Alla inlägg den 28 januari 2010

Av Therese - 28 januari 2010 18:48

  Idag kom detta intyg til min mail, nu är vi verkligen fit for fight för tävlingssäsongen    Synd är bara att man måste söka nytt för varje år och varje ansökan kostar 300 spänn, men jag får väl helt enkelt tävla en tävling mindre bara, hihi!


Gårdagen tillbringades på uni från 12.15-16.00, kom hem 17.35 till Karlskoga och blev skjutsad direkt till stallet. Väl där var jag mycket effektiv med mockning och mat på allt som allt 20 minuter, då fanns massor av tid till borstning och mys innan det var dags för att rida.

Pica är lite rolig när man skrittar fram vissa dagar för då när hon tycker man skrittat klart blir hon jätte tjurig och börjar småtrava likt "jogg" i westernridning. Men det är ju härligt med en häst som gärna vill arbeta, så jag ser det som positivt när hon gör så och bara skrattar åt henne. Red mycket på volt och förböjde henne lite medvetet för att se att hon kunde böja igenom ordentligt, detta i alla tre gångarterna. Red sedan trav under nedsittning och övade 10 meters volter och lyckades få till någon som var sådär jättebra så det känns lovande inför kommande tävlingar. Mot slutet övade jag lite halt ifrån galopp och sedan fram i galopp. Pica var super duktig, dock ganska så över tygeln i alla halter men inga trav steg   Sen avslutade jag henne.


Idag hade jag gjort en planering med att plugga framtill kl 16.00 och då åka till stallet för att möta vetrinären för vaccination av Pica. Dock sprack den planen när jag i morse såg att vädret var bra och snön såg härlig ut. Så jag bestämde mig för att åka ut tidigare och hinna rida Pica ute i snön innan vaccinationen. Så sagt och gjort åkte jag ut vid 14 och fixade för ridning. När jag kom ned till hoppbanan såg jag det nya härliga orörda snötäcket ligga och bara väntade på att bli "förstört". Härligt var det att få rida i helt nysnö, inte ett enda hovavtryck på hela hoppbanan!


 

Bildbevis, till höger Picas enda spår efter ett varv   


 

Vädret var mycket bättre idag än när vi red sist. Nu vintertid är det så himla fint att titta bort över alla gärdena.


  Idag hade vi inte sällskap utav någon travhäst som tränade på travbanan utan istället av en traktor som plogade lite. Pica tyckte det var super farligt och jag kom inte närmare än 500 m, fick vänta en stund tills han var klar.


När jag ridit klart blev det mockning och mat i väntan på vetrinären. Pica fick vaccin mot influensa och botulism den här gången, så nu ska hon ta det lugnt ett par dagar. På söndag om vädret är bra ger jag mig ut på hoppbanan och skrittar en stund.

Imorgon väntas jobb på ridskolan, skönt med lite mockning så man får rensa hjärnan en stund, sen är det även möte med tävlingskommiteén.

På återseende!


// therre

Presentation

Omröstning

(Är en härm-apa på min kompis Andréa så jag snor hennes magnefika!) Vem är du som läser min blogg egentligen?
 Hästluktande kompis
 Hästluktande spion
 Kompis som inte luktar häst
 Spion som inte luktar häst
 En som bara ramlade in

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5 6 7 8 9
10
11 12 13
14
15
16
17
18
19
20 21 22 23 24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Januari 2010 >>>

Från arkivet

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag läser

RSS

Besöksstatistik

Skriv gärna en rad eller två


Ovido - Quiz & Flashcards