Alla inlägg den 22 januari 2010

Av Therese - 22 januari 2010 18:12

Tredje dan i skolan och jag har hittat kamrater! Har en tjej som jag åker buss tillsammans med och sen en kille och en tjej till inne på skolan, nice tycker jag

Nog om skola, har varit för mycket sådant nu tycker jag. Istället tar vi lite häst som denna blogg faktiskt har som huvudämne.

Gårdagen bjöd på ett trevligt pass med Pica. Jag tränade återigen nedsittning trots mycket ond muskel, men det var mindre smärtsamt att sitta än att rida lätt så jag hade ju liksom inget val. Gick inte lika bra som det gjorde för Ola men jag tänkte mycket på att skumpa med och inte knipa med lår och knä. Funkade hyfsat, dock upptäckte jag en "ny" (läs otränad ) muskel i ryggen. Senare på kvällen så fick jag verkligen känna på använda muskler.

Men åter till ridpasset red mycket på volt detta pass. Tränade övergångar skritt-trav-skritt och galopp-trav-galopp och skritt-galopp-trav. Eftersom hon ofta blir spänd i nacke och rygg i övergångarna främst från galopp till trav måste jag bli snabbare på ett böja henne och lossa bettet, nu tar det liksom minst ett halvt varv på volten innan vi kan fortsätta. Så med mycket krav på mig själv och noggranhet i övergångarna fick jag till slut ett par riktigt bra.

Mot slutet red jag galopp på volt och försökte få henne att sätta sig lite mer, hon kändes till slut väldigt mjuk och fin i galoppen. Red sedan 10 meters volter i galopp men hon var väldigt trött och på gränsen till lite tjurig så jag gjorde bara en åt varje håll, sen gav jag mig. Men hon kändes riktigt bra igår!


Idag har Pica fått vila och ska även göra imorgon eftersom hon känts lite halvmatt de senaste dagarna i början på passen. Så idag har vi haft en mysdag! Och det blev mys på hög nivå. Pica har nog aldrig varit så mysig som hon varit den senaste veckan, måste bero på brunsten I think. Anna (förra ägaren) sa något om att hon blev som en ängel vid brunst så jag har kommit fram till det. Men hur som är det härligt att få ha en mys-häst istället för PMS-häst som hon annars kan vara vissa dagar i boxen. Men jag gillar klart båda dessa "personligheter" hos henne.

Men idag när jag kom in i boxen körde hon mulen under armen på mig och ville bara vara där! Då högg det till i mitt lilla hjärta, älskade häst som älskar en tillbaka Sen när jag borstade så var hon som en ål slingrad runt min kropp och skulle gosa, snusade på benen och pillade på dem med mulen. Så det var sannerligen mys-Pica som visade sig idag.


Imorgon får Mimmi mysa med Pica eftersom jag behöver plugga. Ska läsa ikapp alla kapitel vi gått igenom på föreläsningarna den här veckan och även läsa på inför nästa veckas föreläsningar, så det är ett par sidor som ska läsas


Just nu väntar jag på mat och sedan ska jag bege mig till Cassie för att umgås med lite folk.

På återseende!


// therre

Presentation

Omröstning

(Är en härm-apa på min kompis Andréa så jag snor hennes magnefika!) Vem är du som läser min blogg egentligen?
 Hästluktande kompis
 Hästluktande spion
 Kompis som inte luktar häst
 Spion som inte luktar häst
 En som bara ramlade in

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5 6 7 8 9
10
11 12 13
14
15
16
17
18
19
20 21 22 23 24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Januari 2010 >>>

Från arkivet

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag läser

RSS

Besöksstatistik

Skriv gärna en rad eller två


Ovido - Quiz & Flashcards