Alla inlägg den 7 januari 2010

Av Therese - 7 januari 2010 14:03

I dagarna två har jag nu tränat för tränare. Igår hoppning, idag dressyr.


Hoppningen igår var väldigt nyttig för både mig och Pica. Vi hoppade 3 studs och sedan ett räcke runt på en oxer och sen tvärsom. Pica var till en början väldigt seg som hon varit de senaste dagarna och efter framridningen så började hon lite med skakningar, så nätet åkte på. Efter det vaknade hon till liv vilket var roligt, dock blir hon så jäkla ostyrbar och bara springer när hon bli så. Men hellre en häst som är vaken och framåt än seg och lite inåtvänd, som hon kan vara ibland.

Pica tyckte det var roligt att få hoppa igen, dock var väl inte vår teknik den bästa. Det var bara fort och över som gällde, så hon hoppade inte med ryggen i onödan inte. Räcker det med att snabbt veckla upp benen så gör hon det, lata hästen!

Men skoj var det och jag fick lära mig att jag behöver hoppa kontinuerligt för att få henne lika fin som hon var på träningstävlingen i höstas. Så nu ska det planeras in lite mer kontinuerlig hoppträning för det är ju även väldigt bra för dressyrarbetet.   


 


Idag, torsdag, har jag på morgonen tränat för Ola. Fick jobba mycket med att få henne att släppa bettet och mjukna i nacken dvs sluta spänna den och istället slappna av och komma ned lite grann i formen.

Fick börja med svag öppna längs långsidorna i båda varven sedan in på volt och jobba med att få henne att runda sig kring innerskänkel. Måste passa yttersidan, speciellt i vänster varv där hon gärna förböjer sig i halsen. Sedan övergick ridpasset i galopp där jag skulle hitta långsamma, runda och stora språng med fortsatt "mjuk" nacke. Hon kändes väldigt bra i galoppen, men jag måste tänka på att sitta tillbaka och fånga upp henne med sätet mer. På Pica är det väldigt lätt att hamna i lite för mycket framåtläge i galoppen eftersom hennes långa bakben ger ett sådant påskjut. Fick avsluta ridpasset med att återigen rida öppna längs långsidorna och sedan hitta den runda galoppen. Ett mycket bra pass och jag kände att idag jobbade vi med varandra och inte mot varandra vilket är väldigt bra!  


Efter ridpasset fick Pica gå in i boxen och äta lite hö och silage i väntan på hovis som var där idag och skodde. Så nu har hon fått nya dojjor och snösulor, så nu kan det gärna få bli lite mildare väder så man kan rida mer utomhus i snön. Men det lär dröja, har hört att kylan ska hålla i sig 10 dagar till så det är väl bara att acceptera det.

Så nu när det blivit så kallt i stallet, pga ventilationsbyte, så bestämde jag mig för att Pica skulle få använda det fina Domani-täcket som jag fick av Ola förra året som tack för hjälp med Putte. Och gissa om jag blev glad över att få det täcket! Hade gått och suktat efter ett precis sådant jätte länge men tyckte de var så dyra trots rea. Men nu har jag ett sådant i min ägo.


 

Och Pica verkade nöjd med sitt "nya" (aldrig använt tidigare) täcke.


Nu ska jag ta och vila lite middag innan jag ska möta Malin på stan för en fika, ska även köpa en bok till min kurs utav henne.

På återseende!


// therre

Presentation

Omröstning

(Är en härm-apa på min kompis Andréa så jag snor hennes magnefika!) Vem är du som läser min blogg egentligen?
 Hästluktande kompis
 Hästluktande spion
 Kompis som inte luktar häst
 Spion som inte luktar häst
 En som bara ramlade in

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5 6 7 8 9
10
11 12 13
14
15
16
17
18
19
20 21 22 23 24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Januari 2010 >>>

Från arkivet

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag läser

RSS

Besöksstatistik

Skriv gärna en rad eller två


Ovido - Quiz & Flashcards