är "bakåt" även den fylls ut med vätska, dock inte lika mjuk som den i fram. Det är svårt att säga om det blir bättre eller sämre, men jag antar att det går åt rätt håll i och med vad vetrinären sa om att det kommer mjukna och bli en sådan påse. Hoppas påsen kan börja minska i samma takt som den har ökat. Bjuder på en bild serie dag för dag den här veckan:


      

Måndag till höger, tisdag till vänster


     

Onsdag


     

Torsdag


Påsen i fram börjar mer och mer likna en pungkula än ett bröst. Men den är iallafall mjuk och det måste ju vara positivt. Pica rör sig även obehindrat trots sina "påsar". Jag tyckte hon tog något kortare kliv med höger fram i höger varv vad jag kunde se häromdagen men det är ju fullt förståeligt. Kan inte vara lätt att springa men den där påsen hängandes och slängandes. 
Men det är klart bättre än i måndags när hon haltade omkring när jag sprang lite med henne för att se. Måste ha gjort jätte ont då!

Men rörelse behöver hon ju ha, det är ju bra om hon rör sig trots sin svullnad så vi kör med lite "löslongering" dvs utan någon gjord. Bättre än ingenting. Pica är inte den som gillar att stå still direkt utan då blir hon bara mer tjurig än vanligt. Dock tror jag hon gillar det lilla extar pysslet varje dag som blivit, massageborsten åker fram och det är lika skönt varje dag. Hon fäller som jag vet inte vad just nu. 

Rid-abstinensen börjar bli total! Känner det där suget efter ett riktigt härligt dressyrpass, men det lär nog dröja tyvärr. Så vi kör på med allt annat förutom ridning.


I onsdags när jag kom till stallet låg min julklapp från ridskolan i min korg. Bättre sent än aldrig heter det väl, haha!


  


Och igår kom mitt och Andréa´s täcken äntligen! Trodde att de skulle anlända idag men icke, de kom redan igår. Vill såklart inget annat än använda det just nu. För vädret är ju liksom helt-okej-med-ridtäcke-en-stund-väder men när jag får rida igen kan jag nästan lova att vädret kommer vara strålande solsken och 10 plusgrader. Men jag får väl erkänna att jag hellre har det än halvkyligt och mulet.


  


Nåväl, idag är jag ledig och fri från massa måsten! Hade tenta igår och den kändes inte alls bra. Verkligen inte samma känsla som efter förra tentan då jag i princip var säker på att jag faktiskt skulle få VG. Nu känns det väldigt osäkert om det ens är G, så jag går och är lite förberedd på att göra omtenta på den här delkursen. Bättre det än att gå och hoppas för mycket tycker jag, då blir man bara besviken.

Så eftersom jag inte ska varken rida eller tävla den här helgen är jag ju nästan helt sysslolös(!), visst finns det saker att göra men det är ju skönt att bara få vara också. Ska dock damsuga mitt rum imorgon då det är fullt i stooooora damråttor. Söndag blir det ju att kolla på tävlingarna hela dagen samt tvätta vintertäckena för de behövs ju inte längre (Jippie!).

Nu ska jag nog gå och bara vara en stund, först läsa lite diverse bloggar.

På återseende!


// therre

 
 
Andréa

Andréa

26 mars 2010 14:07

inte tvätta när jag rider!!

http://andreavill.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Therese - 12 januari 2013 23:11

Ett livstecken från mig till ni 10-15 tappra som klickat er in här varje dag, jag ska ge er ett nytt hopp om min återkomst i bloggvärlden!   Byter bloggportal och lämnar bloggplatsen, men Therre-bloggen får finnas kvar som ett fint minne      ...

Av Therese - 29 november 2012 17:40

Mina dagar den senaste veckan har tillbringats i liggande ställning. I fredags när jag hoppade upp på Pican orsakade jag det värsta ryggskott jag varit med om!! Så nu med starkare smärtlindring, hjälp från massör och sjukgymnast är jag åter på benen,...

Av Therese - 21 november 2012 12:43


Ibland får jag sådan djupa tankar om livet och allt runt omkring,  just nu fick jag en sådan tanke...   Jag skulle vilja ha en massa, massa, massa pengar, kunna klä mig moderiktigt, kanske till och med vara en modeikon? Ha tiden och pengarna till...

Av Therese - 20 november 2012 08:44


Nu har jag överlevt ett ryggskott till! Skrev i lördags att jag hade ont i ryggen, tro fan det när jag på kvällen knappt kunde gå än mindre bära något överhuvudtaget. Dum som jag är (eller envis?) klättrade jag upp på Picas rygg för ett ridpass, inså...

Av Therese - 17 november 2012 10:40


Min rygg håller på att säga upp sig! Har haft känningar ett par dagar men kört på som vanligt ändå, det som inte dödar det härdar är ju mitt motto. Men när jag inte vågade sitta ner i sadeln i trav i torsdags och halvsatt i sadeln i fredags så bör ja...

Presentation

Omröstning

(Är en härm-apa på min kompis Andréa så jag snor hennes magnefika!) Vem är du som läser min blogg egentligen?
 Hästluktande kompis
 Hästluktande spion
 Kompis som inte luktar häst
 Spion som inte luktar häst
 En som bara ramlade in

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4 5
6
7
8 9 10 11 12 13
14
15
16
17 18 19
20
21
22
23
24
25
26 27 28
29 30 31
<<< Mars 2010 >>>

Från arkivet

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag läser

RSS

Besöksstatistik

Skriv gärna en rad eller två


Ovido - Quiz & Flashcards