Alla inlägg den 23 januari 2010

Av Therese - 23 januari 2010 18:44

Dagen har bestått av stallet fram och tillbaka, för utsläpp och mockning samt mat till Pica och Putte, P&P   , sen tillbaka efter några timmar för att ta in hästar och ha möte. Snart ska jag tillbaka för tredje gången idag för att ge dem kvällmat. Sen är det samma sak imorgon igen, dock är Linda snäll och byter insläpp med mig så jag får mer tid till läsning i min nya favoritbok. Psychology: The Science of Mind and Behavior.   



Har nu läst dryga 50 sidor idag men har säkert minst 150 kvar för att hinna ikapp med föreläsningarna. Men det är intressant så det förslår! Har bara fått ett enda infall av absolut behov av 10 minuters powernap och det betyder mina vänner att det verkligen är intressant läsning.

Har kommit på den smarta ideén att färgkoda viktiga sidor i kapitlen med små klisterlappar i plast (finns på Bokia), dessa sidor ska det sedan skrivas egen sammanfattning av. Ett studietips från mig till er    


Pica har fått Mimmi-mys idag och det tyckte hon om tror jag. Mimmi och Pica har liksom fått en sådan bra kontakt så det känns så skönt och tryggt att lämna Pica i hennes händer, blir lite jobbigt till hösten när Mimmi ska börja gymnasiet på annan ort. Men jag löser det då.

Var där när Mimmi började borsta förut och såg att hon hade henne lös när hon borstade. Jag tyckte jag var smart som sa: Så där kunde jag med göra igår och var jätte stolt   . Mimmi kollade lite fundersamt    på mig och sa att det brukade hon alltid ha när hon bara borstade och bara band upp henne när hon skulle fixa för ridning. Så tji fick jag för att jag trodde att det var första gången när jag gjorde det igår och Mimmi alltid gör så, haha!

Ska nog försöka prova det fler gånger, men jag tycker det är skönt att ha henne uppbunden när jag pysslar för då slipper man stänga och öppna dörren hela tiden. För Pica vill gärna ha dörren vid öppen och käka på höet som står utanför, matvark är vad hon är.

Imorgon kväll ska jag hoppa upp i sadeln igen och rida ett pass med Pica, får se om hon är lite mer motiverad från början efter två dagars vila.


Avslutar med ett citat från min skolbok:


"Life is lived forwards, but understood backwards."

Sören Kierkegaard, dansk filosof

 

På återseende!


// therre

 



Presentation

Omröstning

(Är en härm-apa på min kompis Andréa så jag snor hennes magnefika!) Vem är du som läser min blogg egentligen?
 Hästluktande kompis
 Hästluktande spion
 Kompis som inte luktar häst
 Spion som inte luktar häst
 En som bara ramlade in

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5 6 7 8 9
10
11 12 13
14
15
16
17
18
19
20 21 22 23 24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Januari 2010 >>>

Från arkivet

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag läser

RSS

Besöksstatistik

Skriv gärna en rad eller två


Ovido - Quiz & Flashcards