Alla inlägg den 20 januari 2010

Av Therese - 20 januari 2010 20:44

Idag var det premiär för "fortsatta studier efter gymnasiet" och gissa hur skönt det var att få sitta i skolbänken igen. Jag kände mig som hemma! Men själva skolstarten i en sal med plats för kanske 70-80 för 116 nya studerande var inte så genomtänkt, men jag såg en plats och fixade en plats på kanten. Övriga fick sitta på stolar längs med väggen i salen.

Min lärare som var forsknings docent i just psykologi kunde hyfsad svenska och hyfsad engelska. Han hade ett par roliga uttal emellanåt och ett väldigt roligt var just ordet think (tänka) som han uttalade tink upprepade gånger. Undrar hur han uttalar orden thought, third och andra engelska ord med just den där läspande början?

Han frågade om han fick blanda språk under föreläsningar, alla sa att det var okej. Så nu blir det föreläsningar nästan enbart på engelska vilket känns helt okej, var lite svårt i början att hänga med men sen så var det ju helt glasklart allt han sa. Det var till och med lättare att hänga med i psykologi på engelska än när jag läst på gymnasiet och haft det på svenska. Eller är det läraren som helt enkelt är mer inspirerande och bättre?   

Till kommande grupp uppgift ska man bilda egna grupper vilket kanske inte är så lätt när man inte känner en kotte. Men träffade en trevlig tjej på bussen hem som erbjöd mig plats i deras grupp för de var bara tre och man ska vara minst fyra, så det kändes bra. Verkar vara en grupp med folk som vill plugga, vilket är otroligt bra!

Imorgon är det föreläsning igen dock börjar jag 8.15 vilket betyder att jag måste gå upp vid 05.30 för att hinna med bussen 06.35, jag kommer se ut som en zombie   . Men är det skola så är det skola.


Nu ikväll var det ju dags för träning för Ola igen. Eftersom jag tjatade till mig en tid idag eftersom jag inte kan imorgon fick jag bege mig till "gamla" för att rida. Har ju inte riktigt tyckt om det ridhuset men jag måste nog säga att jag har ändrat uppfattning. Rätt så skönt att få rida utan en massa spring på läktaren, prat osv som det lätt blir på i "nya" på ridskolan. (Lyxigt med 2 ridhus på samma anläggning? Yes, I know but I like it!)

Pica kändes jätte seg och framtung när jag började så jag värmde henne bara lite grann runt fyrkant och volt utan större krav tills Ola kom. Det enda jag behövde göra för att få henne som vanligt var att ställa igenom henne lite till och lyfta upp henne lite så hon bar sig själv, att jag inte kunde komma på det själv   Fick fortsätta med att rida henne böjd åt båda hållen, inåt och utåt, på volten i båda varv sedan lite galopp och därefter ned i trav och jag bestämde mig för att idag skulle jag sitta. Med lite envishet så gick det hysat bra till slut, fick vara noga med att inte tänka för mycket på att sitta korrekt utan rida istället för hon blev lite spänd och hög i formen. Det är förståeligt då jag knappt aldrig sitter ned i traven. Behövde med tänka på att inte låsa fast mig med knäna utan att sitta på rumpan. Och se det gick! Ola sa att hon var mycket bättre i formen nu och sa även att det kommer bli ännu bättre när jag kan/orkar sitta ned ordentligt. Skojigt att höra att vi har en ljus framtid   


Nu blir det lite bloggläsning innan det är dags för sängen.

På återseende!


// therre


Presentation

Omröstning

(Är en härm-apa på min kompis Andréa så jag snor hennes magnefika!) Vem är du som läser min blogg egentligen?
 Hästluktande kompis
 Hästluktande spion
 Kompis som inte luktar häst
 Spion som inte luktar häst
 En som bara ramlade in

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5 6 7 8 9
10
11 12 13
14
15
16
17
18
19
20 21 22 23 24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Januari 2010 >>>

Från arkivet

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag läser

RSS

Besöksstatistik

Skriv gärna en rad eller två


Ovido - Quiz & Flashcards