Alla inlägg under mars 2010

Av Therese - 22 mars 2010 20:47

Idag när jag kom till stallet gjorde jag betfor, bytte vatten och skulle sedan fixa ordning Pica för ridning. Tycke först hon ser lite svullen ut på ena fram, men ingen värmeökning så det var säkert bara en synvilla eftersom hon är vit på den hoven. Sedan börjar jag borsta, drar ett drag under magen och Pica blir jätte tjurig och sparkar, som hon aldrig gör annars. Känner med handen vid sadelgjordstaden och hon ömmar rejält, ser då att hon är rejält svullen mellan frambenen. Rusar ut i ridhuset med Pica för att få råda lite med Ulrika som rider, hon har aldrig sett något liknande så hon hoppar av och följer med in i stallet igen för att undersöka.
Svullnaden är hård runt om och sedan mjuk i mitten och vi kan inte komma fram till någon orsak. Lina aka "botorps vetrinär" dyker upp och hjälper till att råda, men inte heller hon kommer på någon orsak.

Jag tar tempen på henne, men ingen feber och hon äter lika glatt som vanligt. Så jag ringer Strömsholm men de hade inget svar utan sa att jag skulle ringa distriktvetrinären istället. Ringde Christina som sa att hon antaligen fått en spark och sen har "blodet" runnit till lägsta punkt, dvs mellan frambenen. Lät konstigt med tanke på att Pica är högst i rang och dessutom den enda av de tre damerna som är "lätt i baken", men accepterade orsaken och fick råd om snökylning, alsolsprit och Zon-gel. Frågade om karens på Zon-gelen och den var 14 dagar för tävling, ville därför avvakta med den till imorgon för att se om det är någon bättring.


  

Pica´s "silikonbröst"

 

  

"Silikonbröstet" ur en annan vinkel

 

Efter snökylning i 20-30 minuter så åkte jag till apoteket och köpte alsolsprit. Sen blev mockning, bortsning, manryckning och mys eftersom det var lite synd om Pica när hon nu är "sjuk", hon tackade genom att hugga mig i axeln.

När jag sedan skulle lägga på natte-täcket hittade jag den riktiga orsaken till "silikonbröstet". Täcket var trasigt och därav kom jag fram till att hon måste ha fastnat i gjorden (endast en bukgjord) som sedan tryckt på något sätt. Så ingen sparkskada vilket är otroligt skönt!
Eftersom täcket var trasigt behövde jag ju ett nytt, dock hade jag precis stoppat mitt andra fleece med gjordar i tvättmaskinen så det var liksom lite kört. Ville inte ha ett fleece utan gjordar och sen sätta på en resår med tanke på att resår kan trycka lite. Men snälla Angie (eller egentligen Luna) lånade ut ett täcke till Pica, med kryssgjordar.


  

Uhuhuh, rosa militäär!

 

Hoppas på bättrning imorgon annars får vi stryka oss till på söndag, vilket känns väldigt tråkigt i så fall. Så jag håller tummarna!


Avslutar med en bild på mina nya tävlingsgrejer som jag hoppas få inviga på söndag, hoppet är dock ganska litet. Håll tummen lite extra i natt!


  


På återseende!


// therre

Av Therese - 21 mars 2010 20:00

Gårdagen gick jag upp tidigt för att åka till stallet och släppa ut. Skulle tanka på vägen dit. Väl där så står det "Closed" på bensinautomaten, åker runt och kollar på alla automater, det stod samma på alla fyra. Fick åka vidare utan att tanka.
Släppte ut hästarna, mockade, gjorde mat, sen hem för frukost. Lite plugg någon timme, hade verkligen inge lust till att plugga! Får ta tag i det imorgon (måndag).

Vid 14 åkte jag upp till stallet igen, tog in hästarna. Insåg att mina stallskor sjunger på sista refrängen när det rann in vatten på båda sidorna likt Niagara-fallen. Byta om till ridskor för att slippa bli sjuk. Red på Pica, gick inte alls värst bra. Hamnade ur fokus när det var några konstiga människor där med sin nordsvenska-travare. De hade ridit i ridhuset och skulle lasta och åka hem, gick inte värst bra för dem. Hästen slet sig och sprang på vägen, Angie hade varit snabbast och sprungit ikapp och fångat. Sen var det kalabalik i stallet när de skulle lasta hästen ifrån stallet.
När jag ridit ca en timma så hade de fortfarande inte kommit därifrån. Hästen var totalt galen! Stod på bakbenen, sprang över folk, backade istället för att vända, slog bakut när man försökte mota med kvast, lyssnade inte på någonting! När jag kom från ridningen, lämnat Pica i boxen och kollat en stund så kom hästen springandes lös i stallet så jag fångade och bestämde mig för att prova. Kan tillägga här att Åsberg, Angie, ägarna osv redan provat att leda den. Jag fick den iaf att stå still och titta nästan framför transporten, men sen så kastade den sig fullkomligt ut mellan stalldörren och transporten. Stod på bakbenen, galopperade på stället , you name it!

Jag gav liksom övriga från "oss" upp, till slut kom Ewa och styrde upp det hela och de fick in hästen tydligen, jag hade hunnit åka hem då. Ewa är en klippa vad gäller hästhantering och ridning, verkligen ett öga för små-detaljer som gör stor skillnad!

Kan ärligt säga att det var den mest otäcka lastning jag någonsin varit med om. Sen på det att ägarna verkligen inte kunde något om hästar, verkade det som, gör ju inte saken bättre. Historian med denna häst var att den tidigare hade hängt sig över frambommen och igår var första gången de åkte iväg med den efter den händelsen. Kan tillägga, återigen som visar på okunskap, att de hemma hade lastat i 2,5 timmar! Varför åker man iväg med hästen då? Är det inte bättre att bara lasta, låta den stå och känna sig trygg och sen lasta ur. Steg för steg. Varför ska okunniga människor skaffa häst?

Nog om lastning. På kvällen blev det partaj! Madde var hemma på besök, så vi började med mat på Woody´s och sen hem till mig för att dricka gott och sedan gå till statt. En rolig kväll var det!
Dock var det inte lika roligt att vakan imorse. Ryggen sade "Sluta ha högklackat! Sluta dansa!", huvudet påminde mig återigen, som alla andra gånger, sluta drick efter tolv! Åt frukost och sen blev det en släng av magkatarr istället, yummie!

Stallet vid 14 för insläpp. Snälla Mimmi hade mockat idag vilket var helt perfekt för mig, då slapp jag anstränga mig nämnvärt. Sedan blev det hoppning. Gick inte alls bra, Pica böjd inte alls som hon brukar göra och stannade flertalet gånger. Vet inte om det beror på skakningarna börjar återkomma (red utan nät) eller om det har med "allmän trötthet" pga väderomslag att göra, hon är ganska så sur i boxen med. Ska köpa lite B-vitamin imorgon för att se om det kan hjälpa henne. Får sådan olustig känsla när allt inte är som det ska. Hoppas det löser sig snart!
Så med tanke på dagens hoppning så är det inte säkert att jag startar något på påskhoppningen, ska ju hoppa någon dag innan då och se hur hon är. Är hon som vanligt kör vi på, är hon inte det så avstår vi helt enkelt.


  


Nu ska jag bädda rent i min säng, älskar att sova renbäddad säng! Om jag kunde så skulle jag göra det varje dag, men det blir nog rätt jobbigt i längden.
Imorgon blir det plugg för fulla muggar, har ju legat ordentligt på latsidan i två dagar vilket inte är bra med tanke på att det endast är tre dagar kvar till tentan. När den är gjord ska jag njuta av "ledigheten" och ägna mig åt Pica ordentligt.

Bädda sängen var det.

På återseende!


// therre

Av Therese - 19 mars 2010 19:33

...30 773 tecken, 245 stycken och 661 rader senare är jag (I think   ) äntligen klar med sammanfattning av boken inför tentan.
Följde med min kära vän Andréa till uni idag för att hämta övningstentor och även plugga lite den tid som blev över. När tentorna var hämtade insåg jag allvaret med tentan och fick ännu mer prestationångest och magsår. Hur ska jag klara detta? Min dröm om ett till VG kan jag nog lägga ner och istället sikta mot att ens få G. För när läraren sa att tentan var baserad på boken, á 511 sidor, så var den verkligen baserad på boken. OMG!
Men jag ska göra mitt bästa även om jag ska få magsår, livsångest och gud vet vad.


 När tentan är över ska jag ägna åtskilliga timmar åt Pica. Hon har tyvärr hamnat lite som prio 2, vilket ger mig ännu mer ont i magen och magsår. Men hon har ju bästa Mimmi som pysslar.
Idag åkte jag ut lite tidigare än planerat eftersom jag var kvar med sammanfattningen och tänkte då ha lite kvalitéts tid med Pica. När jag kommer till stallet möts jag av en glad häst, hälsar och tar det blöta regntäcket för att hänga i torkrummet. Då säger Angie: "Nu gnäggar hon efter dig ju!"

Då skar det till i mattes hjärta må jag säga. När jag kom ut i stallet igen så gnäggade hon igen. Pica har saknat mig! Älskade hjärtegull!   

Hon fick en hötuss och sen satte jag igång och mockade, gjorde mat och bytte vatten trots att jag inte ens behövde eftersom Mimmi egentligen skulle ha gjort det. Men jag tänkte att jag sätter igång så får Mimmi ta vid om jag inte är klar när lektionen jag skulle ha började. Hann precis göra klart allt, satte sista locket på matburken när Mimmi kom till stallet. Tjänster och gentjänster blev det idag, eftersom Mimmi brukar mocka åt mig ibland och jag har ju lite svårt att ge igen så att säga.


  

Mattes hjärtegull   

 

Imorgon ska jag upp tidigt för att släppa ut alla hästar, sen hem för att råplugga(!), upp för insläpp och ridning. Får se om Maddelito dyker upp och kollar. Sen hem för att switcha om till guldpaljetter och lite fest.

Nu ska jag se på tv och njuta av min första pluggfria kväll på hela veckan.

På återseende!


// therre

Av Therese - 18 mars 2010 14:40

Började dagen med att åka till Pica. Möttes av en glad Pica för en gångs skull (<-språkpolisen, hur ska man det skriva för att inte särskriva?) , dock vet jag inte om hon var glad för att se mig eller om det var för att hon åt frukost. Jag väljer att tro det första   Mockade, bytte vatten och fixade mat, innan jag skulle rida så hon kunde få äta upp i lugn och ro.

Sen blev det borstning, benskyddspåsättning, sadling och tränsning, därefter ut i ridhuset. Skrittade fram en stund och tyckte lädrena kändes konstiga, längde, kortade men kunde inte komma på vilket som var rätt så till slut räknade jag hålen och då kunde jag få till det. Mimmi och jag har inte samma längd på lädrena när vi rider kom jag fram till.

Tog sedan tyglarna och jobbade henne i lite skritt, därefter i trav. Red öppnor och skänkelvikningar på fyrkanten, sen jobbade vi på volt. Jag har lärt mig att känna när hon är bra i formen och när hon är spänd och för hög, det är inte mycket som krävs för att hon ska sänka ryggen och spänna sig. Övergick till galopp och hon har blivit mycket bättre där, ger sig inte alls iväg längre utan är kvar där jag vill ha henne. Red lite tempoväxlingar i galoppen på volten och därefter öppnor längs långsidorna för att få henne lite mer samlad. Hon har börjat ryck lite med huvudet nu emellanåt och jag vet inte om det är skakningarna som är på väg tillbaka eller om det är för att hon tycker det är jobbigt, får prova med nätet någon dag för att som om det är skillnad.


Efter passet fick hon ha på sig Bucas-täcket för att torka fort, under tiden smörjde jag och hängde in alla grejer och hann med en snabb fika med personalen. Efter det sen var Pica torr och kunde gå ut till sina kamrater i hagen. Mockade ur det sista, la in lunch, gjorde betfor och sopade innan jag åkte hem.


  

Bild från tävlingen, råkade få robotöga men i övrigt en ganska bra bild   


Bestämde mig för att köpa en kaffe på donken på vägen hem. Nästan framme kollar jag i backspegeln och ser en volvo med en registreringsskylt jag känner igen, kommer fram till att det är Andréa. Vinkar glatt till varandra när hon kör om mig sen, hon skulle till skolan och jag skulle till donken.


Hemma blev det kaffe och sen mat innan jag skulle iväg på magnetröntgen. Hade en tid kl 13, idag skulle det ju ges lugnande.
Väl där väntade jag och väntade trodde aldrig jag skulle få komma in, kände hur hjärtat började slå fortare och fortare ju längre jag fick vänta. Sen fick jag äntligen komma in och klä om till den fina blå rocken, in i rummet och lägga mig på "sängen". Denna gång fanns det en kudde   så jag slapp den hemska huvudställningen. Sen kom sköterskan och skulle sätta nål i armen, super bra sköterska som pratade med mig om hästar istället för själva undersökningen, sen så vips så var det klart att åka in i apparaten. Denna gång kändes det helt okej att åka in i ett trångt utrymme. Låg där och blundade, lyssnade på radio, höll på att slumra till några gånger. Varmt blev det med när de tog själva bilderna, nästintill svettigt emellanåt, men en over all rättså trevlig undersökning. Hade kunnat ligga där en timme till    Lugnande is the shit, helt enkelt! Blev bara rädd en gång när de helt plötsligt flyttade på sängen utan att jag var beredd   , men sen var det lungt.
Om jag jämför denna gång med den förra så var kändes utrymmet mycket större, vilket det självklart inte var, det var inte läskigt trots att mina armar låg mot kanterna av apparaten hela tiden och att taket var ca 1 dm från mitt ansikte. Tänk vad lite kemisk stubstans kan göra för en obehaglig situation.

Nu ska jag få vänta ca en vecka på svar vad det kan vara.


I eftermiddag ska jag hämta paket med grejer från Horze som jag beställd i måndags, snacka om snabb leverans! Om jag jämför med mitt skrittäcke från Horsewear som jag beställd för tre veckor sen, som fortfarande inte kommit, så är det otroligt snabb leverans. Måste nog ringa till Strömberga och fråga vart täcket är! Vill gärna ha det innan säsongen är slut.

Imorgon åker jag med Andréa in till uni, hon ska på lektion och jag ska hämta tentor och plugga lite under tiden. På vägen hem åker vi omväg till Degerfors för att kolla på hästgrejer i den affären, sen blir det plugg hela långa dan och vid 17 åka för att jobba en timme på ridskolan.

Nu ska jag fortsätta mitt pluggande som inte gick strålande igår, men tror jag börjar få grepp om det hela.

På återseende!


// therre


Av Therese - 17 mars 2010 18:04

Att behöva plugga till en tenta som är baserad på en bok på cirkus 500-600 sidor är inte lätt, vad ska man fokusera på?
Har väl fått lite rätsida tror jag och insett att jag faktiskt kan endel utan plugg, man skriver och skriver sammanfattning och kommer på att "det där borde hänga ihop med det här" och "det där borde inte vara med här" och, ja ni fattar säkert. Just nu snurrar allt i min lilla hjärna, eller stora kanske för det verkar få plats mycket information och skitsnack i den, haha!   

Såg iaf att man kunde hämta gamla tentor, att öva på, hos min akademi, synd jag inte sett det tidigare så kunde jag ju ha hämtat det idag när jag ändå var inne på uni. Men jag följer med Andréa in på fredag istället, kan plugga där under tiden som hon har lektion.


Var inne på uni för att försöka få klart vårt grupparbete. Vi insåg att vi borde börjat tidigare, valt ett annat ämne och att vi (iaf jag och Malin (inte Sirén)) var lite rasistiska när vi började slänga ut ordet ras hit och dit, fick lära oss att etnicitet är ett bättre ord för "rastillhörighet". Ska väl tillägga att vi var rätt trötta vid det tillfället.

 Men vi fick väl någorlunda koll på själva arbetet som handlar om hur könsrollsidentifikation påverkar självkänslan hos tonåringar. Kanske inte vardagsmat för övriga men för en psykologistudent som mig själv så är ämnet ju helt förståeligt.


Häs tomt är det idag. Pica får Mimmi-mys medans matte är hemma och pluggar för att försöka få VG på kommande tenta. Igår skrittade vi ut i det fina vädret tillsammans med Angie och Lunnis. Var långsam tur bortåt må jag säga, att de inte uppskattar när vi är snälla och går ut på upptäcktsfärd. Tror nog att Pica innerst inne uppskattar mestadels dressyrarbete   varvat med uteritt då och då. Dock så uppskattade hon verkligen inte av att vara ute på hoppbanan och rida häromdagen. Utan jag höll på att ramla av när Pica var så väldigt snabb, nästintill sken över hoppbanan ner till Luna.   


  

Bild från en annan dag

 

Nå väl, imorgon blir det ritt på morgonen då jag återigen ska försöka mig på MRI denna gång med lugnande medel, wish me luck! Efter det tänker jag att det inte är varken bra att rida eller köra bil resten utav dagen, därav morgonpass i stallet. Betyder även att jag återigen kan plugga fram till klockan 21, likså igår och idag. Min plan är att ha sammanfattat färdigt till på fredag för att kunna få partaja på lördag med gott samvete.


Ursäktar luddigt inlägg kanske, men hjärnan är som sagt i fullt kaos. Ska gå och äta min kycklingbaguette och sen fortsätta.

På återseende!


// therre


Av Therese - 15 mars 2010 14:17

Borde egentligen plugga som bara den, men orkar jag? NEJ! Vill jag ha VG på tentan? JA! Behöver jag plugga då? JA! Men inte så lätt när lusten inte infinner sig, egentligen är det arbetet som känns tungt, men jag och min grupp har iaf börjat på det nu så det blir väl klart i tid hoppas vi.


Gårdagen gick i huvudvärkens tecken. Åkte till stallet vid halv åtta och fodrade, gjorde 48 höpåsar, la på täcken och började släppa ut. Andréa joinade sedan och hjälpte till med utsläpp. Pica pajjade hage så vi fick laga provisoriskt, varför tar de alltid sönder hagarna och rycker upp stolp vintertid? Men, hagen är brukbar och det är väl huvudsaken.

Mockade sedan tillsammans med Andréa och snackade massa skit, alltid lika kul. Lämnade stallet fint vid halv ett. Åkte hem åt mat och sov sen en och en halv timme, huvudvärken var total! Men den gick över på kvällen när jag fick träffa min Pica, lika söt som alltid    

Red ett kort kravlöst pass på Pica för att hon skulle få röra lite på sig, red allt som allt 20 minuter. Men hon kändes väldigt fin, härligt stöd i tyglarna dock lite dålig framåtbjudning.

Pratade med Ola på kvällen och vi bestämde att vi ska ha inplanerad träning varannan vecka nu när tävlingssäsongen börjat. Har ju blivit lite här och där nu senaste tiden, men nu finns det en bestämd tid och det är skönt.


Idag har jag hunnit med att skriva det mesta på min del av arbetet, ska snart sätta mig och läsa i boken. Har bara fyra kapitel, 120 sidor, kvar att läsa! Sen kan jag börja sammanfatta allt så jag kan plugga ordentligt till tentan som är nästa torsdag.

Men förutom plugga så har jag även hunnit beställa hästgrejer från Horze, fick mail om att det var gratis frakt så jag kom på att kolla om de hade några vita billiga skydd att ha på tävling. Och det fanns det! 69 kr paret, rena rånet ju! Beställd 2 par sådana och sen ett hårnät med lite blingbling för 49 kr. Skulle sedan betala men då var man ju tvungen och handla för 300 kr, så jag ringde Malin och frågade (läs "tvingade") om hon ville beställa. Hon pluggade också, så det var klart hon ville beställa, haha!

Så förhoppningsvis komemr grejerna den här veckan så vi kan ha dem på tävling nästa söndag, då är det LB:1 och LB:3 som gäller.


Senare åker jag till Pican och rider, blir en tur på hoppbanan idag. Lina sa att den varit helt fabulous häromdagen, får som om den är lika idag. Vill ha mitt nya ridtäcke snart! Täckessäsongen är ju snart slut och vill inte gärna vänta till nästa vinter och använda det. Får kanske ringa och fråga var det är, har ju ändå gått två veckor nu.

Nu blir det plugg.

På återseende!


// therre

Av Therese - 13 mars 2010 20:42

Dagen började tidigt med frukost och sen iväg till stallet. Där mockade jag till Pica så att det var gjort, sen flätade ur svansen och den gav att tjockare intryck, så ett mycket bra tips till övriga! Dock glömde jag ta bild, men får ta nästa gång. En före och en efter.

Knoppade sedan och sen kollade lite ekipage innan det var dags för att rida fram. Pica kändes fin på framridningen dock något spänd men gjorde så gott jag kunde för att hon skulle slappna av och komma ner i en djupare form. Men med snöras från taket var detta inte så lätt   


Inne på banan sen gick hon super fint! Kände att jag själv red väldigt aktivt och fick henne lugn och arbetsvillig, dock fortfarande lite spänd.

Efteråt skrittade vi lite medan Mimmi hämtade protokollet, när hon kom med det och sa att jag låg tvåa(!) blev jag så glad att det kom fram tårar ur ögonen, bästa häst! Så efter en stunds väntan på slutresultatet, så blev vi slutligen tvåa i klassen på vår andra tävling tillsammans!

Fick mesta dels 6:or och 7:or men även två 8:or på skritten   som jag trodde skulle gå väldigt dåligt. Fick även 8:a på vägarna och sen till min stora förvåning 7:a på sisten! Slutade på hela 67,67%, som jag aldrig ridit på förut, så det var med glädje jag gick in på prisutdelning med min bästa Pica.


  

Mimmi knäppte en fin bild medan vi väntade på resultatet, fick låna fina täcket av snälla Andréa.


  

Så här glada var vi efter prisutdelningen   


  

Glad pristagare



Två glada pristagare från Karlskoga Ridklubb

 Becca och Grandessa som kom 3:a i klassen, jag och Pica som då kom 2:a


Sen blev det väntan till nästa klass. Red fram på en spänd och ganska segtrött Pica kände jag då hon väldigt gärna ville springa fort, men jag red väl i ca 20 minuter allt som allt, sen blev det en hel del skritt också.

LA:n gick så där, jag red väldigt passivt och tyckte jag slarvade med vägarna, fick dock en 8:a ändå. Men fick några 5:or som givetvis drog ner det hela. Men är nöjd med Pica iaf som jobbade på trots oaktiv ryttare. Slutade dock på 63,23%, så en hyfsad procent ändå    


Är helt klart supernöjd med dagen. Dock lite surt i LA:n att jag var endast 3 poäng från placering, men det tar vi en annan gång. Fick ju vår första dressyr-rosett och första individuella plaketten, samt smörj-spray och en massage-svamp till Pica.


     

 Nu står det ett-ett i rosetter mellan dressyr och hoppning, till och med i placering   


Nu ska jag njuta av dagens framgång med lite tv. Imorgon är det upp tidigt som gäller, jobba i stallet med Andréa och tjäna lite cash. Sedan lite allehanda plugg och på kvällen pyssla med min stjärna.

På återseende!


// therre

Av Therese - 12 mars 2010 20:53

Dagen idag började med lite pluggning, både intressant och inte. Det är inte så jätte intressant att läsa om hur Afro-amerikaner, Asiater och Europeér skiljer sig från varandra i likheter i utvecklingen, mer intressant att läsa om generella saker som gäller hela jordens befolkning.


Men nog om psykologi-plugg över till hästeriet. Red ut tillsammans med Angie och Elsa idag. Skrittade iväg på vägen bortåt och allt gick super. Vid dungen innan Fisksjötorp så bestämde Luna att där skulle hon in, så genom snövallen som räckte henne upp till magen och in i "skogen". Pica blev alldeles till sig när hennes "safe base" (psykologi-uttryck) försvann och var snabb med att hänga på in i "skogen", då fanns inte mycket mer att göra för Elsa och Albin. Så in i dungen i knähög kramsnö. Till slut säger Elsa: "Någon har tappat ett skydd!" Det är Luna som har tappat, så Elsa hoppar snällt ner för att plocka upp, bara det att när hon landade hade hon snö till halva låren. Då dog vi alla tre i en skratt-attack!   

Sen så skulle Elsa upp igen, sätter foten i stigbygeln och trycker ifrån. Men hon kommer ingen vart eftersom snön bara packar sig under henne, men till slut så var hon i sadeln igen. Då hade vi haft skratt-attack nummer två.

Fortsätter sedan ut till vägen igen och ser att där är snövallen ännu högre!    Men vad gör det när man har bulldozern Luna i täten, hon plödje rakt igenom i någon slags hoppgalopp och vi andra följde efter. Väl ute på vägen har Luna tappat skydd nummer två. Det resulterade i skratt-attack nummer tre då vi insåg att det antagligen ligger långt ner i snövallen. Angie hoppar av och ger Luna till mig och letar lite snabbt ifall hon skulle hitta det. När vi står på vägen med tre hästar varav en "lös" dvs jag håller i från Picas rygg tänker vi bara: "Hoppas det inte kommer en bil". And guess what?! Det kom såklart en, men det löste vi snabbt då Angie gav upp skydd-letandet och hämtar det någon gång i vår.

Resterande turen gick väldigt lungt till och alla hästarna var nog nöjda och glad när vi kom tillbaka.


  


När vi var tillbaka tog jag av Pica alla grejer och gick sedan mot duschen. Här skulle ju badas. Pica var mindre glad och lekte mer cirkushäst än dressyrhäst med sina framben. Men till slut så var hon badad och klar, då fick hon på sig Bucas täcket och hon blir så fin i det   


  

Matchande grimma och täcke, me like!


    

Här leker hon cirkushäst och vill inte stå i duschen längre   


Senare kom Mimmi och hjälpte mig fläta svansen så den förhoppningsvis är fluffig och fin imorgon. Över natten får hon se så här fin ut.


  


Men resultatet är förhoppningsvis slående imorgon, återkommer med bild.

Därefter blev det smörjning och lägga fram allt jag behöver. Vi kom även på den smarta idén att Becca har min kavaj och jag tar Andréas imorgon, jag blev lite mer rörlig i den och sen tycker jag den är finare än min också så det blev ett bra byte för båda parter tror jag.


Nu ska jag se på tv en stund, sen blir det sova så morgondagen och årets första tävling kommer fortare. Wish me luck!

På återseende!


// therre




Presentation

Omröstning

(Är en härm-apa på min kompis Andréa så jag snor hennes magnefika!) Vem är du som läser min blogg egentligen?
 Hästluktande kompis
 Hästluktande spion
 Kompis som inte luktar häst
 Spion som inte luktar häst
 En som bara ramlade in

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4 5
6
7
8 9 10 11 12 13
14
15
16
17 18 19
20
21
22
23
24
25
26 27 28
29 30 31
<<< Mars 2010 >>>

Från arkivet

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Bloggar jag läser

RSS

Besöksstatistik

Skriv gärna en rad eller två


Ovido - Quiz & Flashcards