Alla inlägg under augusti 2009

Av Therese - 10 augusti 2009 14:03

Att heta Therese "Therre" Wennberg i dessa dagar är då inte roligt!

Inte nog med att jag redan har muskelvärk, troligtvis inflammerade muskler enligt sköterska på vårdcentralen, en lindad fot vid ridning och allmänt stel i övriga leder i kroppen och för att inte glömma de små söta skoskaven (som är omplåstrade med compeed, I love!). Så lyckas jag idag trampa ordentligt snett på jobbet. Skulle gå ut genom en dörr som sedan har ett rätt så högt trappsteg utanför (Kringlans entré), där trampar jag snett håller på och drar mig ned för trappsteget, hängades i dörren kommer jag utfarande, hör hur det knakar till i foten och tänker "Jaha, det var den tävlingen!", men kan iaf ta mig till moppen men foten gör ont! Väntar en stund och det går över, ej stukning eller bruten som tur är! Men rejält vrickad och är lite svullen nu, så det är ridning med två lindade fötter som gäller framöver, inte idag för det går inte riktigt att trampa ned ordentligt.

Kan iaf köra klart min tur, dock något lugnare än vanligt med tanke på foten.

Imorgon om den gör ont så ska den tejpas för jag ska ju/måste rida för Ola då. Hur lyckas jag med alla dessa skador? På fredag har jag iaf fått en tid hos sjukgymnasten, så det blir besök där om jag får ledigt från jobbet. Ett steg i rätt riktning mot en smärtfri vardag.


Idag skulle jag egenligen har ridit ett lugnt pass med Pica, men eftersom foten inte ville vara frisk så blir det longering istället. Bra det med, kan faktiskt se lite skillnad från gång till gång som jag longerar henne att hon faktiskt blir lite mjukare och starkare.


Nu ska jag tjuvläsa lite bloggar och svara på lite kommentarer :)


// konvalecent-therre

Av Therese - 9 augusti 2009 19:26

...på tävlingen kan vi nog bli rätt bra på resultat listan :)

Känslan har varit på topp i två dagar nu, hoppas den håller i sig till tävlingen. Har ridit rätt hård dressyr två dagar nu. Igår med fokus på trav arbete och skritten, idag fokus på galoppen.

Igår så kunde vi faktiskt, hör och häpna, göra rätt hyfsade skänkelvikningar (enligt Ola, t o m, som slängde ett öga på oss). Vänster bättre än höger, men oliksidighet är ju inget ovanligt utan vi måste helt enkelt stärka oss i den sida båda två.
Idag red jag mycket galopparbete, många snabba tempoväxlingar. Det gav strålande resultat! Spänstig och stor, luftig (härlig!) trav och det samma gällande galoppen. Inget lång alls i kroppen utan ihop och i en hyfsad form. Halva team FF kollade och tog kort samt filmade. Hennes favorit är våra travlängningar, så det blidde en liten film på en sådan, då blev Frida glad. Kanske kan kolla om den möjligtvis kan hamna på youtube så den finns till allmänbeskådning (inget jag lovar, bör nämnas!). Såg på den filmen en massa fula grejer jag gör med diverse kroppsdelar, fyyyy Therre! Måste jag jobba mer med, kroppskontroll!


Resterande vecka ska det dressyrtränas och hopptränas, samt uteridning. Man kan inte nöta dressyr varje dag heller, även om man gärna vill det nu när man haft bra känsla i två dagar. Imorgon kör vi lite mer lightpass med massa lösgörande arbete.


Dagen idag har inte bara bestått utav häst, utan även en snabb shoppingrunda på skolgärdet med nya skoskav på köpet. Skulle inviga nya skorna idag var det tänkt, men utan strumpor i vaaaaarmt svettväder är det inte en bra kombination. Efter 15 min så var det onda skoskav som hägrade. Fick inhandla Hello Kitty - plåster som var det enda som fanns. Med det på såret så blev det något bättre.

Men plåster var ju inte det ända jag inhandlade. På Ö&B fyndade jag hovolja till Picans snustorra hovar (jag blir tokig!), samt best of säsong ett och två av "Kvarteret Skatan" som är en utav mina bästa serie. Jag kan skratta bara jag tänker på det, haha! Sen blev det inte mycket mer. 

Nu vankas det snart grillat här på Vikgatan numero sju, doftar ljuvligt! 


Ha en fortsatt trevlig kväll!


// therre

Av Therese - 8 augusti 2009 12:08

Nu har jag även anmält mig till andra lagtävlingen, blir ju LA:3 då med. Känns rätt bra att få rida samma program 2 ggr, då kan jag ju jämföra.

Känner mig otroligt laddad nu att få tävla faktiskt. I helgen är det ju "Tre gummors cup" i Gyttorp. Alltid varit en dröm/ett mål att rida det meetinget men inte kommit dit än då jag aldrig haft häst som varit frisk eller inte ens haft någon, så tills nästa år då ska jag och Pican vara redo för det.

Satt vid den andra datorn förut och kollade då igenom lite bilder. Hittade massa roliga bilder som påminner en om hur många roliga stunder man har haft med vänner och bekanta. Även roliga stunder på hästryggen, från ridpass och tävlingar. Hittade bland annat den här:



E n bild på mig och Bellmondo, från en tävling i Laxå för typ 3 år sedan (?). En häst som jag fick tillfälle att tävla och rida då Donia inte riktigt höll lika mycket för tävling på slutet. Han lärde mig väldigt mycket ridmässigt och tävlingsmässigt. Har en fin andra placering med honom i LB:3 på 66,?? %. Min bästa individuella placering. En riktigt fin och trevlig häst, som jag är enromt tacksam för att jag fick rida och tävla.

Hittade en annan bild som några kommer hata mig för att jag publicerar här, men jag gör det ändå:


Fr. vä. Svensson, Malin, Madde och jag. Vi tar en paus mellan klasserna. Notera att Svensson fortfarande har hjälmen på huvudet men tagit av sig stövlarna och Malin fullt utrustad för ridning inkl kavaj men utan hjälm :P


En bild från första året vi red div 3. Denna bild är just ifrån Gyttorp (som jag nämde tidigare). Denna omg av div 3 var absolut inte den bästa men definitivt en som man kommer att komma ihåg. Jag ramlade av på framridningen, vi hade ej dragit åt sadelgjorden ordentligt och jag ville inte ta tag i knopparna (Maddes knoppar är av världsklass) så jag höll mig kvar med hjälp utav benkraft och sporrar. Lyckades ej, Hot Shot som jag red då drog iväg över framridningen med sadeln på sidan. Not so funny then! Men ett roligt minne såhär efteråt, arrangörerna frågade sedan varenda ryttare innan de gick in på banan om de spänt sadelgjorden ordentligt. En annan sak som hände den tävling som vi fortfarande retar oss på är att Svensson blev diskad pga en liten röd rosett i svansen (hennes häst kunde sparka andra). Det var ju en LC, kunde inte domarna varit snäll och sagt det istället för att diska henne eller?

Man lär sig av sådana saker. Gemenskapen vi hade i laget den gången var otroligt bra. Vi peppade varandra och höll ihop hårt. Nu är det snart 5 år sedan, gud vad tiden går fort. Hoppas nu på att gemenskapen blir lika bra denna gång med laget i div 2.


Nu till något annat. Ridningen har sedan jag skrev sist bestått utav hoppning i onsdags. Gick superbra! Känslan var mycket bättre den här gången än förra, tror nog jag var lite mer avslappnad denna gång. Fick henne att hoppa av där jag ville och inte för långt ifrån som förra gången. Men jag måste fortfarande lära mig att släppa kontrollen i tyglarna och våga rida på mer mot hindret, men det sitter ju fortfarande kvar i huvudet sen jag trillade av Donia för ca 5-6 år sedan. Men det ska bort, så är det bara. Vi ska ju rida 90 cm på påsk!

Torsdag blev det endast en skritt-tur med Angie och Luna, vädret var vaaaaarmt! Stekhet ute, men visst är det skönt! när man är stilla.

Igår red jag ut med FF och Angie. Vi red denna gång hela masten. En härlig tur i det fina men dock något varma vädret. Pica var så jäkla laddad! Hon var nästan explosiv, hon har verkligen förstått nu att i skogen där får man galopperar. Stark som sjutton oxar var hon, men jag skrattade lika mycket för det för hon kändes så himla härlig. Tänk om hon kunde vara lika laddad i dressyren, dock något mer kontrollerad. Då skulle hon vara ännu mer härlig än vad hon redan är. Ska prova en pullarnosgrimma (heter det så, stavning?) nästa gång för att se om det kanske blir lite bättre, vill inte hålla på och mixtra med en massa bett.

Idag ska vi äntligen få rida ett dressyrpass, håller tummarna för att hon kanske kan vara lite mer på hugget idag. Har ej bestämt om jag ska vara inne eller ute än, vädret senare får bestämma. Tror nog att hoppbanan kan vara rätt okej efter nattens hällregn, men jag får väl se.


Nu ska jag vandra lite i bloggvärlden och lite i köpvärlden. Ska leta upp nya stigbyglar, men hittar inte rätt till rätt pris.

Ha det!


// therre



Av Therese - 5 augusti 2009 15:09

Ja, det måste jag säga att Wittvång har. Eftersom SvRF inte registrerat att min licens är förnyad och betald så ringde jag och frågade hur jag skulle göra. Fick då skicka mina uppgifter via mail. Sånt här uppskattas mycket och man ser fram mer emot att åka på en sådan tävling där arrangörerna är trevliga :)


Fast nervositet blev ju inte mindre nu direkt för nu är det ju liksom på riktigt. Vi, Pica och jag, är anmälda till en LA:3. Våran första tävling tillsammans och Picas första LA. Varför utsätter man sig för sånt här? Men jag får hoppas på det bästa. Är redan förberedd på att skänkelvikningarna inte kommer att lyckas, så jag frågade Lina (som är utb. LA-domare) vad man fick för poäng om man inte gjorde skänkelvikning utan red mer raktfram. Man kunde få 3 eller 4 om det inte såg ut som att man bara red rakt fram utan att ens försöka, men bättre att försöka lite och sen "ge upp" än att inget göra eller göra för mycket så det blir bråkigt. Välsagda ord från Lina! Hon skulle hjälpa mig någon dag om vi lyckades rida samtidigt eller om hon såg när jag red. Känns bra att ha så mycket kunnigt folk i stallet som kan hjälpa en när man sitter fast, för det är just det vi gör nu med skänkelvikningarna. Jag gör antagligen totalt fel, men Pica är ju inte alltid den mest uppmärksamma när vi är ute. Skänkelvikningarna går bättre inne då man har bättre linjer att rida efter och mindre annat att koncentrera sig på.


Idag ska det hoppas igen, med hjälp utav Andréa. Pica blir så bra efter att man hoppar, mjuk och fin i kroppen och knoppen. Ska prova Andréas hoppsadel idag för att se hur den ligger när vi rider. Den är så gudomligt skööööööön!

   Gårdagens ridpass var riktigt bra iaf om man bortser från skänkelvikningarna som vanligt. Men känslan blev bra och vi höll oss till ridplanen jag hade lagt upp innan passet. Började med att rida kvartsframdelsvändningar på en liten fyrkant, framdelsvändning runt hörnen. Blev riktigt bra till slut och jag behövde bara lägga intill skänkeln mot slutet och hon flyttade fint, upprepade detta fler gånger senare för att stämma av. Det när man gör grundläggande ridning som man märker hur viktigt det egentligen är, så jag ska verkligen fortsätta med denna övning fler gånger. Red även övergångar där formen skall bibehållas, märker här att hon blivit  något starkare och mer lösgjord sen jag köpte henne vilket är positivt.  


 


Precis när jag var klar och skulle skritta av henne så blev en häst i en hage alldeles rabiat och Pica var inte sen med att trigga upp sig, trip trip trip på tå och hög nacke i vädret, jag bara skrattade.


Nu ska jag bege mig mot stallet för att som sagt ha lite hoppträning.

Btw så funkade moppen på jobbet idag igen så det blev ingen cykel idag.


Ha det!


// therre 

Av Therese - 4 augusti 2009 12:58

Hippson så finns det ett riktigt roligt test där man får se vilken typ moral man har gentemot hästar.


Själv så blev jag "Naturen vet bäst!", dvs jag tycker att hästen ska få ha det så naturligt som möjligt. Jag tycker till exempel att bandet mellan mig och min häst är viktigare än att prestera på topp ute på tävlingar, min häst ska få gå i hagen med andra hästar dock med hästar som den fungerar bra ihop med. 

 Intressant test som stämde hyfsat endå, så jag tycker alla ska göra det :)


Nu till dagens som hittills varit. Jobb har det varit och inte den bästa kanske. Förra veckan pajjade jag först en parkeringsbroms på en moppe, fick byta till en annan och i fredags så pajjade jag då regnskyddet så det inte går att fälla ned. Idag så hade jag börjat turen och hade precis delat ut posten i två svalhus när jag sätter mig på moppen och den fungerar inte! Inte ett liv i den. Så det vara bara att ringa till kontoret och meddela detta. Sedan fick jag en ny tapper "riddare" att sammarbeta med, en cykel.



Så det blev till att trampa runt idag istället för att åka moppe. Antagligen imorgon med om den inte har blivit lagad tills dess.


Gårdagens ridning blev hyfsat bra, dock blev det svårt att rida när det fanns folk som hela tiden skulle vara ivägen och sedan glo en massa.  Glo på nån annan!

Red iaf eller försökte rättare sagt rida skänkelvikningar men det går inte! Jag ska nog bara rida LC då behöver man ju bara rida rakt fram och volter och så får man rida lätt i den förlängda steglängden. Det är ju ungefär den nivån vi är på just nu, har ska vi klara av en LA? Sen att Pica inte är helt fokuserad på vad vi ska göra utan ska kolla på alla andra hela tiden gör ju inte saken lättare. Men på slutet blev hon iaf fin, låg i formen och kom upp med ryggen med andra ord så gav hon en bra känsla.


 Hon är tjock, jag vet!


Det är ju tur att hon är söt varje dag iaf, för att borsta lera varenda dag är inte mitt roligaste. Att rida en dammig häst eller häst som ser skitig ut är inget jag gillar direkt, tur att det finns fusk medel att ta till. Men jag får väl se det så här: En häst som rullar sig är väl tecken på en välmående häst?


Nu ska jag nog vila ögonen en stund innan mat och stall.


// therre 




Av Therese - 3 augusti 2009 20:28

Herremingud! Kollade just besök statistiken från förra månaden, 1078 st på 31 dagar, det är liksom matte som jag inte orkar räkna i huvudet. Jesus schesus, detta är ju ändå unika besökare som visas då så det är allt en hel del som läser min blogg.


Som alltid är det trevligt med kommentarer så tänk om alla som var inne och smygläst ville ge sig till känna genom att skriva en kommentar :)

Tack till er som faktiskt skriver kommentarer med jämna mellanrum! 


Nu ska jag duscha, sen blir det kolla Lipstick Jungle innan John Blund hälsar på.


// therre 

Av Therese - 3 augusti 2009 14:48

Försöker anmäla mig till tävling, men det går ju icke för licensen måste bli betald och registrerad. Hatar TDB! Det är ju hur krångligt som helst inte underlättar det något direkt mer än för arrangören. Man måste ju se till att man har pengar på det där kontot hela tiden så att man kan spontan anmäla om man vill det. Herregud, ren skit säger jag! Kommer verkligen inte anmäla mig till sådana tävlingar mer än om jag verkligen måste. Tacka vet jag mail eller gammal hederlig snigelpost, dvs brev med frimärke.


På tävlingen ska jag iaf rida LA:3 nu. Vi fick ta in en extra ryttare då det fattades till första omgången, så då fick jag rida LA. Kan väl gå hyfsat om man bortser från skänkelvikningarna och att Pican behåller lugnet och inte blir spänd samt att jag kan sitta ner ett helt program. Men tidigare ägare sa att hon var bättre borta och det tror jag med.

      Så just nu tränar vi förfullt på skänkelvikningar, halter, upppridningar, förvänd galopp och en massa tempoväxlingar som hon ska behålla formen i, avbrott som även där ska vara bibehållen form. Det är ju så mycket att tänka på hela tiden! Fast bra för då måste man ju vara fokuserad hela tiden. Igår red vi i ridhuset idag ska vi rida ute på hoppbanan om det inte skulle slå om och plötsligt bli spöregn.  På torsdag ska vi hoppa igen, dock ingen dressyrträning denna vecka vilket är synd men inte mycket att göra åt.


Bestämde igår att låta Pica få börjar gå i "vanlig" hage igen, hon har ju gått på gräs nu i flera veckor och magen är riktigt sommartjock nu. Samt att det blir betydligt lättare att ta in henne och slippa spola benen som jag hatar, mugg mugg mugg som blir rasp rasp rasp! Sen så måste man ju vänta i hundra år på att benen ska torka, för linda/sätta skydd på blöta benen är ett big no no. Så det blir bra det här att hon får gå nere vid stallet igen, sen kanske hon kan få komma in i anständig tid igen om någon är där före mig och plockar in de alla. För jag anser att tar man in en på em (läs lunch tid) så tar man in alla. Det brukar iaf jag göra, schysst mot både hästar och ägare att för hästen få komma in och äta samt vila och för ryttaren att komma till en färdigäten och utvilad häst.


Nu ska jag åka till stallet, blir nog en sväng förbi Granngården. Pica behöver ha boots i hagen hädan efter.


// therre 


Av Therese - 2 augusti 2009 13:48

Efter uppdatering utav PIP så går jag nu över till min vanliga kategori på inläggen, hästar.


I morse hade jag och Angie tagit utsläpp eftersom att Luna skulle få gå ute med de andra uppe på gräset. Så vi släppte ut dem och skulle låta de som går där annars springa upp som vanligt och sen gå upp med Luna.

De drar iväg men när jag kommer bakom ridhuset så har de självklart sprungit in i en hage som var öppen och där rejsar de runt som världens idioter. Försöker få dem att lugna sig men icke. De springer runt och runt och runt. Ingen fattar vart utgången är heller. Till slut så är de ute ur hagen men springer tillbaka mot stallet, så det är bara att gå efter. Lyckas till slut få dem upp genom gången, men då är det så klart hästar ute i hagarna som är bredvid där de ska springa. De hästarna ska inte ens gå ut före nio vad jag har förstått, så jag var fly förbannad då eftersom klockan endast var 20 i. Så våra hästar stannar ju självklart där och ska hälsa (ej dubbelstaket), ser staketet och tråd flyga, men detta händer ju ej. Smackar på dem så de inte ska vara där och de flyttar på sig. Får hästarna upp till ingången till hagen, jag är dock 100 m efter, men de vänder och kommer i full galopp mot mig och springer ner igen. Då möter de Angie och Luna som är på väg upp, som tur är hinner Angie stänga ledet så de ej kommer ned i gången. Jag bestämmer mig för att få hästarna att springa ned igen eftersom att de inte ville vara i gräshagen idag tydligen. Så jag får ner dem igen, men då springer Fiffi in i hagen de var i förut trots att ledet är stängt på övre tråden. Där inne springer hon nästan panikartat då de andra hästarna är på andra sidan. Pica som är "mamma" till henne blir helt crazy och springer på utsidan av staketet upp mot gräshagen igen. Jag ser återigen skador skador skador och staketet flyger och tråden är intrasslade mellan benen, dock är det fortfarande inte så, som tur är! Till sllut så kommer Fiffi ut ur hagen (har öppnat ledet) och jag får ihop alla hästarna igen och ner dem i hagen som de ska gå i vid stallet. Stänger och andas ut.

     Sen så släpper Angie ut Luna i hagen och det går helt smärtfritt. Alla hästarna hälsar snällt, okej Pica måste ju visa sin bitch-sida och sätta Luna på plats som vanligt, men inga sprak skador eller något. De springer lite grann men inget rejs som de övriga redan gjort i 25 minuter utan ganska snabbt lugn och ro i hagen och de käkar på det lilla gräs som finns.


Kan ju säga att jag sa många mindre fina ord till hästarna idag, nära till gråt när de är helt hysteriska och springer benen av sig. Tror iaf ingen fått någon större skada trots denna hysteriska morgon.
Jag ska aldrig mer släppa ut i gräshagen!!! Funderar starkt på att ta ner Pica nu och låta henne gå i en "vanlig hage" för leran upp vid insläppet i gräshagen gick mig till halva vaden, not so nice. Så jag förstår verkligen att de inte vill gå upp och in i hagen.


Ska kolla Pica ordentligt i eftermiddag, kommer gå igenom var enda liten millimeter utav kroppen för att kolla ev skador. Förhoppningsvis finns det inte några, hoppas hoppas hoppas! För idag ska vi ju köra igång igen efter en microvila på 3 dagar. Snart är det ju tävling. Ska anmäla till den idag, fattar ej hur då det ska göras via TDB, Tävlings Data Basen, men det löser sig nog.


Nu ska jag vänta på maaaaaaaaat, är dödshungrig!


Ha det fint!


// therre 

Presentation

Omröstning

(Är en härm-apa på min kompis Andréa så jag snor hennes magnefika!) Vem är du som läser min blogg egentligen?
 Hästluktande kompis
 Hästluktande spion
 Kompis som inte luktar häst
 Spion som inte luktar häst
 En som bara ramlade in

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5
6
7
8 9
10
11
12
13
14 15 16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27 28 29 30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Från arkivet

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag läser

RSS

Besöksstatistik

Skriv gärna en rad eller två


Ovido - Quiz & Flashcards