Alla inlägg under augusti 2009

Av Therese - 22 augusti 2009 14:04

Idag var jag på Elgiganten och kollade på telefoner, igen. Men nu hittade jag nog en som verkar vara det jag söker. Den har en bra kamera, mp3, radio, kan sätta in minne och det bästa av allt stegräknare! Har ju kommit fram till att det var det jag skulle sakna mest från min nuvarande telefon. Så nu har jag nog bestämt mig för vad jag ska köpa för någon. Nu till nästa problem, vilken färg?

Den finns i svart eller rosa (klicka på respektive färg/länk för att se) så nu behöver jag smakråd från er. Och då är det inte vilken som är snyggast utan vilken som ni tror passar mig bäst. För mobilen är ju trots allt en stor del utav en själv, brukar ha mitt liv i min telefon så det här är viktigt. Tacksam för alla svar/råd även om andra telefoner, för det är ju verkligen en djungel.

Var inte bara på Elgiganten utan även på nyöppnade Team Sportia där jag handlade en fleece som inte ger elchock så fort man tar av sig den, så den var väl investerad och mycket skön!


Pica och jag red ett litet pass i ridhuset igår, gick super. Fast det känns som att jag bara gör samma ska hela tiden, men det är ju min häst och då ska ju ingen annan få bestämma hur jag ska rida. Inspirationen för nya övningar är ju inte jätte enorm. Men jag rider iaf med "nya" sadeln nu eftersom den ligger bättre och det märks på Pica med att hon kan slappna av bättre och komma upp med ryggen lättare. Så den får det bli helt enkelt fram till jag köpt ny, ska ringa på måndag och höra. Hennes svullnad är ju nu borta så nu kör vi på som vanligt igen, dock känns det lite off nu när jag fick ställa in tävlingen imorgon. Men jag hejar såklart på vårat lag imorgon. Det består utav Malin & Smilla, Ebba & Vandolein och Susanne Å med någon häst jag inte vet namnet på. Tror att de kan lyckas rätt bra om inte hästarna helt plötsligt skulle flippa totalt. Så jag håller tummen stenhårt imorgon för dem. Nästa lag med ponnytjejerna är nästa helg igen och då är dom nog fyra i laget vilket är super bra, då man får räkna bort det "sämsta" resultatet. Nu har ju alla bra resultat varje gång så det är ju ingen större fara att vara tre, men pressen minskar ju på dem iaf. Men spännande är det vilket som.


I veckan hade jag sett framemot ledighet då jag gjorde sista dagen på Posten igår. Men nu blir det jobb på ridskolan i minst 4 veckor framöver på dagen, ska inte jobba varje dag utan växla lite med Hanna också. Jobb blir det eftersom Loni brutit lillfingret och har gipsat hela handen, lite svårt att mocka och hantera hästar med en hand. Men Loni får krya på sig helt enkelt!

Men jag är iaf ledig på måndag då jag även ska klippa mig och sen luncha medd icke-häst-intresserade-kompisen Sofie. Sen jobbar jag ju kväll men det gör inget. Har sett fram emot veckan som kommer, äntligen vanlig vardag!


Nu ska jag snart åka iväg till stallet, glöm inte att hjälpa mig välja färg, alla förslag är välkomna.

Ha det!


// therre

Av Therese - 20 augusti 2009 15:22

Ja, nu ni har jag verkligen spännande nyheter eller nyheter något spännande som hände idag på jobbet.


Kommer till en trappuppgång och ser två äldre herrar står och kollar in, den ene pratar i telefon och de försöker lista ut hur man ska komma in. Man måste nämligen ha nyckel för att komma in. Jag tar min post och går mot dem, de blir glada för äntligen kom ju "räddaren i nöden"/"hjälten" som de kallade mig lite skämtsamt. När jag kom upp på trappen visade mig en bild med ett namn under  + en massa text jag gärna velat läsa, ni förstår när ni läst längre ned. De frågade sen om jag delade ut post till den personen och jag svarade ju självklart ja eftersom jag gjorde det. När vi kom in i trappen så frågade jag om de ville ta med posten till den personen eftersom de ändå skulle dit, personen ifråga bor längst upp dvs en trappa mindre för mig. När de fått posten så säger den ene: "Vi är från polisen ifall du undrar" och visar sin bricka för mig. Sen gick de och jag efter och delade ut min post. Sen när jag kommer till våningen under så ser jag att den ene polisen står i trappen och den andre lägger in posten och sen väntar de. Jag var ju tvungen att springa vidare så klart fast jag hade mer än gärna velat stått kvar och sett vad som hänt.

   Jag är så nyfiken nu! Varför skulle de gå upp till honom och varför var dom tvungna att säga att de var poliser, då blir man ju ännu mer nyfiken. Sen varför hade de den där lappen? Skulle gärna vilja läsa den nu. Kanske är han en fånge som rymt eller något vad vet jag? Nyfiken är jag och sånt här gör att man börjar undrar vad det är för folk man egentligen delar ut post till. Jag har ju märkt att det är en hel del "soc-fall" om man kan kalla dem för det med tanke på vilka mindre trevliga brev de får i princip varje dag. Men sen när man möter civil-polisen som ska göra hembesök också då blir man ju ännu mer fundersam och den här personen har ju nyss flyttat dit också. Nyfiken är jag men kommer antagligen aldrig få veta.


Ja, ibland blir mitt jobb på posten lite mer spännande än vanligt.


Idag skulle jag ha skrittat ut med FF men hon skulle på kalas ikväll. Men det gör inget för Åsberg skickade sms på förmiddagen och skrev att Pica var klart mycket bättre i sitt ben så då blev jag glad, så vi ska nog ta en liten lugn ridtur i ridhuset idag, mjukare där än ute. Hon har ju fortfarande inte varit halt och eftersom värme har gjort att svullnaden gått ner är det ju bra att hon får röra på sig.

   En annan sak jag gjort idag, guld stjärna till mig faktiskt för det, jag har bokat tid för klippning. Så på måndag ska jag göra premiär hos en nya frisör efter att ha haft samma i... ja, vad kan det vara börjar man klippa sig när man är typ 2-3 kankse? Så då blir det ju 17-18 år, jag vet att man kanske borde ha bytt tidigare men varför byta om man är nöjd varje gång? Så det ska bli spännande och se hur det ska bli, ska klippa och färga mitt hår som nu mer  liknar en lejonman/risbuske i grådassig färg. Så det ska blir skönt faktiskt. Behöver ju klippa mig också eftersom den 5 september åker vi till Madde för att gå på inflyttningsfest i nya lägenheten i Norrköping. 


Nu ska jag göra något mer vettigt, typ göra en macka eller något som jag kan äta innan stallet.

På återseende!


// therre 

Av Therese - 19 augusti 2009 20:07

Nej nu är det klart att det inte blir någon tävling på söndag. Pica var fortfarande svullen igår, red lite lätt för att kolla ev hälta (som tur var så ingen alls) och ifall svullnaden skulle gå ner utav lite arbete dvs bättre blodcirkulation. Efter et korta ridpasset så hade svullnaden gått ned lite iaf, så det blev på med nattbandage över natten. Idag var hon fortfarande svullen så vi gick en stund i ridhuset, imorgon skrittar vi ut med FF.

   Känns tråkigt att inte få tävla på söndag eftersom jag var väldigt laddad för det, men jag vill inte riskera något. Kollade ifall det fanns några andra tävlingar i närheten senare och hittade en i Kristinehamn 11 oktober som jag tänker åka på, antagligen kommer de ha någon LB eftersom det är en lokaltävling.


Pica var i alla fall finast på tävlingen :)


Det är så tråkigt med skadad häst, blir tokig på det nu. Men jag är glad så länge det inte är någon hälta för det är det värsta och det har jag haft nog utav i mitt rätt så korta hästägarliv. Men vi tar det lugnt några dagar till svullnaden lagt sig och sen kör vi på igen som vanligt. Fick ju tyvärr missa Cissi-träningen idag men nu kommer hon ju att komma varannan vecka så det ska nog inte vara några problem att missa en. 


Nu ska jag läsa bloggar och kolla ny telefon. Lyckades fixa en spricka i displayen på mobilen igår. Irriterande? Ja, alla andra repor osv kan jag gå med på men en spricka i displayen är det värsta. Den stora frågan är hur ska jag kunna skiljas från min älskade stötsäkra telefon efter 2 år? Men jag måste väl förnya mig lite grann kanske...

     På återseende!


// therre 

Av Therese - 17 augusti 2009 20:52

Japp, idag när jag borstade upptäckte jag att hon var svullen på utsidan av ena kotan fram. Vet ej vad det beror på. Kan vara att hon blivit överansträngd efter att hon viftat en del med ena frambenet i transporten igår. Eller så är det alla konstiga blippar hon har på kroppen som gjort detta. Jag och vetrinär-Lina klämde och kände och hon hittade en liten blipp. Sprang för Lina ute för att kolla om hon såg halt ut eller något, men icke vad hon kunde se.

    Ridplanen idag var ju redan att skrittarbeta och sedan lite trav och galopp. Hon kändes inget konstigt så det är nog inget farligt. Kylde iaf svullnade efter ridning i några minuter med kallt vatten. Får kolla hur det ser ut imorgon igen.


Provade att rida i den nya sadeln som jag köpte med Pica idag för det är ju en överansträngning jag har i mina muskler på baksida lår och rumpa så inte sadelns fel. Men det går inte att sitta i den! Helt omöjligt verkligen, får inget bra stöd för skänkeln och studsar som en studsboll om Pica är spänd i ryggen. Blir tokig. Men ska iaf ha den på onsdag för Cissi och se om hon kan hjälpa mig att sitta i den, annars så får jag rida i den gamla på söndag iaf på tävlingen. Ska ringa till sadelprovaren på måndag och kolla med henne hur man kan göra om man kan byta in sadlar mot nya eller om man behöver handla med pengar. Hoppas på inbyte för det vore det enklaste sättet. Annars står jag där med fyra sadlar helt plötsligt. Sadeldjungeln är så svår.


Denna vecka är iaf min sista på Posten för den här omgången. Så snart får mina muskler vila lite mer! Var ju hos sjukgymnasten i fredags och hon sa att jag antagligen har en överansträngning i musklerna som jag själv har trott. Hon sa även att jag är väldigt överrörlig i de flesta leder som kräver att man har en stark muskulatur som orkar hålla ihop. Så jag fick några övningar för ryggens skull som jag ska göra, sen fick jag strech och tänjnings övningar för att bli lite mjukare i musklerna. Så nu  är det bara att kämpa på med dem och se vart det leder. Förhoppningsvis till det bättre.


Inför helgens tävling är jag väldigt laddad. Nu har jag ju fått ett resultat som ska bli bättre och bättre. Så nu är det träning inför tävlingen som gäller, planera upplägget inför framridningen osv. Vill åka nu! Hade glömt att det var så kul att tävla även om vårt resultat inte var det bästa denna gång.


Nu ska jag kolla på CSI-NY.

Ha det!


// therre 

Av Therese - 16 augusti 2009 18:33

Japp då var det klart, Picas och min tävlingsdebut tillsammans.


Började dagen tidigt med morgonfodring i stallet och sedan utsläpp. Skönt att ha mycket tid på morgonen tycker jag. Hann packa allt och mocka och greja i stallet osv. Eftersom jag hade tid över så plockade jag in mer silage. När jag står ute så ser jag "trikå-mannen" (en man som alltid är ute och går i slimmade trikå byxor oavsett väder) gå ute på vägen som alltid. Hör hur han börjar gasta och skrika en massa. Hör inte vad han säger och skiter i det faktiskt. Kollar lite grann efter honom genom fönstren och ser då att han går upp för backen mot stallet. Jag blir livrädd springer genom stallet tar min jacka med nycklar och mobil och gömmer mig i sadelkammaren som jag kan låsa utifall han skulle komma in. Som tur är gör han inte det och jag kan smyga ut för att se vart han tagit vägen och ser honom långt bort på vägen gåendes åt andra hållet. Jag kunde andas ut igen. Men han är verkligen jätte läskig har ju skrikt åt flera stycken att han ska döda dem och kallar oss för hästmördare och andra grejer. Usch läskigt var det!

Efter det så knoppade jag Pican. Hon blev så himla fin :)

Sen kom mitt team för dagen Mimmi, Myy och Andréa. Kopplade på kärran på bilen och fixade klart för lastning. Pica krånglar lite vid lastningen men till slut så är hon inne och vi kan åka. Helt enligt min tidsplan.

Väl framme så stämmer inte tidsplanen längre då allt är försenat då dommaren inte kommit till tävlingen. Så en hel timmes extra väntan ungefär, jättekul not! Men till slut kunde vi lasta ur och fixa iordning henne för ridning. På framridningen kändes hon kanon bra! Jätte mjuk och fin, fram för skänkeln och i form i alla övergångar. Det var underbart att rida!


Sen så var det dags att gå till collectingringen. Fortfarande fin men började kännas lite trött. Sen eftersom det är storm så prasslade det till ordentligt i några band så hon blev spänd lagom till vi skulle in på banan. Men vi tog oss runt, dock väldigt segt och inte alls fram för skänkeln utan går emot minsta lilla som jag kräver av henne. Får till en härlig bakutspark i ena galoppen.

Men i efterhand är jag nöjd med våra prestationer. Resultatet är väl inget att skryta med 54,52 %, helt okej med tanke på att det var våran tävlingsdebut överhuvudtaget och i LA dessutom. Sen var ju inte tävlingsförhållandet det bästa med halv storm hela tiden och en trött häst som blev spänd. Men hon är bäst ändå, vi kör enligt regeln är man inte bäst så är man finast :)


Nu laddar vi om inför nästa vecka då det är dags för omg 2 i div 2. Då rider vi LA:3 igen med förhoppning om något bättre resultat. Ska kolla tävlingsterminen om det finns någon mer lokal tävling i höst vi kan åka på och kanske få rida en LB också. DM planerna har jag lagt ner, känns onödigt att försöka när vi inte är redo. Utan vi tränar stenhårt under vintern och kör lite högre klasser till våren kanske. Klokt beslut utav mig själv tycker jag, känns dumt att rida något som man inte riktigt är redo för än.


En fin bild på Pican från tävlingen hittar ni här 


Nu ska jag läsa bloggar :)

På återseende!


// therre

Av Therese - 15 augusti 2009 19:08

Jag är så jävla nervös! Jag tror jag dör!

Magen gör ont och hjärtat slår lite fortare än vanligt, har precis skrivit ut startlistor för imorgon och planerat min framridning. Nu börjar jag fatta att det är tävling imorgon redan. Herregud!

Men jag behöver iaf inte stressa, ska lasta ca halv elva och har då hela morgonen på mig att fixa stallet, packa saker i bilen och knoppa. Programmet har jag nu lärt mig så det ska nog sitta imorgon hoppas jag, har ju haft blackouter förut vid tävling men då har det ju varit strålande sol och typ 30 grader varmt också.


Dagens resultat var mycket goda för tjejerna. Frida etta på 68%, Ebba två i LA:2 på 66% och någon placering i LB:1 på 67+% de fick ändra pga felräkning efteråt. Jonna fick mycket dåligt betalt för sin ritt 61%, synd för Wislana var super duper fin idag men det är bara att kämpa vidare! Laget kom trea totalt tror jag, vi åkte hem innan allt var slut då det tyvärr inte räckte till placering. Ett enda poäng skiljde det!


Nu ska jag beställa pizza, har  ätit 2 mackor idag. Sen blir det Vänner hela kvällen och sen sömn med drömmar om taktmässiga skänkelvikningar och flygande ökningar.

På återseende!


// therre 

Av Therese - 14 augusti 2009 12:50

Kollade nyss startlistorna och vi fanns med plus 27 andra i klassen. Har räknat lite snabbt och jag startar tidigast halv två, så ingen tidig och stressig morgon utan en hel förmmiddag att förbereda. Så skönt att få tid att kunna knoppa packa osv, samt att Pica kan få gå ut en liten stund på morgonen.


Onsdagens hoppning fick ställas in för Picas del. Typ blockhalt på ena fram, men det vara bara att hon var rejält öm efter skoningen. Pratade med min hovslagare då och han sa att han fått ta av ganska mycket. Tycker om när det finns förklaringar till problem som dyker upp. Passade även på att fråga vad jag skulle göra åt hennes hovar och han sa att jag bara skulle köra med olja varje dag. Så då gör jag så fortsättningsvis.

Fick i och med detta lägga om planeringen inför tävling med vila onsdag istället för torsdag. Så igår blev det ridning, började skit och slutade bra. Så nu känns det bra inför tävlingen. Idag blir det en tur ut i skogen tillsammans med Angie och Luna. 

Helgen kommer att bli låååååång! Imorgon ska jag upp tidigt för att hinna rida och fixa stallet innan vi åker iväg på ponny div 2 dressyr. Ska bli roligt att få se tjejerna rida LB nu när det gått så strålande i LC. Och på söndag så är det ju min tur att tävla. En hel helg med häst och tävling, I like it!


Nu ska det snart bli mat här. Sen ska jag leta tävlingsgrejer, är det två år sedan man tävlade sist kan det ju ha blivit rätt rörigt bland grejerna.

På återseende!


// therre 

Av Therese - 12 augusti 2009 15:50

Continue to read my blogg!

Allt jag har att säga...


Igår blev det ett ordentligt ridpass för Ola. Jag hade glömt hur jobbigt det var att rida!!! Men det gav otroligt bra resultat för Pica är den mest positiva och härliga häst jag ridit, trots att hon är ett sto fast visst vi har lite bakuter emellanåt med men det är bara härligt med lite humör tycker jag.

Ridpasset under gårdagen gick, som någon kanske redan listat ut, alldeles strålande men det krävs ju sin ryttare för att få alla kroppsdelar hos häst och ryttare att vara på plats. Red självklart skänkelvikningar som Ola tyckte var helt okej inför tävlingen, så vi kanske kunde få en femma iaf på dem om de blir som de var igår. Fick även lite tips om hur jag ska tänka i den förvända galoppen. Ett mycket lyckat ridpass!


Foten kändes undergårdagen bättre än i måndags, men det blev inget jobb igår utan en ledig dag. Mycket skönt! Hann skriva propparna till höstens tävlingar och idag skickade jag dem till P-A. Vi ska ha höga klasser på den regionala dressyren, ända upp till S:t George, inspiration! Alltid roligt att få se så duktiga ryttare rida.  Själv får jag se om det blir något DM och ev LA senare i höst, ska diskutera med de i stallet och se vad de tycker. Känns onödigt att lösa dyr licens nu om vi ändå inte har någon chans att kunna rida på godkänd procent så det är lite velande fram och tillbaka hur jag ska göra.


Idag ska Pica få hoppa dock inte med mig, foten kommer inte klara av några korta läder. Så det blir en premiär tur för Andréa på Pica idag. Det är faktiskt bra för Pica också att få hoppa med någon som är lite mer van vid hoppning n jag. Så idag blir det för mig att plocka bommar och bygga hinder. Även ett ypperligt tillfälle för mig att få se min häst från marken vilket alltid är bra. Kameran åker med så kanske kanske det kan bli någon bra hoppbild som kan få vara med här :)


Nä nu får det räcka behöver ju uppdatera mig inom bloggvärlden och övriga datavärlden lite grann.


// therre 

Presentation

Omröstning

(Är en härm-apa på min kompis Andréa så jag snor hennes magnefika!) Vem är du som läser min blogg egentligen?
 Hästluktande kompis
 Hästluktande spion
 Kompis som inte luktar häst
 Spion som inte luktar häst
 En som bara ramlade in

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5
6
7
8 9
10
11
12
13
14 15 16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27 28 29 30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Från arkivet

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag läser

RSS

Besöksstatistik

Skriv gärna en rad eller två


Ovido - Quiz & Flashcards